Live: Oostenrijkse poeder in de herfst!

Rogier op 21 oktober 2010· 22 reacties

null

Wat een dag! Mijn seizoen is heerlijk begonnen! Het heeft van dinsdagnacht behoorlijk gesneeuwd, dat betekent POEDER. Poeder in de herfst vakantie: een droom

World Cup Sölden
Ik ben momenteel in Sölden. Komend weekend opent de World-Cup skiën en ik ben daar als een van de rutschers (sneeuw uit het wedstrijdspoor schuiven) aanwezig. Onze taak is om ervoor te zorgen dat de pisteomstandigheden voor alle deelnemers gelijk blijven. Samen met een collega-ski instructeur ben ik dinsdag uit Nederland vertrokken. Twee dagen ‘vakantie-skiën’ en twee dagen rutschen voor alle skihelden en heldinnen. De wedstrijd piste is afgelopen dagen flink onder handen genomen en ligt er zo goed als klaar bij.

Ik ben natuurlijk hartstikke blij met alle verse sneeuw, maar mijn nieuwe collega’s die de wedstrijd piste klaar maken zijn duidelijk minder ‘happy’. Zij zijn vandaag in touw geweest om de sneeuw van de wedstrijdpiste te halen. Wedstrijdskiërs houden van ijzige en snelle pistes. Ik moet mijn ski’s dus nog even slijpen om niet het lachertje te gaan worden op Eurosport… (op mijn achterwerk glijdend de piste af, dwars door alle poorten heen ☺ ).
Ik bericht later over hoe mijn werkzaamheden tijdens het wk!

null

Sneeuwcondities gletsjer skigebied
Zoals ik in mijn intro al aangaf was het vandaag super. Er is zo’n heerlijke laag sneeuw gevallen dat de pistes soms stiekem te zacht waren om lekker te kunnen carven. Je zakte bij het goed aansijden van de bochten diep weg. Mijn snowboardende collega heeft des te meer genoten van de zachtere pistes om zodoende te kunnen “jibben”: pistentricks doen op zijn snowboard.
Het gletsjer skigebied is vrijwel geheel open en was verre van druk te noemen.

null

Aangezien er hard gewerkt wordt aan de opening van het World Cup seizoen is de zwarte piste op de Rettenbach gletsjer gesloten. De piste richting het middenstation van de gondel op de Rettenbach gletsjer was wel geopend. In totaal waren er 2 gondel liften, 3 sleepliften en 1 stoeltjeslift geopend.

Liftkaart gebruikt!
Wij hebben in ieder geval hard ons best gedaan om de liftkaart volledig te gebruiken. Alle liften hebben we meerdere malen nemen en we hebben geen enkel stukje piste ongebruikt gelaten. De condities kunnen niet beter dan vandaag… Strak blauwe luchten, heerlijke pistes, niet druk en verse sneeuw!
De enige ‘maar’ is de harde wind die de gondeltjes af toe wat heen en weer swiepten. Snowboards daarom in de gondel en boven op de bergkam de jas goed dichtsnoeren.

null

Naast het feit dat de verse sneeuw de pistes lekker zacht had gemaakt lag er langs de pistes genoeg verse sneeuw om goed te poederen!
Morgen weer vroeg de piste op, nog één dagje vrij voordat de World-Cup los barst!

Wie komen er nog meer naar Sölden? Dit weekend of over een paar weken?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wat een schandalig blauwe lucht!

Jaloers…

Lekker blauw luchtje he! Het is werkelijk waar heerlijk. Ik nodig jullie allemaal uit te komen!

je bent daar niet alleen! Ik kan getuigen van deze super condities !! Werkelijk te cool om het seizoen te beginnen. Omdat ik stage ben met de ESF van Alpe d’Huez supporter ik voornamelijk voor de Fransmannen. Belgen of Nederlanders zijn er toch niet :-)

Wow wat stoer!

Klinkt helemaal super…
Ben 6 nov te vinden in Sölden voor het FGHS winterevent, kan niet wachten!

Have fun!

Ik vertrek van de namiddag ook. Zal een dag in Solden zijn en een dag in Stubail. Zal mijn camera gereedhouden voor eventuele bloopers ;-)

Nu ik dit verhaal van Bart lees begint het weer te kriebelen. Moet nog een paar weken wachten, maar eind november zie je mij ook in die sneeuw !!

Blegh, wat een jaloersmakend baantje heb jij zeg! En ik zit hier op een saaie grijze vrijdagochtend in een even saai kantoor te werken terwijl jij lekker op de pistes aan het genieten bent! Maar goed, nog een maand of 3!

Jeetje Bart wat een foto’s! Phoe net zoals de rest ben ik onwijs jaloers! Misschien toch maar even langskomen deze winter :D!

Hier in Valencia ook erg veel sneeuw.
Poeder poeder poeder

Ziet er erg goed uit mannen! Succes met het WK. De hartelijke groeten aan Niek!

ik wil SKIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!

Ja Anoniempje . we zijn hier in Valencia aalemaal aan het snowboarden.Kom maar hier naar toe dan…

Bedankt voor de uitnodiging Bart, ik kom er aan! wie meldt zich aan om mijn tentamens te maken in Tilburg?

Sneeuw afgraven kunnen ze als de beste in Soelden, toen ik mijn C1-cursus in Vent deed (bij Eberhard Fimml) zijn we een dagje op de apere Rettenbach wezen lopen. Helaas lag er toen 1,5 meter sneeuw… Maar onze gids/instructeur Peter Knaus kende de pisteurs en kreeg ze zover om even een strookje aper te graven… Dus wij liepen daar tussen twee muren van 1,5 meter te oefenen op de apere Rettenbach. Alles voor de toerist! Prachtige mensen daar in het Otztal

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Ik heb op TV gekeken, het was een mooie opening in Solden! De piste lag er goed bij !

Een skipiste heeft ook slaap nodig...

Welke piste wordt gebruikt op de Rettenbach voor de worldcup?

ik verheug me op een volgende vakantie

Wow…het begint echt weer te kriebelen, lijkt me heerlijk.

Ja…ook ik ben jaloers.

Hee Bartjoo!
Wat heb jij toch een rotbaan… Goed bezig!

He maatje,
Te gek hoor!
Je hebt het verdiend, zullen we maar zeggen.

Hee bart,
Klinkt goed en ziet er geweldig uit!!
MMMMMMMMMM
Geniet lekker daar!
x

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie