Dit zijn de hoogtepunten van Hochkönig deze winter!

gesponsord op 15 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Hochkönig Tourismus
Beeld: ©Hochkönig Tourismus

Welkom in het betoverende skigebied Hochkönig, gelegen in het hart van het SalzburgerLand, Oostenrijk. Of je nu een gepassioneerde wintersportliefhebber bent of simpelweg op zoek bent naar een onvergetelijke winterervaring, Hochkönig biedt een adembenemende omgeving waar diversiteit en vermaak samenkomen. In dit alpine paradijs, bekend om zijn indrukwekkende schoonheid zowel in de zomer als in de winter, staat een veelbelovend evenementenprogramma klaar om het komende winterseizoen te verrijken. Van sfeervolle muzikale evenementen en culinaire hoogstandjes tot traditionele winterse festiviteiten en opwindende sportevenementen – Hochkönig belooft een winter vol emoties en onvergetelijke momenten voor alle bezoekers. Laten we samen ontdekken wat dit magische skigebied te bieden heeft in de komende wintermaanden.

De Königstour: dé beste manier om Hochkönig te ontdekken

De Königtour in het skigebied Hochkönig is een populaire skiëxcursie die de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach verbindt tot een unieke skicircuit. Met zes pieken, 35 kilometers aan aaneengeschakelde pistes en een hoogteverschil van 7.500 meter, verdient deze tour echt zijn naam. Het biedt adembenemende alpenpanorama’s met uitzicht op de Hochkönig en de Steinerne Meer. De route is gemarkeerd met gele of oranje richtingpijlen, en een gratis pistekaart is verkrijgbaar bij alle kassa’s. Naast de sensatie van het skiën is de Königtour ook bijzonder geschikt voor liefhebbers van lekker eten en drinken, inclusief vegetariërs en veganisten. Fotopunten langs de route dienen als herinneringen om mee naar huis te nemen. Of je nu alle gerechten op één dag wilt proeven of ze liever over meerdere dagen verdeelt, de keuze is aan jou.

Beeld: ©Hochkönig Tourismus
Beeld: ©Hochkönig Tourismus

Elke Culinaire Königstour biedt een unieke beleving

Ben je een liefhebber van regionale en traditionele Oostenrijkse gerechten? Of gaat jouw voorkeur uit naar culinaire hoogstandjes? Wellicht ben je meer gecharmeerd van een voortreffelijk vegetarisch of veganistisch gerecht? Wat je ook kiest, de gerechten die je tijdens de tour tegenkomt, zijn veel meer dan slechts tussendoortjes. Om de Culinaire Königstour optimaal op jouw wensen af te stemmen, hebben ze verschillende menu’s en tours samengesteld.

  • Op de ‘Heimatliebe’ tours kun je genieten van regionale lekkernijen in sfeervolle, rustieke skihutten, gevuld met de specialiteiten van de Hochkönig.
  • Voor de echte fijnproevers is er de ‘Gipfelgenuss-tour’, waarbij gastronomie samensmelt met het adembenemende panorama van zes toppen en 35 kilometer aaneengesloten piste.
  • Wil je liever zelf de regie in handen hebben? Dat kan met de ‘Genusszeit-tour’, waar je je eigen viergangenmenu samenstelt en vanuit Maria Alm, Dienten of Mühlbach van culinaire hoogstandjes geniet. Of je nu kiest voor een gezamenlijke maaltijd op één locatie of liever de tocht opdeelt naar jouw voorkeur, de keuze is aan jou.
  • Ook voor vegetariërs of veganisten is er een speciale optie met de ‘Pflanzerl-tour’, waarbij je je eigen menu samenstelt uit de diverse mogelijkheden van de verschillende Culinaire Königstours.

Beeld: ©Hochkönig Tourismus
Beeld: ©Hochkönig Tourismus

De beste evenementen voor een bijzondere winterervaring

Het evenementenprogramma deze winter in Hochkönig belooft een indrukwekkende en gevarieerde ervaring te worden. Of het nu gaat om wekelijkse terugkerende evenementen of bijzondere hoogtepunten, evenementen in Hochkönig zijn veel meer dan slechts een aanvullend programma tijdens wintervakanties. Een paar hoogtepunten:

  • Tijdens het Alpine Craft Festival komen nationale en internationale brouwerijen hun nieuwste en lekkerste biertjes laten proeven. Tegelijkertijd komen verschillende live acts optreden en zijn er foodtrucks van over de hele Alpenregio.
  • Een culinair én letterlijk hoogtepunt is de Gondel.Alm.Genuss waarbij je een vijfgangenmenu vol lokale specialiteiten krijgt, in een gondel boven de nachtelijke pisten van Maria Alm.
  • Een traditionele klassiekers is de Skihüttenroas, waar 16 hutten aan meedoen. Bij al deze hutten word je getrakteerd op traditionele live-muziek en lokale producten, eten en drinken in de hoogste boerenmarkt van de Alpen tijdens een die in het teken staat van nostalgie, plezier en traditie.

Beeld: ©Hochkönig Tourismus
Beeld: ©Hochkönig Tourismus

Hochkönig: onderdeel van Ski amadé

Hochkönig maakt deel uit van Ski amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk. Dit biedt wintersportliefhebbers toegang tot een ongeëvenaarde verscheidenheid aan pistes en faciliteiten verspreid over vijf verschillende regio’s. Met een enkele skipas geniet je van de uitgestrektheid en diversiteit van de 760 pistekilometers van Ski amadé, wat resulteert in een naadloze en gevarieerde ski-ervaring met het adembenemende Hochkönig-landschap. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaald? Reserveer dan nu al je skipas tegen de beste prijs met hun online vroegboeksysteem.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie