Kleinschalig wintersporten in sprookjesachtig Scandinavië

gesponsord op 20 oktober 2022· geen reacties

Sprookjesachtig Scandinavië
Sprookjesachtig Scandinavië

Zie je ook zo uit naar jouw wintersportvakantie? Maar ben je dit jaar eens op zoek naar iets anders dan de drukbezochte Alpen? Een bestemming die wat meer rust uitstraalt, waar je echt voelt dat je weg bent van de massa en tot rust komt in een sprookjesachtige natuur? Kom dan deze winter eens naar Noorwegen of Zweden!

Zo reis je naar je wintersport in Noorwegen of Zweden

De wintersportgebieden van Noorwegen en Zweden liggen in het midden van het Scandinavisch schiereiland. Je komt daar het beste door vanaf Schiphol te vliegen op het Scandinavian Mountain Airport in Dalarna of het Åre-Östersund Aiport in de regio Jämtland. Voigt Travel, de Noord-Europaspecialist die al 40 jaar in Scandinavië komt, biedt wintersportreizen per vliegtuig aan naar Stöten, Vemdalen en Trysil via deze luchthavens. Vervoer van al jouw skiattributen is inbegrepen, naast je ruimtebagage! Vanuit beide vliegvelden heb je direct toegang tot de prachtige Zweedse skipistes van de skigebieden Dalarna en Jämtlands of, na een korte oversteek over de Noorse grens, tot het wintersportplaatsje Trysil. In rond de drie uur na jouw vertrek van Schiphol kan jouw wintersportvakantie dus beginnen!

Binnen drie uur na vertrek kun jij hier al zitten.
Binnen drie uur na vertrek kun jij hier al zitten.

Wintersport in Noorwegen en Zweden is vooral ontzettend relaxt!

De Noorse en Zweedse wintersportgebieden bieden het beste van twee werelden. Aan de een kant bieden ze kleinschaligheid en rust, aan de andere kant hebben ze wel meer dan genoeg pistes om zowel beginnende als gevorderde skieërs het naar de zin te maken. Daarnaast ski je vooral tussen de locals en wordt het ritme van de dag door hun gewoontes bepaald. Dus do as they do en ga voor een uitgebreid lunchbuffet tussen de middag. En pak een paar uurtjes wintersporten later weer even die rust tijdens de fika: het typisch Zweedse koffiemoment, waarbij iedereen even de waan van de dag achter zich laat. Kortom: wintersporten in Scandinavië heeft een heel eigen, relaxt en ontspannen tempo!

Geniet met bijzondere activiteiten van de sprookjesachtige omgeving

Naast dat je er heerlijk (en rustig) kunt skieën of snowboarden, bied je wintervakantie in Scandinavië nog veel meer. Tuurlijk kun je genieten van een sauna aan het einde van je dag op de pistes, maar ook je activiteiten overdag kunnen stukken anders zijn dan op je ‘standaard’ wintersport. Ga bijvoorbeeld eens schaatsen of ijsvissen op bevroren meren, maak een sneeuwschoenwandeling, een huskysafari of bezoek een elandenpark. Beter nog, kom elanden of rendieren tegen tíjdens je tochten door de witte naaldbossen. Ook voor adrenalinejunks is er trouwens genoeg te halen; pak eens een sneeuwscooter en ga daarmee op pad. En dat alles doe je in een volkomen unieke en feeërieke omgeving, tussen weelderige witte bossen en typische rode Zweedse huisjes; de stuga’s.

Bijzondere ontmoetingen tijdens je wintersportvakantie.
Bijzondere ontmoetingen tijdens je wintersportvakantie.

Gastronomisch genieten op z’n Scandinavisch

Naast het uitgebreide lunchbuffet en de fika, mét typisch kaneelbrood of een taartje, kun je je tegoed doen aan alles wat de Scandinavische keuken zo bijzonder maakt. Zowel op als naast de pistes vind je gezellige restaurantjes die precies weten wat je nodig hebt na een dag hard plezier hebben in de buitenlucht. Geniet van lokale gerechten zoals zalmforel, een elandburger of paddenstoelen en bessen die récht uit het bos komen!

Scandinavische gastronomie.
Scandinavische gastronomie.

Wintersporten in Scandinavië: geniet van de kleinschaligheid en de ontspanning!

Kies daarom deze winter eens voor een wintersport op een ander tempo in Noorwegen of Zweden. Mét sneeuwzekerheid en de fijnste poedersneeuw, maar dan relaxt en vol sprookjesachtige verrassing.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie