De Shadow: de revolutionaire skischoen van Lange

gesponsord op 29 september 2023· 4 reacties

Bij skischoenfabrikant Lange is innovatie een intrinsiek onderdeel van hun DNA. Ze hebben de skisport al meerdere keren weten te veranderen, zoals in 1962 toen ze de allereerste kunststof skischoen introduceerden en later met de uitvinding van de schnall of buckle. Maar ook in biomechanica en het ontwikkelen van een dynamische buitenschaal was en is Lange grensverleggend. Nu herhalen zo’n huzarenstukje met de introductie van een skischoen die is voortgekomen uit de diepste en meest verborgen hoeken van hun werkplaatsen. Na jaren van ontwikkeling maakt de Shadow skischoen gebruik van baanbrekende dual-pivot technologie voor meer hefboomwerking, waardoor het chassis veel efficiënter kan worden bestuurd. Dit betekent dat je slechts de helft van de kracht nodig hebt om moeiteloos bochten te maken en kracht te zetten op je ski’s. Kracht wanneer je het wilt, stabiliteit wanneer je het nodig hebt, en finesse op zijn best. Verbeter je ski-ervaring met de Shadow-skischoen.

Het Dual Pivot systeem (links) werkt samen met de blade (rechts)
Het Dual Pivot systeem (links) werkt samen met de blade (rechts)

Een veel betere hefboomwerking

Krachtig, responsief en gebruiksvriendelijk. Geen enkele andere skischoen biedt zoveel vertrouwen en stabiliteit, en Lange doet deze belofte niet lichtvaardig. De verklaring is echter logisch: het draait allemaal om hefboomwerking. De innovatieve dual-pivot technologie van de Shadow maakt gebruik van verlengde hefboomwerking voor een ongeëvenaarde krachtoverbrenging. Voeg daar een nieuwe binnenvoering aan toe, die gebruikmaakt van Auxetisch schuim voor een perfecte pasvorm, en prestatie en comfort smelten samen.

Voordelen van de Shadow-skischoen:

  • Verbeterde hefboomwerking = meer kracht met minder inspanning
  • Absorptie van schokken en trillingsdemping
  • Verhoogde veerkracht
  • Consistente flexibiliteit

null

Prestatie en comfort smelten samen

Een samensmelting van prestaties en comfort. De combinatie van de ‘suspension blade’, die de Shadow-skischoen zijn onderscheidende ontwerp geeft, en de ‘dual pivot’, die de assen van de schoen verlengt voor optimale hefboomwerking, zorgt voor een perfecte krachtoverbrenging, zodat jij perfecte bochten kunt maken. Het doel van deze twee innovaties, die samen het ‘Assisted Performance System’ creëren, is om natuurlijke en intuïtieve ondersteuning te bieden aan iedereen die de Shadow-skischoen draagt. Geïnspireerd door mountainbikevering en andere technologieën, bevordert dit systeem de prestaties, verbetert het de precisie van het skiën en maakt het de hele ervaring moeitelozer. Het begeleidt skiërs in hun bewegingen, zodat ze volop kunnen genieten van het plezier van skiën.

Comfortabele en precieze binnenschoen

Een revolutionaire binnenschoen voor een betere persoonlijke pasvorm. De padding is eveneens revolutionair. Deze padding is in één stuk genaaid om wrijving door naden te voorkomen en biedt daardoor zowel precisie als comfort, terwijl het dynamische prestaties mogelijk maakt. Talloze extra details zijn geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de Shadow-skischoen je een goed, wendbaar en comfortabel gevoel geeft.

Traditionele skischoen versus Shadow skischoen
Traditionele skischoen versus Shadow skischoen

Traditionele skischoen: Shadow-skischoen:
Een bredere geleidelijke krachtszone Een kortere versterkte krachtszone
Meer ‘arc’ in de flexpatroonbeweging Meer lineaire beweging
Vertrouwt meer op kunststof en vervorming Minder vervorming in flexibiliteit

Wil je meer weten over de Shadow skischoen en kennis maken met de verschillende modellen, ga dan langs bij een gespecialiseerde skiwinkel en kijk voor meer informatie op de Shadow site.

Ook voor deze geldt, kan @Rogier (of Sandra) dit ook testen?

Ja, ik ben ook wel benieuwd of dit echt zo ‘revolutionair’ is, of dat het vooral marketing is? Zijn ze er trouwens ook in HV?

We hebben de schoen in Sölden getest en je merkt echt het verschil. De krachtoverbrenging voelt inderdaad directer aan. De pasvorm is prettig, met relatief veel teenruimte. Hij bestaat in een LV (97 mm) en een MV (100 mm) versie. Ik heb zelf het gevoel dat ik hem een maat kleiner kan hebben dan bij een ander model van Lange. Dus eerst passen is wel erg belangrijk.

Zijn er al meer mensen die ervaring met deze skischoen hebben? Ik ben bijna aan een paar nieuwe toe en dit klinkt in ieder geval goed.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie