Langzaam kriebelt het

Roel op 25 juli 2010· 5 reacties

Kijken jullie ook stiekem uit naar de eerste tekenen van de aankomende winter? Terwijl het voor veel vakantiegangers nog een vloekwoord is richten onze ogen zich inderdaad weer voorzichtig op ‘dat andere’ jaargetijde. Na lange tijd sneeuwde het vandaag weereens vanaf zo’n 2500m. Op de Zugspitze ziet het er op dit moment dan ook winters uit.

zugspitze
zugspitze

Zugspitze (D)

Deze zomersneeuw is traditioneel geen lang leven beschoren maar het is weereens wat anders dat die voortdurende hitte. Hiernaast de temperatuurafwijking van de afgelopen maand op de Säntis, een berg in het noordoosten van Zwitserland. De kleur rood is in wintersportland zelden een goeie kleur, je hoeft dan ook geen expert te zijn om te zien dat we deze zomer opnieuw ver boven onze stand leven. Geen goed nieuws voor de gletsjers dus.

Toch zijn er positieve ontwikkelingen. Net als in 2006 (toen juli extreem warm was) lijkt de komende weken uit een ander vaatje getapt te gaan worden. We komen in een vochtige noordweststroming die voor koelte en neerslag gaat zorgen. Dit soort beelden zoals op de Zugspitze gaan we de komende periode dus meer zien. Eens zien of het een opmaat is voor een eventuele sneeuwrijke winter.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Kriebelt ?!?! Het jeukt !!!

Verschrikkelijke kriebels…Ik heb gisteren de tickets besteld om naar Oostenrijk te vliegen in Januari. Kan niet wachten tot het zo ver is en dan te bedenken dat we in september nog zomervakantie hebben.

Heb ookal enkele brochures gaan halen. Normaal boek ik begin volgende week mijn eerste skiverlof.
Heb dit jaar enkele gebieden waar ik nog niet geweest ben dus het wordt afwachten. Maria Alm,(Oostenrijk), Jungfrau-Wengen(Zwitserland)
Volgens de weersvoorspelling de komende weken wordt het toch al beduidend kouder op grote hoogte. Neem je de kaarten van Wetterzentrale.de dan zie je dat de negatieve temperatuur op grote hoogte terrein winst boekt. Van de week is de temeratuur op de noordpool voor de eerste maal terug negatief gegaan. Daarna terug ligt erboven. Maar kijk je naar volgende week dan zakt de tempratuur weer ligtjes tot -5 a -7gr. Wat toch al duid op verandering.
Verschillende mensen wagen zich al aan de wintervoorspelling. Natuurlijk is dit nog zeer ver weg. Maar velen zeggen dat één van de strengste winters zou worden in jaren. Afwachten.
Verder enkele leuke webcam’s waar ik toch regelmatig is een kijkje ga nemen is deze website.
http://www.weeractief.info/alpen/bergcams.html

Wegens gedoe met werk niet op zomervakantie, daarom kriebelt de wintersport al des te meer… Kan nu al bijna niet wachten…

we hebben net geboekt voor de tweede week van het kerst verlof .we gaan dus weer richting flaine [le grand masief).en we zien er al naar uit.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie