Alles wat je moet weten over je familievakantie in het Zillertal

gesponsord op 19 januari 2023· geen reacties

Beeld: ®zillertaltourismus/Tom Klocker
Beeld: ®zillertaltourismus/Tom Klocker

Het Zillertal is niet voor niets een van de populairste familiebestemming in de Alpen. Het geeft jou en jouw kinderen een schier eindeloze reeks aan mogelijkheden om te genieten van je wintersportvakantie. Gegarandeerd dat je kinderen het hier naar hun zin gaan hebben. En als zij het naar hun zin hebben, dan ben je als ouder óók gelukkig!

Ja familievakantie begint met de Zillertaler Superskipas

Deze geeft jou en je gezin toegang tot alle 180 liften en daarmee tot 544 perfect geprepareerde kilometers aan piste. Bovendien zijn de Kidsslopes, funlines en snowparks van de vier grote skigebieden Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Erlebniswelt Mountopolis van de Mayrhofner Bergbahnen en de Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3.000 inbegrepen. Met de Zillertaler Superskipass maak je ook nog eens gratis gebruik van alle skibussen en van de meeste diensten van het openbaar vervoer.

null

Pisten op alle mogelijke niveau’s voor jong én oud

Voor je skikabouters zijn er in totaal 25 skischolen die ze de basisbeginselen van de wintersport bijbrengen. Daarnaast zijn er kindvriendelijke liften en tovertapijten voor de absolute beginners en vrolijke Kidsslopes als ze de ski’s of het snowboard al wat beter onder controle hebben. Er zijn ook plaatsen speciaal voor kinderen zoals de Kids Area in het PenkenPark, de FunnySlope in het skigebied Spieljoch of Pepi’s Kinderland in de Zillertal 3.000 Ski & Glacier World. Met de Funty Piste in de Zillertal Arena kunnen je kleintjes hun eerste meters sneeuw ook gewoon buiten het kinderland verzamelen. Kun je eindelijk met je hele gezin op pad? Dan vind je in de Funlines pistes met heuvels, scherpe bochten en andere elementen die voor actie onderweg zorgen. Nog een stapje verder vind je in de Snow- en Action-parks of op de SkiMovie- & Speed-Check-routes in onder andere de Zillertal Arena, nog meer gezinsvermaak op de pistes. En na afloop gezellig samen dineren in een van de eersteklas skihutten.

Is je kleine nog niet helemaal toe aan hele dagen in de sneeuw? In de ‘Zwengerl Club’ in Fügen, Hochfügen en Kaltenbach zorgen ze dan goed voor hem of haar. Speciaal opgeleide begeleiders vermaken hun jonge gasten van drie maanden tot en met zeven jaar, terwijl jij lekker de pistes verkent.

Beeld: ©zillertaltourismus/Bernhard Huber
Beeld: ©zillertaltourismus/Bernhard Huber

Niet alleen op de pistes vind je alles voor een perfecte gezinswintersport

We zetten een paar activiteiten voor je op een rij:

  • Rodelen, Snowtubing, Pistenbock en Klumpern. In het Zillertal staan 15 zeer goed geprepareerde rodelbanen met een totale lengte van 48 km ter beschikking. Meer dan de helft daarvan – een goede 28 kilometer – zijn 's nachts verlicht, zodat je in het donker verder kunt rodelen.
  • Belevenisthermen Zillertal en belevenisbad Mayrhofen. Terwijl jij en je partner lekker zitten te zweten in de sauna, ontspannen en spelen je kinderen in het glijbaanparadijs van de belevenisthermen Zillertal in Fügen en het belevenisbad Mayrhofen.
  • Binnenpret: KABOOOM. Schijnt de zon een dagje wat minder? Dan is er nog steeds genoeg te doen in het Zillertal. In Kaltenbach vind je het recreatiecentrum KABOOOM: hier kun je trampolinespringen, schaatsen, boulderen, kegelen, squashen of dansen in het Dancestation, de grootste dansstudio in het Tiroolse Unterland.
  • Nog meer binnenpret: De Playarena. Op de twee verdiepingen van de Playarena in Vorderlanersbach kunnen je kinderen ravotten in het bewegingspark met klimwand, reuzenglijbanen, een touwenparcours en nog veel meer, uitrazen in de creatieve zone, of lekker ontspannen in de chill- en rustzone.
  • Biercultuur in het BrauKunstHaus in Zell am Ziller. Het nieuwe BrauKunstHaus laat je de Tiroolse biercultuur met al je zintuigen ervaren. Ontdek tijdens een spannende multimediatour hoe de provincie en zijn inwoners de Zillertaler bierspecialiteiten beïnvloeden en leer veel van de geheimen van de regio kennen.
  • Nature’s Ice Palace op de Hintertuxer Gletsjer. Op de Hintertuxer Gletscher vind je dit unieke natuurlijke fenomeen. Het is het hele jaar door een ideale excursiebestemming voor het hele gezin.
  • Beeld: ©zillertaltourismus/Tom Klocker
    Beeld: ©zillertaltourismus/Tom Klocker
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie