Gisteren stond ik op de Gletsjer van les Deux Alpes, deze gletsjer is altijd open in de Franse herfstvakantie. De condities zijn zo vroeg in het seizoen zeker wisselend te noemen. Dit jaar was de sneeuw heerlijk, lekker zachte verse sneeuw. Fantastisch om de eerste bochten van het jaar weer te maken!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Jaloers!

datum in de titel van de video moet natuurlijk 23 oktober 2011 zijn!

@ Noud, Inderdaad, foutje, bedankt voor het melden!

Click. Click. Peace

Wat een mooie baan heb jij Rogier!
Ik ben jaloers…

Nog 2 maandjes wachten

Hup Willem II

Wij vertrekken vrijdag naar Sölden… :-)

hartstikke is zijn woordje ;-)
Heeft wel gelijk, in al de gletscher gebieden is het kut, met die skiteams. Ze pakken dan de helft van de piste in.Of zelfs de helft van het skigebied.
En de prijs blijft dezelfde voor de klant.

WHAAA jaloers!

Seriously snow addicted family!

en alweer een filmpje dat laat zien waarom wintersport toch zo leuk is, Jaloers!

lekker rogier!geniet er maar goed van,you made my day,leuk muziekje trouwens ook, nog 8 weken ik kan niet wachten!!!en volgend jaar woon ik in de alpen dan ga ik volledig los

Grrrr…dat ziet er fantastisch uit! Sneeuw, zonnetje, heerlijk!

mama on a mission in the snow

ziet er goed uit!
@ Rogier: Ik weet dat je van Les 2 Alpes over kan steken naar La Grave. Maar op de pistekaart staat een pistebully ingetekend als lift. Hoe moet ik dit opvatten? Moet je hier achter een pistebully hangen?

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

@ Frank, je wordt inderdaad door een pistebully naar die kant gebracht of lopend, de glestjer is nogal vlak en er staan geen liften, vandaar.
Let wel op, dat La Grave 100 procent Off-piste is en dus ook alle gevaren van dien heeft, en het bovenste deel van la Grave een gletsjer is met veel spleten. dat zeggende is skiën in La Grave een ervaring om nooit te vergeten.

Click. Click. Peace

@ Rogier: Lekkere beelden! M’n vriendin herkende direct het wintesporters.nl muziekje … “oh nee, is het alweer zo ver” :)

Ik heb nog wat vraagjes. Die skiteams, betalen die nu meer dan toeristen voor een skipas en gebruik van de pistes? Aangezien je meldt dat 60% van de beschikbare pistes in gebruik is door die teams. Of worden zij gesponsord door in dit geval L2A? En hoe wordt dit dan "terugbetaald"? Ik kan alleen een Bode Miller herinneren die altijd een muts van Sölden draagt. Alvast merci!

@ Martijski, ik verwacht dat Geertje een beter antwoord heeft, en het reilen en zeilen van skiteams beter kent.
Ik verwacht niet dat ze meer betalen, ik denk dat L2A al blij genoeg is dat ze zeker zijn van deze skiërs en dus niet voor niets de liften open hebben. De teams zijn er namelijk altijd!

En ik mag hopen dat Miller wel iets meer terug krijgt voor zijn sponsorship dan af en toe en afgezette piste. Ik weet namelijk dat het Luc Alphand geen windeieren legt om door Serre Chevalier genoemd te mogen worden.

Click. Click. Peace

Leuk filmpje Rogier. Bedankt!

Heb het filmpje 2x moeten kijken om te begrijpen wat je nu eigenlijk zei… De eerste x zat ik alleen maar kwijlend te kijken naar de strak blauwe lucht en de heerlijke pistes!

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie