Wintersport gadgets

Rogier op 21 september 2010· 13 reacties

null

Ben je ook zo gek op gadgets? Ik wel, als wintersport gek en “gadgetverslaafde” sta ik elk jaar op de piste met (te) veel handige attributen. Een groot deel daarvan verdwijnt vaak na enkele uren weer in een tas om daar nooit meer uit te komen. De gadgets die ik in mijn eerste blog hier op wintersporters.nl beschrijf hebben hun nut bewezen en maken nu standaard deel uit van mijn ski uitrusting.

Vind je weg op de pistes
Ik gebruik sinds jaar en dag een GPS op de pistes, ik ben in het bezit van een Garmin GPS. Op de Garmin outdoor GPSen en de Mobile XT versies, kunnen tegenwoordig gratis pistekaarten worden gedownload. Skidea.com bied een groot aantal gebieden aan. Dit project wordt geheel door vrijwilligers gedragen en nieuwe maps kunnen door iedereen, die mee participeert, worden aangedragen. Dit is een prachtig, modern en goedkoop alternatief ten opzichte van een aantal commerciële aanbieders van GPS kaarten voor skiërs zoals Satski en Snowranger . De tijd van de ouderwetse piste plattegrond lijkt met dit soort gadgets snel ver achter ons te liggen!

Goedkope communicatie
Herken je dat? Je probeert op de piste met familie of vrienden af te spreken voor een kop koffie of een hapje eten, maar zijn niet of slecht te bereiken op hun mobieltje. Los van het feit dat dit enige irritatie oplevert, kost bellen in het buitenland handenvol geld. De oplossing hiervoor is de aanschaf van een setje portofoons, walky talkys. Voor ongeveer € 70,- heb je al een kwalitatief setje die prima voldoet op de piste. Een populair set portofoons zijn de Motorola T5. Let wel op de frequentie die je kiest, steeds meer mensen gebruiken portofoons op de piste en voor je het door hebt weet je waar een Italiaans gezin zijn Pizza’s gaat eten…

null

Ski’s vervoeren
Vind je het ook zo vervelend om je ski’s en stokken mee te zeulen naar de auto? Ik was er helemaal klaar mee, zeker omdat ik elke keer de uitrusting van mijn zoon er ook nog eens bij kreeg. Ook ben ik geen vroege vogel dus staat mijn auto regelmatig ver van de piste geparkeerd. Ik heb dit als volgt opgelost: Ik heb een rugzak aangeschaft waar je ski’s en stokken aan kunt bevestigen. Mijn rugzak is de staat van gadget eigenlijk ver ontstegen! Het is een vast deel van mijn uitrusting geworden.
Een goede rugzak biedt vaak plek voor twee paar ski’s en/of een snowboard: ideaal als je een stuk naar de pistes moet lopen. Verder is een rugzak een echte must omdat ik daar ook nog eens mijn overige spullen in kwijt kan. Je hebt rugzakken met deze features van verschillende merken, in alle mogelijke kleuren en maten. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

Hebben jullie gadgets waarvan je zegt, ‘die moet je hebben’ of ideeën over ander handige dingen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. En zoals ik reeds heb gezegd ik ben een gadget gek dus dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik over gadgets blog!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Goede ideeën! Ik weet dat er ook aardig wat gadgets voor iPhones en iPod Touches zijn. Zou je hier ook een blog aan kunnen wijden?

ik heb vorig jaar schoendrogers gekocht. super decadent natuurlijk, maar als je in je appartement niet van die droogrekken hebt, is het wel heel fijn als je 's ochtends toch weer droge en warme skischoenen hebt! Verder handwarmers, waarmee je in de lift lekker je handen tot leven kunt wekken.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

ik heb vorig jaar schoendrogers gekocht. super decadent natuurlijk, maar als je in je appartement niet van die droogrekken hebt, is het wel heel fijn als je 's ochtends toch weer droge en warme skischoenen hebt! Verder handwarmers, waarmee je in de lift lekker je handen tot leven kunt wekken.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Mijn rugtas is een camelback en dus voorzien van een waterzak in de binnenzijde en een drinktuit aan de voorzijde (met neopreen voor kou). Handig op de piste, omdat de meeste wintersporters eigenlijk te weinig drinken (apres-ski uitgezonderd dan).

@Palletje eerlijkheid gebied te zeggen dat de iPhone op de foto niet de mijne is (Ik heb een Samsung Galaxy S), maar een blog over mobiele apps zit in de pen. Als je nog ideeen hebt over specifieke apps, laat het me weten.

Groet,

Alex

When life gets too complicated.... SKI

Sowieso download ik altijd een pistemap alvorens ik richting de sneeuw ga op mij iPhone. Hiervoor gebruik ik "iTrailmap". Deze App heeft kaarten voor de meeste skigebieden en gezien ik mijn telefoon altijd bij de hand heb, heb ik dus ook altijd een pistemap op zak.

@Palletje: Er is al eens een review geweest over Iphone apps voor in de sneeuw:

https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/963/
https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/993

  • Camelback
  • 1 of 2 carabiners om je helm en handschoenen aan te hangen
  • onderhandschoenen geen high-tech gadget maar wel iets waar ik altijd heel blij mee ben

Zijn er ook voor de Androidtoestellen leuke ski-applicaties ? Ik heb wat zitten zoeken maar ik kan er genn vinden

@Ruud Neem hier eens een kijkje: http://tinyurl.com/2dmrdqn

When life gets too complicated.... SKI

@Ruud de link is een beetje kaduuk: http://tinyurl.com/2dmrdqn Deze doet het wel.

When life gets too complicated.... SKI

mijn gadget is een horloge van lidl.gekregen van de kids, en er zit tog wel een hoogte meter in zeker!

Voor Symbian (Nokia) gebruikers: Sportstracker is gratis te downloaden via de OVI shop. Geeft hoogte, snelheid, max snelheid, gemiddelde snelheid enz. aan. Tevens mogelijkheid om hartslagmeter op aan te sluiten. Is (zoals de meeste van dit soort apps) in te lezen op google earth en heeft geïntregeerde maps. Nog niet in de sneeuw getest, wel op de fiets.

Iemand nog meer nokia-apps?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie