Ontdek de magie van wintersport in Scandinavië met €750 korting!

gesponsord op 20 december 2022· geen reacties

null

Waag nu je kans om een waardebon van €750 te winnen voor een wintersportvakantie in Scandinavië met Nordic! Welke bestemming je ook kiest, het wordt ongetwijfeld de reis van je dromen! Lees verderop meer over hoe je voor deze prijs in aanmerking komt.

De magie van een wintersport in het Hoge Noorden

Aangezien het winterseizoen nu officieel is begonnen, vertellen wij je graag meer over de magie van wintersport in het Hoge Noorden. Dikke sneeuwtapijten, adembenemende uitzichten en de kans dat het noorderlicht aan de hemel verschijnt, zijn slechts het begin van een fantastische reis. Eén ding is zeker: Scandinavië zal je niet teleurstellen!

Wintersport in Zuid-Noorwegen

Er is geen betere plek om je wintersportvakantie te vieren dan in Zuid-Noorwegen. Hier ligt namelijk de oorsprong van het skiën. Dat bewijzen ook de vele gezellige skigebieden en authentieke dorpjes, waarvan Geilo één van de oudste van Noorwegen is. Skiliefhebbers van verschillende niveaus vinden hier gemakkelijk hun uitdaging. En na het skiën geniet je van een typische Noorse wafel met chocolademelk of van een après-ski beleving in Havsdakskroa!

Langlaufen in Beitostolen
Langlaufen in Beitostolen

In Beitostølen ligt het skiresort vlakbij het Nationale Park. Hierdoor heb je tijdens elke afdaling een magnifiek uitzicht over de besneeuwde omgeving. Je komt er werkelijk ogen tekort.

Voor liefhebbers van de Olympische Spelen is het dorpje Hafjell dan weer een uitstekende bestemming. De slalomhelling, speciaal gebouwd voor de Spelen in 1994, is open voor publiek met startpoorten, timer én de mogelijkheid om jezelf te filmen. Een perfecte gelegenheid om je vrienden uit te dagen en een recordtijd neer te zetten!

Norefjell heeft niet alleen de hoogste verticale daling van alle Noord-Europese gebieden, maar je kan er naast skiën nog verschillende andere activiteiten doen. Neem deel aan een outdoor yogales, schaats op één van de bevroren meren of kom tot rust in een award-winnende spa. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Adembenemende uitzichten in Norefjell
Adembenemende uitzichten in Norefjell

Wintersport in Lapland

Een andere unieke wintersportbestemming met veel sneeuwzekerheid is Lapland. De gezellige dorpjes boven de poolcirkel zorgen altijd voor een magische sfeer tijdens je skivakantie. Één van deze dorpjes is Pyhä, gelegen midden in het Nationaal Park Pyhä-Luosto. Het is een kleinschalig, CO2-neutraal gebied waar je optimaal kan genieten van de rust en gezelligheid. Overnachten doe je in één van de comfortabele cabins met uitzicht op de natuur, vlakbij de skipistes.

Het schattige dorpje Levi in Fins Lapland.
Het schattige dorpje Levi in Fins Lapland.

Het grootste en populairste skigebied in Lapland is ongetwijfeld Levi. In dit dorpje, gelegen naast een deel ongerepte wildernis, valt veel te beleven. Je kan er van ’s morgens tot ’s avonds de berg afglijden, aangezien veel pistes in de avond verlicht zijn. Maar ook na het skiën zal je je hier niet vervelen. Zak af naar een typische Finse karaokebar, ga gastronomisch genieten in één van de 60 restaurants, of kom zoals een echte Fin tot rust in de warme sauna of spa.

Hoewel negen kilometer aan pistes misschien niet veel lijkt, is Rovaniemi zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het is namelijk de woonplaats van de Kerstman! Je kan hem in levende lijven ontmoeten, zijn postkantoor bezoeken of een tocht maken met rendieren. Bovendien zijn de 200km aan verlichte langlaufpistes in de omgeving perfect om je zowel overdag als ’s avonds helemaal uit te leven.

Het huis van de Kerstman in Rovaniemi.
Het huis van de Kerstman in Rovaniemi.

Ten slotte kunnen we het kleinschalig skigebied van Iso Syöte niet vergeten. Hier valt de meeste sneeuw in heel Fins Lapland, met als resultaat magische sneeuwlandschappen gedurende de hele winter. Het idyllische Iso Syöte Hotel staat daarnaast op een unieke locatie boven op een heuvel. Dankzij het panoramische uitzicht over de met-sneeuw-bedekte wildernis, lijkt het alsof je in een sprookje leeft!

Typische activiteiten voor een wintersportvakantie in Scandinavië

Buiten skiën is er zowel in Lapland als in het zuiden van Noorwegen nog zoveel meer te beleven. Ga ijsvissen of stap op een slee die voorgetrokken wordt door een stel schattige husky’s. Doe aan ice karting, scheur op een sneeuwscooter door spectaculaire sneeuwlandschappen of trek je speciale sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar het noorderlicht. En als dat nog niet genoeg is, kan je de vele kilometers aan langlaufpistes ontdekken. Een echte klassieker in het Hoge Noorden!

Op pad met sledehonden tijdens je wintersportvakantie in Scandinavië.
Op pad met sledehonden tijdens je wintersportvakantie in Scandinavië.

Ga naar het Hoge Noorden met Nordic met een waardebon van €750

Dankzij Nordic beleef jij je een magische wintersportvakantie in Scandinavië. Bovendien kan je samenzitten met een persoonlijke Travel Designer om jouw perfecte reis uit te stippelen. Met al hun kennis en ervaring zorgen zij ervoor dat het een tijd wordt om nooit te vergeten. Doe nu mee met onderstaande wedstrijd om een waardebon van €750 te winnen. En wie weet beleef jij dit jaar de winter van je dromen!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie