Inpakken voor 6 maanden wintersport

Rogier op 10 november 2010· 22 reacties

null

Mijn minst favoriete wintersportmoment gaat nu toch echt beginnen, inpakken voor de wintersport. Nu hoef ik dit ritueel gelukkig maar twee keer op grote schaal uit te voeren dus mag je eigenlijk niet klagen, ik doe het toch! Zaterdag vertrek ik voor 6 maanden naar de Alpen (heerlijk) ik start in Kaprun en vertrek daarna naar mijn thuisbasis in Tirol, Nauders. Om dan aan het einde van het seizoen mijn materiaal in Val Thorens nog even flink op zijn donder te geven ;).

Skigids
Voor mijn Skisafari (op de piste) werkzaamheden hebben mijn collega’s en ik afgelopen maanden veel nieuwe talentvolle leraren aangenomen. Vorig weekend hebben we een heerlijk trainingsweekend gehad en iedereen weet nu in welk gebied hij/zij gaat werken. Ik heb veel zin om met iedereen aan de slag te gaan en om ook zelf weer te gaan gidsen natuurlijk. Zelf zal ik in de verschillende gebieden waar wij werken langsgaan om de sneeuwcondities te peilen en daar een verslag van te geven! Voor het vertrek zal er echter eerst ingepakt moeten worden.

Half jaar
Het inpakken voor een half jaartje is natuurlijk iets heftiger dan inpakken voor een week. Ik probeer het te zien als een reisje van korte duur om het overzicht te houden al gaat dit moeizaam. Een paar jaar terug heb ik een half jaar door Azië met één rugtas gelopen, dat in mijn achterhoofd houdend berg ik zoveel mogelijk spullen op in verhuisdozen die gedurende de winter de zolder zullen sieren. ‘Less is more’ dus tracht ik mijn hoeveelheid dagelijkse casual kleding beperkt te houden. Bedenk me net dat ik wel 1 netjes overhemd moet meenemen, wel zo praktisch met de feestdagen…

null

Bergen kleding
De hoeveelheid aan wintersportkleding is toch duidelijk meer, gelukkig maar want dat is wat ik dagelijks zal dragen. Veel laagjes, thermoshirtje, thermo layer, vestje, softshell en een goede jas. Sokken, thermobroek en skibroek, vervolgens handschoenen, helm en sneeuwbril. Op deze manier werk ik zo mijn denkbeeldige lijstje af, ik beeld me in dat ik opsta voor die heerlijke wintersportdag en zoek zo alles bij elkaar wat ik nodig heb. Aan het einde van vorig seizoen heb ik natuurlijk wel alles ‘netjes’ opgeruimd, maar nu is het toch weer zoeken.

Ski’s, board en snowbike
Maar goed, na het inpakken laad ik vrijdag mijn caddy vol (heerlijk ruim), ik heb me nu voorgenomen meer gebruik te maken van alles wat ik ga meenemen. 3 paar ski’s, 1 paar telemark ski’s, 1 snowboard en zelfs een Snowbike gaan mee, dat wordt weer een plezierig wintertje! Mijn wax/slijpkoffertje neem ik uiteraard weer mee! Vlijmscherpe skis wil ik!

Maandag eerste live verslag
Maandagavond zullen jullie mijn eerste live verslag lezen. Nu op de webcam kijkend en de komende föhn berichten lezend van Roel ben ik een beetje sceptisch. 15-20 graden in de dalen en een zwabberende westcirculatie? Wat dat met de pistes op de Kitzsteinhorn zal doen horen jullie dus maandagavond van me. Nu terug naar het inpakken.

Iemand nog tips voor wat ik absoluut mee moet nemen voor komende 6 maanden?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

:) Veel plezier! Ik ga voor twee maanden as winter, en ik kan nu al niet wachten!

Heel veel plezier namens al je Snow Experience collega’s. Tot ziens in december! We will follow you! Zit nu al op het puntje van mijn stoel te wachten op je blog van maandag!Hoop dat het toch nog wat gaat sneeuwen!

Hey Bart!
Ik ga van 18 dec tot en met 24 dec naar Nauders! Lijkt me leuk om je dan ff te zien! En je verslagen te lezen hier op de site.
Groeten Boris

Veel plezier met je geweldige baan! Ik moet het doen met 2x een weekje skieen in de winter! Maar 6 maanden?? heerlijk…Vergeet niet om lekkere Nederlandse dropjes mee te nemen! Ik ga genieten van je verslagen!

Vergeet je tandenborstel niet :-)

When life gets too complicated.... SKI

Er zijn altijd mensen die het goed voor elkaar hebben! Maar des al niet te min. Ga er maar lekker van genieten!

Enjoy!

Ik wacht met spanning op je blogs.

Wij zitten vanaf 26-12 in Nauders. Lijkt mij leuk als je af en toe wat blogt over de sneeuwcondities in Nauders. Vanaf wanneer zit je daar?

Een sneeuwschop!

Wat toevallig dit allemaal, ook ik zit vanaf de 26e in Nauders. Ben benieuwd naar de condities en het gebied, ik kijk uit naar de live-verslagen!
Gr.

lekker hoor! Ik sta over een maand voor dezelfde opgave: mn koffer inpakken voor 5 maanden ischgl!

Veel plezier iig in nauders!

Dat weet ik sneeuwzeker!❄️

Nauders?
Daar zijn wij ook in de week rond de kerst.
Voor de 11e keer alweer.
Waar werk jij daar?
Ik ben nog op zoek naar iemand die me het tieffschee skiën eens bij wil brengen.

Groet

Nic

@Boris @Patrick Ik ben vanaf 1 december in Nauders. Dus dan kan ik jullie direct op de hoogte stellen van de sneeuwcondities!

Lijkt me zeker leuk elkaar even te ontmoeten! Misschien even in de Yetibar een drankje doen?

@Patrick @Nic Helemaal gezellig! Ik laat jullie vanaf begin december weten hoe het in Nauders (en de rest van Oostenrijk) is.

@Nic, we komen elkaar zeker tegen! Dat tiefschnee skiën komt er zeker van!

Altijd bij je hebben: Ducktape, wd40 en zwemkleding (korte broek). Het lijkt erop dat je de rest al hebt. Geniet ervan!

Ach; je moet maar zó denken: Wat je niet mee hebt, kan je kopen :-) Veel plezier ! Ik weet dat je gaat werken…, maar voor ons klinkt het als vakantie LOL !

Blogger, skiër, verslaafd :-)

vergeet je bank-token niet…

verder heel veel plezier!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Fijn,
De nieuwbrief van Nauders heeft het al over goede sneeuwcondities.
Dat tiefschneeskiën hou ik je aan.

Tot ginder

@Ferdinand Top! is inderdaad een goede. Heb een raiffeisen rekening maar moet alle inlogcodes even bij elkaar zoeken! Moet de randomreader ook meenemen natuurlijk!

Hai Bart,

we komen met ons gezin kerst en oud en nieuw in nauders vieren …ben benieuwd of we je tegen het lijf lopen!
Al wat jaartjes komen we daar en inmiddels geeft onze oudste dochter (Anne)daar skiles(interski) met kerst, oud en nieuw en carnaval/krokus. Dus als je een klein opdondertje in een rood pak tegenkomt dan heb je een deel van de familie gespot!
tot in de schirm boven of Billy,s beneden …!

Hoi Bart, ik ben zeer gemotiveerd, ben de 40 gepasseerd, heb 2 weken ervaring en ben totaal verslaafd geworden aan wintersport. Het hele jaar verlang ik alleen nog maar naar sneeuw (de zomer mag voor mij worden afgeschaft :) Ik zoek nu eigenlijk een manier om in 1 week ontzettend veel te leren en met gemak de rode pistes in Oostenrijk te nemen. Wat kan ‘Snow Experience’ voor mij betekenen? Het gaat mij echt om een week veel te leren en te oefenen. Après ski is niet echt aan mij besteed. Die gezelligheid komt later wel een keer.

@JP - Helaas is dit voor mij niet de plaats om te gaan promoten voor eigen gewin. Ik kan veel voor je betekenen doormiddel van skilessen of een safari. Stuur me een e-mail dan kan ik je daar over informeren. bart@snowexperience.nl

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie