Sölden opent!

Rogier op 10 september 2010· 7 reacties

Het hoog gelegen Oostenrijkse skigebied Sölden opent vandaag enkele liften en een piste restaurant. Na de veelvuldige zomer-sneeuwval die we dit jaar gehad hebben is deze vroege opening mogelijk.

null

Eerste?
Het VVV in Soelden beweerd dat het op deze manier het eerste Europese skigebied is wat deze winter opent. Hoe zit het dan met de gebieden die nooit sluiten? Denk aan Tignes in Frankrijk en Zermat in Zwitserland. Ook of het gebied wel echt geopend mag heten is de vraag. Slehts vier liften draaien en allen op de Rettenbach gletsjer. Maar er kan geskied worden en dat is goed nieuws. De winter komt eraan…

Reis
Ik vind het goed nieuws dat er al geskied kan worden in Oostenrijk. Ik spring er niet direct voor in de auto om daar te gaan skiën, maar mocht je in de buurt zijn… De prijzen zijn ook vriendelijk. Een dag skiën kost 22 euro voor een volwassene, en 17 euro voor jongeren.

FIS wedstrijden
Sölden is gewend om vroeg te openen. De hoogst gelegen pistes openen elk jaar zeer vroeg. Ook is dit gebied beroemd vanwege de FIS-wedstrijden die altijd half oktober plaatsvinden. Dit jaar ziet het er rooskleurig uit voor de profi wedstrijds-skiërs de bergen zijn al lekker wit (dat is weleens anders geweest).

Met het openen van een gebied al Sölden lijkt de start voor seizoen 2010-2011 gegeven. Laat het maar een mooi en lang wintersportseizoen worden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wooohooo!
:-)

moet nog wachten tot 2 januari

Ja, en hopelijk kan roel ons al iets meer zeggen over de kaarten voor komende weken. Heb vanmorgend gekeken en er staat een winteraanval op voor eind van de maand. Dit nu toch al enkele dagen. dus de kans wordt groter. ;-)

Toevallig gaan we volgende week naar die kanten en, jawel, er is toch wat plaats vrijgemaakt om onze skies mee te nemen :). Hintertuxer gl., Pitzaler gl. en Sölden… wat een keuze toch :).

Beetje onzin van dat VVV in Solden. Ook in Oostenrijk zijn
al 2 gletschergebieden open nl. de Hintertuxer (18 km piste) en de Molltaler met 3 geopende pistes. In Solden gaat het
slechts om 1 piste (32, blauw) op de Rettenbachgletscher.
Er is slechts 1 lift open bij deze piste.
De openening van het hele gebied is gepland op 20 november.
Ik ga zelf midden oktober naar Solden en hoop dat dan alle
pistes op de gletschers open zijn.

Zoals gezegd, vorige week zaten we in Oostenrijk voor een weekje herfstplezier. Prachtig gewandeld (Gaistal en zijkant Kühtai) maar natuurlijk ook geskied:

  • Hintertuxer gl.: slepers (Gefrorene Wand & Olperer) en afdaling tot aan het middenstation van de express geopend. Heerlijke sneeuw, prachtig uitzicht, bijna geen andere mensen. Top voor een beetje techniektraining.
  • Pitztaler gl.: enkel tot middenstation kabines geopend. 4 seizoenen op 3 uur tijd. Iets mindere sneeuw maar daarom niet minder leuk.
  • Sölden gl.: één groot hoognevel- en wolkenveld dus maar afgezien van het skieën, vooral omdat alleen de 32 open was. Doorgereden in het dal voor leuke boswandeling (Lenzenalm).

Fazit: met wat geluk kan je al prachtig skieën in de Oostenrijkse Alpen. Speciaal ernaartoe rijden om dat -nu- al te doen, nee. Maar als je er toch bent …

Half december zit ik in solden. Vorig jaar rond die tijd konden we de dalafdaling zelfs maken, ookal was die nog dicht… Hoop dat het dit jaar weer zo goed is!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie