Diverse skigebieden maken van de nieuw te bouwen skiliften steeds vaker bouwdagboeken die ze updaten met diverse foto’s en/of video’s. Eén daarvan wil ik jullie na aanleiding van m’n eerdere blogs over nieuwe skiliften niet onthouden. Het betreft de nieuwe “Sonnenbahn B5” uit Ischgl. De Silvrettaseilbahn AG laat in de bovenstaande video zien hoe de bouw van de nieuwe Sonnenbahn van Doppelmayr in z’n werk gaat. Laat de beelden rustig op je inwerken en probeer aanstaande winter je eens voor te stellen wat er allemaal met een spiksplinternieuwe kabelbaan is gebeurd. Indrukwekkend niet?

Check voor meer informatie over de Sonnenbahn mijn vorige blog onder het kopje “Ischgl”.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

@Frans, erg leuk om een keer te zien

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

mooi om te zien ,met heli is nog indrukwekender.vorig jaar gezien in Bramberg.

Ik ga in januari naar Ischgl. Ik zal zeker eens terug denken aan deze beelden :)

Mooi om eens te zien… :)

Toch een lelijk zicht zo’n liften in de zomer. Algoed isdat inde winter wat anders.

Die laatste lift halen...

@ Hans Renswouw: Ik denk dat de grote metalen delen ook met een helikopter zijn ingevlogen. Frans, correct me if i’m wrong.

@ Stijn: Eigenlijk vind ik het ook in de winter een lelijk gezicht. Maar ja, een noodzakelijk kwaad. Ze zouden allemaal van die ondergrondse tunnels moeten bouwen. Misschien moeten de ontwerpers van gebieden eens naar Vietnam of de Gazastrook op studiereis?

@Martijnski: Je hebt gelijk! De grote tussenmasten zijn al reeds door de helikopter geplaatst voordat de videoserie begon. Alleen de masten bij het dalstation worden vaak later met een hijskraan geplaatst, zoals je in het eerste deel kon zien. ;)

Zeer boeiend! Zijn er zo meer van die video dagboeken? En ook gedetailleerder? Ik vind namelijk dat ze er nogal snel doorheen gaan… of wordt het dan teveel een discovery docu :P

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Gaaf hoor de sonnalmbahn in st. Michael is ook in aanbouw daar houden ze een dagboek van bij.

Seriously snow addicted family!

@tum: Heb je alle zeven delen van de video gezien? De bovenstaande film gaat namelijk automatisch over naar het volgende deel als ‘Teil 1’ afgelopen is. In totaal zijn er zes delen.

Maar ik denk dat er zeker ook wel nog uitgebreidere films te vinden zijn over de bouw van een kabelbaan.

Aan de andere kant van de berg van Ischgl ligt het skigebied Silvretta-Montafon. Daar wordt op dit moment een nieuwe gondelbaan gebouwd, met een blog erbij! http://blog.silvretta-montafon.at/

Ook in Châtel, Portes du Soleil, wordt hard gewerkt aan de vervanging van een trage 2-persoons door een super snelle 6-persoons stoeltjeslift: les Rochassons. Kijk voor foto’s op http://www.residentschatel.fr/groupederubriqu7/index.html…
Nu maar hopen dat de sneeuw niet te veel roet (!!) in het eten gooit en de lift op tijd in gebruik kan worden genomen.

Volgende keer vertalen graag

Soms zie ik die enorme palen ergens in the middle of nowhere op een berg staan en dan vraag ik me altijd af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Knap hoor!

@Don Camilo: Ik zal later op de bouw van een skilift terugkomen in een reguliere blog. Dan wordt alles keurig in het Nederlands verteld. Bij een YouTube film gaat niet erg eenvoudig. ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie