Dit zijn de vijf beste familieskigebieden in Frankrijk!

gesponsord op 30 november 2021· geen reacties

null

Frankrijk is een ideaal wintersportland voor families. In tegenstelling tot wat veel wintersporters denken vind je in Frankrijk veel leuke, kleinschalige gebieden met mooie dorpjes. Je bent hier zeker van zeer goede skilessen voor jong en oud. En, ook erg prettig, de prijzen zijn vaak erg goed! Bekijk hieronder de top 5 van meest geweldige familieskigebieden in Frankrijk.

Met de familie op wintersport in Les Sybelles

Les Sybelles is groot en toch overzichtelijk. Je kunt het gehele gebied door met alleen maar eenvoudige pistes. Daardoor kun je met de kleintjes al snel mooie tochten maken. Ook liggen de beste hellingen in de zon, waardoor het hier vaak erg aangenaam is. Wel zo fijn met kleine kinderen. Tel hierbij op de ongekend goede prijzen, leuke dorpjes als Saint Sorlin d’Arves en Saint Jean d’Arves en je hebt een echte familietopper te pakken!

Actuele Black Friday actie Tijdens de Black Friday actie (21-11 t/m 28-11-21) van Sportiek krijg je bovendien veel korting op de al goedkope reizen in de kerstvakantie en op busreizen, de studenten-, lente- en paasweken.

Ideaal voor het gehele gezin: La Norma

La Norma lijkt gemaakt voor families. Leuke sportieve pistes voor ouders en de wat oudere kinderen. Eenvoudige pistes voor de beginners en alles goed met elkaar verbonden. Leuke restaurantjes, een zonnige ligging, een autovrij centrum en een skischool die veel ervaring heeft met (Nederlandse) kinderen en je bent hier zeker van een heerlijke familievakantie!

null

Een leuk gebied met kinderen: Val Cenis

In hetzelfde dal van La Norma ligt Val Cenis. Dit sneeuwzekere gebied heeft fijne (familie) accommodaties en pistes in alle moeilijkheidsgradaties. Dit gebied heeft iedereen wat te bieden. Fijne eenvoudige pistes, hier vind je ‘s werelds langste groene piste, maar ook leuke steile lijnen zodat iedereen hier aan zijn trekken komt.

Ideaal voor jong en oud, het skigebied Espace San Bernardo

De blauwe pistes van Espace San Bernardo zijn echte carvingstreckes. Heerlijk om lekker overheen te knallen of juist je eerste bochten te oefenen. Boven La Rosière vind je voornamelijk eenvoudige en perfect geprepareerde pistes in de zon. Heerlijk om met het gehele gezin over te cruisen. Aan de andere kant van de berg ligt La Thuile. Hier in Italië kun je heerlijk (en goedkoop) eten. Ook vind je hier duidelijk steilere pistes. Ideaal voor de gevorderden in de groep!

null

Afwisselend skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif is afwisselend in alle opzichten. Je vindt hier pistes en accommodaties voor iedereen en in elke prijsklasse. Dit geldt ook voor de restaurants op en rond de piste. Hier is plek voor iedereen en dus voor elk familielid. Tel daarbij op dat dit gebied eenvoudig (en snel) aan te rijden is, wat wel zo lekker is met kleine kinderen. Verder is het behoorlijk sneeuwzeker dus je hebt een echte familieklassieker in de Franse Alpen!

Nederlandse Skiles in Frankrijk

Wil je Nederlandse skiles in Frankrijk, klik dan hier. Helaas zul je niet overal in Frankrijk Nederlandstalige skiles kunnen vinden. Maar, let op: dit is geen probleem. Skileraren in Frankrijk horen bij de hoogst geschoolde skileraren van Europa. Deze skileraren doorlopen een lange opleiding en zijn perfect in staat om kinderen, in alle talen, op een leuke en ludieke manier goed te laten skiën. De professionaliteit straalt van de leraren af en, pas maar op, je kinderen skiën voordat je het weet beter dan jezelf ooit gedaan hebt!

null

Absurd goede prijzen voor wintersport in tweede week Kerstvakantie

Dit jaar zou je wel gek zijn om de tweede week van onze Kerstvakantie niet naar de Franse Alpen te gaan. Omdat de Franse schoolvakanties dit jaar één week eerder vallen dan onze vakantie is deze week zeer goedkoop. Zo kun je veel goedkoper dan normaal een week in de sneeuw zitten of, waarom niet, van meer luxe voor dezelfde prijs genieten!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie