De uitgebreide mogelijkheden van een wintersportvakantie in het Eggental

gesponsord op 16 december 2022· geen reacties

null

Al eens willen skiën in gebieden die erkend zijn als UNESCO World Heritage? Vind je wintersporten geweldig, maar vind je het ook heerlijk om goed te eten? En ben je ook nog eens op zoek naar een skigebied dat nog veel meer te bieden heeft dan alleen maar pistes? Dan is het Eggental écht iets voor jou!

Skiën in Eggental is voor elk wat wils

De legendarische bergen Rosengarten en Latemar vormen de spectaculaire achtergrond voor de twee skigebieden Obereggen en Carezza. Eggental ligt op slechts 20 minuten rijden van de provinciehoofdstad Bozen (of Bolzano) in Zuid-Tirol en daar kunnen skiërs genieten van 90 km aan pistes. En aangezien zowel de skigebieden Obereggen als Carezza tot het Dolomiti-Superski netwerk behoren, zijn er niet alleen fantastische aanbiedingen voor lifttickets, maar ook de mogelijkheid om het hele Dolomietengebied met meer dan 1.200 km aan pistes op ski’s te verkennen!
De beste pistes in het Eggental

null

Culinair genieten met streekgerechten en regionale producten

Het Eggentel heeft in totaal 36 skihutten in Obereggen en Carezza. Genieten - daar horen niet altijd culinaire hoogstandjes bij! Toch kan een wintersportvakantie in het Eggental niet zonder. Hetzij bij de culinaire evenementen van ‘Beef & Snow’ tot ‘Be the first’ bij een stevig ontbijt in de oogstrelende Oberholz almhut of het ‘Sunset Skiing Aperitif’ in de hoogste panoramalounge van Zuid-Tirol, de Laurin’s Lounge in Carezza - of heel traditioneel bij de waarden van de almhutten: Zuid-Tiroolse lekkernijen smaken het best op de berg, in de Dolomieten, in het Eggental! Of misschien ook binnen, in de bekroonde restaurants tussen Steinegg/Collepietra, Welschnofen/Nova Levante en Obereggen bij Deutschnofen/Nova Ponente - allemaal plaatsen die steeds weer naar de sterren aan het culinaire firmament reiken. Het Eggental is echt een h(e)aven van goede smaak!

null

Maar wintersport in het Eggental is nóg veel meer!

Rond de stralend witte toppen van de Zuid-Tiroolse Dolomieten, met sprookjesachtig witte bossen en glinsterende bergweiden maak je winterwandelingen, sneeuwschoenwandelingen, sneeuwpoppen, ga je cross-country skiën en houd je sneeuwbalgevechten. Het is hier zelfs zo mooi dat UNESCO de skigebieden Carezza onder de Rosengarten en Obereggen onder de Latemar heeft uitgeroepen tot werelderfgoed! Wil je de omgeving door de ogen van een plaatselijke bewoner zien? Neem dan deel aan een van de regelmatig georganiseerde winter- en sneeuwschoenwandelingen met gids tussen Nova Ponente en Welschnofen. Of ga langlaufen, op de 60 km loipes in Deutschnofen, die verbonden kunnen worden met de andere 80 km loipes aan de voet van Passo Lavazè en Jochgrimm en de 20 km loipes in Carezza. Bovendien garanderen in totaal drie rodelbanen in Eggental veel winterplezier voor jong en oud!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie