Feestelijke openingen in Frankrijk

Rogier op 10 november 2010· 8 reacties

null

Dat in Oostenrijk een heel aantal skigebieden feestelijk opengaan weten veel vroeg-seizoen-skiërs. Grote concerten en feesten bij de eerste draaidag van de liften is niet raar. In Frankrijk worden er ook steeds meer festiviteiten bij seizoensopeningen georganiseerd.

Kleine gebieden
De kleinere gebieden openen vaak met freestyle shows waar de lokale helden hun kunstjes laten zien. Ook zijn er vaak test-events georganiseerd. In mijn ‘thuis-gebied’ Puy Saint Vincent openen ze dit jaar in het weekend van 11-12 december met een test-event, DJ’s, een freestyle airbag en een freestyle show. Zo openen vele gebieden…

null

De grote jongens
Maar de grote gebieden, althans de veel door Nederlanders bezochte gebieden als Les Deux Alpes en Val Thorens pakken groter uit met openingsweekenden die helemaal voor Nederlanders zijn ingericht.

Les Deux Alpes
In Les Deux Alpes wordt er een hele reis georganiseerd met gratis tests, demo’s en clinics. Maar ook feesten, een comedy show en een pokertoernooi maken van deze dagen, van 27 november tot 1 december, een feestelijke opening. Het motto van deze dagen is ‘fun’ en de organisatie van ‘de opening’ doelt dan ook zeker op beginners. Meer info hier…

null

‘Val Tho’
Het eveneens zeer bekende Val Thorens opent ook feestelijk. Val Thorens zorgt voor veel muziek met de Nederlandse Rock Formatie Kane en verschillende DJ’s draaien het hele weekend in dit gebied. Veel feestelijkheden staan dus gepland voor dit weekend. Ook hier is een heel test-centrum ingericht voor het testen van het nieuwste materiaal.

Wel of niet?
Wat vinden jullie van dit soort feestelijke openingen? Leuk? Of ga je voornamelijk voor de sneeuw en kan alle ‘entertainment’ eromheen je gestolen worden? Wie gaat er naar Les Deux Alpes, Val Thorens tijdens de opening? Of hebben jullie ergens anders een feestelijke gebiedsopening gepland staan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Val Tho lijkt me erg leuk kan alleen vrienden nog niet echt overhalen om mee te gaan.

Tja, als er gesproken wordt over ‘openingsweekenden die helemaal op Nederlanders zijn ingericht’, dan is dat voor mij een extra reden om er absoluut niet heen te gaan…! Als ik een Nederlands feestje wil, dan blijf ik lekker hier, en als ik in Frankrijk ben, kom ik ook het liefst zo min mogelijk landgenoten tegen…

Ik weet dat je in Frankrijk woont en dus daar veel aandacht aan geeft, maar ik wil toch graag even gemeld zie: Obertauern in het Salzburgerland. Al vele jaren het eerste eerste gebied (naast de div gletschers) dat open gaat.
Opening dit jaar 18 november al!!! Feestelijk begin vanaf 25 ste nov, met 3 concerten: 27-11 Söhne Mannheims, 7-12 die Seer en 11-12 Guildo Horn. Omdat Obertauern geen door Hollanders overlopen gebied is, is hun (muziek)markt nog een beetje gericht op de Oostenrijker zelf en de Duitsers, maar het voorseizoen wordt door vele nationaliteiten bezocht en de concert-weekenden zijn dan ook stampvol!!!
Vorig jaar was het begin qua sneeuw redelijk, maar na een paar dagen was het hele gebied al open! Ook nu wordt er al hard gewerkt om de basis sneeuwlaag samen met de natuursneeuw goed te prepareren.
De live-webcam: http://www.ski-obertauern.at/Webcam.htm
Dus hollanders: wil je naar Oostenrijk zonder nederlandse apres ski: probeer het eens!
Wij gaan de 18de al beginnen!!!

@ Ineke, bedankt voor deze aanvulling voor de Oostenrijkse openingen!

Click. Click. Peace

Eens met @Anne, als er typische dingen voor Hollanders zijn dan blijf ik wel weg.

Kunnen ze al die Hollanders gelijk leren dat de uitspraak niet Val Thoran is, maar dat de "rens" in Val Thorens echt net zo wordt uitgesproken als in (Circus) Rens.

Opsomming is dus lang niet volledig. Zoals elk jaar in Ischgl, het Top of the Mountain Openingsconcert met dit jaar de Amerkiaanse band Gossip op 27.11.2010.

En het blijkt dat Ober/Hochgurgl dit jaar al komend weekend opengaan (alleen zaterdag/zondag) en dan definitief het begin van het winterseizoen vieren op 18.11.2010 met tal van evenementen:

  1. November - Winterauftakt - Start van de jubileumswinter

  2. November - 4. Tourismusgipfel in de Hohen Mut Alm op 2.670 m

  3. November - PREMIERE IN DE SNEEUW in verschillende restaurants:
    Top Mountain Star, vanaf 12:30 uur met de "O-Tones"
    Hohe Mut Alm, vanaf 12.30 uur met het "Highlight Trio"
    Nederhütte, vanaf 16.00 uur - Après Ski live met de "Nederlumpen"
    En tot slot de Après- Ski-Ausklang in Hochgurgl vanaf 21.00 uur - in de Putt-in Golfbar met de "O-Tones" en een welkomst-Party in de Piccard-Lounge in het dorpscentrum van Obergurgl, vanaf 21.30 uur live "Die Highlights" - de meest succesvolle cover band van Oostenrijk

  4. November - 6. Tiroler Gastro Day in het hele skigebied van Obergurgl-Hochgurgl

  5. November - Sledenparty met Live-Muziek & Nachtrodeln

  6. November - Auguste Piccard Multivision, in Obergurgl

  7. November - Clubsound, met DJ Matze Bielek (Radio Gong) en DJ Günni (van Radio BSR) vanaf 21.00 uur

  8. November - Openingsparty

Alleen sneeuw.

Nee homo, het is niet Val Thorens als in circus rens. Spreekt het uit als Vall Thorans. Als die kinderen die maar Val Tho-rens- roepen, pff hou op. Hier bewijs: http://nl.forvo.com/tag/ski/by-popularity/

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie