Zes hotels in Zwitserland voor een hele bijzondere wintersportvakantie

gesponsord op 25 oktober 2023· 1 reactie

Hotel Chetzeron
Hotel Chetzeron

Als het aankomt op onvergetelijke wintersportervaringen, is er geen plek ter wereld die de verbeelding zo prikkelt als Zwitserland. Dit betoverende Alpenland staat bekend om zijn majestueuze berglandschappen, met besneeuwde toppen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Maar er is meer dan alleen natuurlijke pracht: de Zwitserse gastvrijheid en luxe hotels voegen een extra dimensie toe aan jouw wintersportvakantie. En in dit blog vind je zes van de meest bijzondere wintersporthotels van Zwitserland!

Hotel Chetzeron: ski-in ski-out in dit voormalige bergstation

Hotel Chetzeron, hoog boven de Zwitserse Alpen, is niet zomaar een hotel; het is een bestemming an sich. Gelegen op 2112 meter hoogte, op de zonnige hellingen van Crans-Montana, dompelt dit prachtige hotel je onder in een wereld van rust en sereniteit, omringd door adembenemende bergen en eindeloze skipistes. Het hotel is gevestigd in een liefdevol gerestaureerd kabelbaanstation uit 1945 en biedt een harmonieuze mix van moderne elegantie en rustieke charme. En geweldige uitzichten over het Rhônedal, de Matterhorn én de Mont Blanc. Hotel Chetzeron belichaamt de essentie van alpine luxe en is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke wintersportvakantie in de Zwitserse Alpen. En als je een keer niet naar de berg op wilt, laat je dan verwennen in de wellness: daar vind je een verwarmd buitenzwembad, sauna en hammam.

Hotel Chetzeron
Hotel Chetzeron

Grand Hotel Kronenhof: moderne vijfsterrenluxe in een charmant monument

Het Grand Hotel Kronenhof, gelegen in het betoverende stadje Pontresina in de Zwitserse Engadin-vallei, is een meesterwerk van elegantie en grandeur. Dit vijfsterrenhotel, gebouwd in 1848, is een ware icoon van luxe en biedt wintersportliefhebbers een vorstelijke ervaring in de besneeuwde Alpen. Het hotel heeft namelijk ook beschikking over een eigen ijsbaan én een uitgebreide wellnessvoorziening! Naast de grandeur van weleer, biedt het Kronenhof ook alles wat een moderne wintersporter verlangt. Vanuit dit majestueuze gebouw zijn de omliggende skipistes namelijk gemakkelijk bereikbaar. Pontresina ligt op 10 minuten afstand van glamoureus St. Moritz en aan de voet van de bekendste pieken van de Oostenlijke Alpen: de Piz Palü en de Piz Bernina (maar liefst 4.049 meter hoog), waardoor het Grand Hotel Kronenhof de perfecte uitvalsbasis is voor avontuurlijke skiërs en snowboarders die niets minder dan het beste verwachten tijdens hun wintersportvakantie in Zwitserland.

Grand Hotel Kronenhof
Grand Hotel Kronenhof

Hotel Alex: een oase van Comfort en Wellness in Leukerbad

Hotel Alex in het pittoreske Leukerbad is de belichaming van ontspanning en verwennerij in de Zwitserse Alpen. Dit charmante hotel verwelkomt wintersportliefhebbers met open armen in een sfeer van gezelligheid en luxe. Na een dag op de nabijgelegen skipistes van het kanton Wallis, geniet je van de warme en uitnodigende sfeer van het hotel, compleet met moderne voorzieningen en een wellnesscentrum dat uitzicht biedt op de omliggende besneeuwde toppen. Deze toppen (en bijbehorende pistes) bereik je overigens met de privékabelbaan van het hotel! Verder staat Hotel Alex ook bekend om zijn privé skilift die je snel op de piste zet. Voor wie op zoek is naar de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning, is Hotel Alex de ideale keuze voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Hotel Alex
Hotel Alex

Hotel Wellness Spa Pirmin Zurbriggen: verwennerij en ontspanning tijdens je wintersportvakantie

Hotel Wellness Spa Pirmin Zurbriggen, genoemd naar en eigendom van de legendarische Zwitserse skiër Pirmin Zurbriggen, is een oase van luxe en ontspanning in het hart van de Zwitserse Alpen. Dit prachtige hotel in Saas Almagell biedt wintersportliefhebbers niet alleen een geweldige locatie voor toegang tot de beste pistes, maar ook een ongeëvenaarde wellnesservaring. Gasten kunnen zich na een dag vol ski-avontuur in het Saastal onderdompelen in de verwarmde zwembaden, genieten van revitaliserende spa-behandelingen en tot rust komen in de uitnodigende kamers met uitzicht op de majestueuze bergen. Het hotel staat ook bekend om zijn voortreffelijke keuken, waar Zwitserse specialiteiten en internationale gerechten samenkomen om fijnproevers te verwennen. En misschien loop je de legende zelf nog wel tegen het lijf, want hij is er vaak te vinden.

Hotel Wellness Spa Pirmin Zurbriggen
Hotel Wellness Spa Pirmin Zurbriggen

3100 Kulmhotel Gornergrat: slaap dichtbij de sterren én naast de piste

Het 3100 Kulmhotel Gornergrat, gelegen op een adembenemende hoogte van 3100 meter boven zeeniveau, is een waar juweel in de kroon van de Zwitserse Alpen. Dit unieke hotel biedt gasten een buitengewone kans om te ontwaken te midden van de majestueuze bergtoppen van Zermatt, met de iconische Matterhorn als onvergetelijke achtergrond. Het Kulmhotel is niet alleen de hoogstgelegen hotel in de Alpen, maar het biedt ook toegang tot 's werelds beste skipistes en wandelpaden. Na een dag vol avontuur ontspan je in de comfortabele kamers, geniet je van gastronomische gerechten in het restaurant of kijk je naar de sterren in de hoogstgelegen sterrenwacht van Europa. 3100 Kulmhotel Gornergrat biedt een wintersportervaring die letterlijk boven de rest uitsteekt.

3100 Kulmhotel Gornergrat
3100 Kulmhotel Gornergrat

Hotel Bellevue des Alpes: historie en luxe op 2061 meter hoogte

Hotel Bellevue des Alpes bestaat als sinds 1840 en heeft een geschiedenis die daarbij past. Het fungeerde in het verleden als set voor films als ‘The Eiger Sanction’ (met Clint Eastwood) en ‘Nordwand’, deed dienst als een treinstation en ademt in alles de sfeer van de roaring '20’s. Inmiddels al vijf generaties in handen van de familie Von Almen, waardoor een familiair en gemültiche wintervakantie gegarandeerd is. Met zijn traditionele Zwitserse architectuur en een locatie die uitkijkt op de met sneeuw bedekte Eiger, Mönch en Jungfrau, biedt dit hotel dan ook een onvergetelijke alpine ervaring. Je geniet van knusse kamers met moderne voorzieningen, gastronomische gerechten in het restaurant met een panoramisch uitzicht of ontspant in de wellnessfaciliteiten. En je ski-avonturen beginnen én eindigen bij de voordeur van het hotel!

Hotel Bellevue des Alpes
Hotel Bellevue des Alpes

Wil je meer te weten komen over wintersport in Zwitserland? Kijk dan hier voor meer informatie en de beste deals!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Was leuk (of juist niet) als ze de gemiddelde prijzen per nacht er nog even bij gezet hadden. Dus zelf maar even opgezocht. Bron: booking

Chetzeron 3-10 febr 2 pers deluxe kamer €5.365,- incl ontbijt
Kronenhof 4-11 febr 2 pers jr suite grand premium € 9.216,- incl (voortreffelijk) ontbijt
Hotel Alex 3-10 febr 2 pers standaard kamer €1.487,- incl (voortreffelijk) ontbijt
Pirmin Zurbriggen 25 febr tm 3 maart (eerder geen plaats) 2 pers standaard kamer € 2.172,- incl (voortreffelijk) ontbijt
Kulmhotel 3-10 febr 2 pers kamer met uitzicht op Matterhorn €4.809 incl ontbijt en diner
Bellevue 3-10 febr 2 pers (alleen rechtstreeks te boeken) v.a. €3880,- standaardkamer incl ontbijt en diner.

Gemiddeld zeker aan de prijs, maar al met al valt het me nog niet heel erg tegen. Was bang dat dit alleen hotels in de prijsklasse absolute happy few zouden zijn.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie