Serieuze sneeuwval aan de noordkant?

Roel op 25 augustus 2010· 6 reacties

De eerste glijbaan van polaire lucht staat op de kaart. Dit weekend bouwt zich een krachtig hogedrukgebied op boven de Atlantische oceaan waarmee de weg vrijkomt voor koele vochtige Noordzeelucht. In eerste instantie geeft dit vooral regen, maar met het ruimen van de wind naar noordwest dringt steeds koudere lucht tot de Alpen door.

Vanaf maandag zien we een klassieke sneeuwbrenger in de vorm van een lagedrukgebied dat over Duitsland naar het oosten koerst. Over een dikke maand zou dit een flink pak sneeuw tot in de dalen hebben opgeleverd. Nu valt de sneeuw vanaf 1500m, maar in de nacht en ochtend kan het ook lager tot sneeuw komen.

Het doet een beetje denken aan september 2007. Toen sneeuwden de koeien aan het begin van de maand compleet in, ruim voor de traditionele Almabtrieb en veel erger dan op deze foto. (foto: RP)

Of het nu zo erg wordt is niet te zeggen. Volgende week zien we de restanten van orkaan Danielle op het Europese weerkaart verschijnen. De ervaring leert dat deze systemen het Europese weer behoorlijk op de schop kunnen gooien. In positieve en in negatieve zin.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Heerlijk, het gaat weer beginnen… Kan niet wachten tot de liften gaan draaien…

Ha! Ik begin al weer onrustig te worden!

als ge het maar weet, nog 111 dagen

was de winter 2007 , 2008 sneeuwrijk ? want dan ziet het er niet slecht uit.

Ik zit af en toe alweer snow-cams te checken. En dat al in augustus for God’s sake! ;)

@Stefan, de winter van 2007/2008 verschoot zijn kruit eigenlijk veel te vroeg. In de herfst viel veelvuldig (en veel) sneeuw maar vanaf half december was het allemaal een stuk minder. Gelukkig is geen enkel jaar hetzelfde en resultaten uit het verleden…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie