Win een vakantie in Méribel - het hart van de Trois Vallées

gesponsord op 27 september 2023· 1 reactie

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Méribel, gelegen in het hart van de adembenemende Franse Alpen, is een waar paradijs voor liefhebbers van wintersport. Dit schilderachtige skigebied maakt deel uit van het wereldberoemde Les Trois Vallées, 's werelds grootste aaneengesloten skigebied. Met zijn traditionele alpiene charme en modern comfort trekt Méribel jaarlijks skiërs en snowboarders van over de hele wereld. Hier vind je uitgestrekte pistes, perfect geprepareerde afdalingen en talloze mogelijkheden voor off-piste avonturen. Of je nu een beginnende skiër bent of een doorgewinterde expert, Méribel biedt voor ieder wat wils in een betoverend berglandschap. En je kunt nu een winter- of zomervakantie naar Méribel winnen: verderop vertellen we je meer hierover…

Méribel: in het hart van Les Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld!

Vanuit Méribel kun je optimaal genieten van de 600 kilometers aan pistes die Les Trois Vallées te bieden heeft, met één of twee liften kun je al een groot deel van het gebied bereiken. Je hebt direct toegang tot 70 pistes, waarvan acht zwarte, 28 rode, 26 blauwe en acht groene. Daarmee biedt Méribel extreem veel variatie en is het voor ieder type wintersporter een goede keuze. Meer gevorderde skiërs vinden hun plezier in de zwaardere afdalingen of de skitochten die je kunt maken, gezinnen kunnen dan weer hun lol op in één van de twaalf verschillende gebieden die ingericht zijn voor familiepret.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Een sneeuwzeker wintersportgebied met geweldige landschappen

85% van Méribel ligt boven de 1.800 meter hoogte. Daardoor is het een wintersportgebied met een hoge sneeuwzekerheid. Het hoogste punt van het skigebied van Méribel ligt daarnaast op 2.952 meter hoogte en geeft een geweldig uitzicht op de Gebroulaz- en Borgne-gletsjers én op de hoogste piek van ze allemaal: de Mont Blanc. Maar vergeet het uitzicht niet op de andere wilde gebergtes: de Vanoise en de Écrins. Als dat nog niet genoeg winterwonderland is, dan kun je ook nog genieten van het natuurreservaat Tueda, onderdeel van het Nationale Park. Ongerepte natuur, zonder liften, voor het echte winterse outdoorgevoel.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Er is ook veel te doen in Méribel als je niet op de ski’s staat

Wintersport draait in eerste instantie natuurlijk om het skiën of snowboarden, maar in Méribel kun je ook genoeg doen als je níet op de latten staat. Denk hierbij aan:

  • Yoga in de buitenlucht: doe de downward facing dog in een ongerepte winterse omgeving, zoals het bos van Altiport of bij het Meer van Tueda. De oefeningen, in combinatie met de winterse temperaturen én de sfeervolle omgeving, zorgen voor een geheel nieuwe yoga-ervaring.
  • Paardrijden: zowel voor ervaren als beginnende ruiters is paardrijden door de winterse vallei een unieke belevenis. En zoek je 't nog een stukje spannender? Probeer dan eens ski-joering, op je ski’s voortgetrokken door een paard!
  • Snake gliss: iets nieuws voor de families of vriendengroepen die op zoek zijn naar wat lol. Ga, zodra het skigebied sluit, in een trein van aan elkaar gehaakte sleeën van de berg af. Uiteraard onder begeleiding van een gids: gegarandeerd plezier!
  • Après-skiën: Méribel heeft enkele zeer bekende apres-skibars. Voor een drankje, livemuziek of dansen midden op de piste ga je bijvoorbeeld naar het zonnige terras van beroemde en beruchte La Folie Douce. En in het dorp zelf vind je een aantal bars en clubs om je avond mee vol te maken…

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Win een zomer- of wintervakantie naar Méribel!

Méribel geeft twee vakanties weg! Eén zomer- en één wintervakantie; elk verblijf duurt acht dagen en zeven nachten. De wintervakantie is inclusief skipassen. Hoe doe je hieraan mee? Ga daarvoor naar de website van ‘Let’s match’. Daar voer jij, als ware het een datingapp, in welke activiteiten je wel of niet leuk vindt tijdens een verblijf in de bergen. En als je wint, zijn de voorgestelde activiteiten tijdens jouw reis die wat je gekozen hebt!

null

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

URL werkt helaas niet.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie