Fotoverslag (en video) van een lekker weekend

Rogier op 24 november 2011· 17 reacties

null
Sandra knalt door prima sneeuw naar beneden.

Dat er nu nog maar weinig sneeuw in de Alpen ligt weten we. Ook dat er bij mij in de buurt, Franse Zuidalpen, duidelijk het meeste natuurlijke sneeuw ligt is bij bezoekers van deze website ook bekend. Maar toch wil ik jullie de foto’s die ik afgelopen weekend heb gemaakt (en ook nog een extra filmpje) niet onthouden. Wij genieten hier met volle teugen van de sneeuw die boven de 2000 meter ligt.

Apart, maar niet raar
De sneeuwcondities zijn momenteel apart, maar zeker niet raar. Ik heb in november nog maar zelden langdurig onder de 2000 meter kunnen skiën. Maar dit jaar is de sneeuwgrens wel heel erg abrupt. Onder de 2000 meter ligt niets en daarboven ligt echt heel erg veel sneeuw. Dat betekent beginnen vanaf hoge bergcols en hoge onverharde wegen zoeken om zo min mogelijk te hoeven lopen.

null
Het zelf omhoog toeren en zoeken van goede sneeuw heeft zeker wel wat.

Zoeken
Ik vind dit seizoen, waar het zoeken is naar goede sneeuw heerlijk. Het verplicht zelf omhoog lopen heeft ook wat. Natuurlijk vind ik het heerlijk om door liften omhoog gebracht te worden, en ik ski liever naar beneden dan dat ik omhoog loop, maar het conditionele aspect van het omhoog lopen vind ik erg lekker. En ongespoorde hellingen vinden is helemaal het einde voor mij, en die kans is natuurlijk een stuk groter als je zelf omhoog toert.

Afgelopen weekend
Zaterdag klom ik met twee vrienden boven de Col d’Izoard omhoog, langs een rotswand waar ik 's zomers nog wel eens in wil klimmen. Door een diepe laag suikerachtige poeder spoorden we omhoog. Tijdens de klim viel ons oog op een smal maar zeer mooi couloir tussen twee rotstorens. De weg naar beneden was dus zo ‘besloten’. Een heerlijke afdaling door ‘gezette’ poeder was een feit. Zie hier het filmpje.

Zondag
Op de weg naar beneden door het couloir zagen we een hele mooie helling die waarschijnijk dezelfde sneeuw zou hebben als ons couloir. Het doel voor zondag was dus zo besloten. Met een iets grotere groep vrienden gingen we zodoende omhoog. Zoals verwacht fantastische sneeuw, mooie vergezichten. Volop genieten dus.

Voor komend weekend hebben we weer hele mooie dingen gepland staan. Wachtend op de volgemde dumps die zeker komen gaan, vermaken wij ons hier ten zeerste. Check hieronder het filmpje en mijn foto’s.

null
's Zaterdags spoorde we door diepe sneeuw omhoog

null
Indrukwekkende sneeuwformaties

null
Direct onder de top doken we een steil couloir in

null
Een zeer mooi couloir door twee rotspijlers

null
Sandra en ik duiken nog een couloir in. (Foto genomen met Gopro op helm)

null
Omhoog hiken

null
Sandra doet het zware werk…

null
Steil, goede sneeuw en een moo uitzicht, wat wil je nog meer?

null
Goede sneeuw genoeg.

null
Prima te skiën met telemark ski’s.

null
Boven de 2000 meter ligt echt heel erg veel sneeuw…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

ai ai ai… Mooie platen weer. En je maakt ons jaloers. Dat omhoog lopen lijkt me wel erg vermoeiend. Leuk dat je dit smamen met je vriendin kunt doen…

weer mooie beelden! kan die helmcamera niet een tikje achterover?je kijkt nu telkens naar de punten van je skies terwijl je dan het panorama voor je maar heel beperkt ziet das jammer…verder super!!

@ Sicco, zonder skipunten levert de Gopro, naar mijn mening, hele saaie beelden op. Maar hij stond afgelopen weekend ietsjes te laag inderdaad. Zal er op letten ;-)

Click. Click. Peace

Die Rogier…en het is al bijna weer weekend!! Nee hoor ben niet jaloers

@rogier: een berglandschap saai??? Dat kan toch niet :D …maar snap je punt wel

@ Sicco, dat zou ik nooit durven te beweren. Ik woon al acht jaar met onderstaande uitzicht en dat heeft nog nooit verveeld en het leid me nog steeds af als ik werk ;-)

null

Click. Click. Peace

pffoeh jaloers makend!

Seriously snow addicted family!

@rogier: wat un fucking waanzinnig mooi uitzicht!

oeee, mooie beelden weer hoor!

Dan maar hopen dat ik over een paar weken ook zulke sneeuw heb!

Dit is gewoon treiteren… :( Hou op!

Ski good, or eat wood!

Dit is gewoon treiteren… :( Hou op!

Ski good, or eat wood!

Inderdaad wat een megamooie plaatjes weer… ;-)

If you snooze, you loose!

Ziet er super uit man, ben jaloers op je.
heb je laatste nieuwtjes over sneeuwcondities en het weer;@cafeSnesko on twitter.
Zijn we blij mee.
Rob

Ik ben net als iedereen hier ontzettend jaloers…we blijven hopen op betere tijden in de alpen…tenslotte kan het zo omslaan…

Zoals gewoonlijk weer prachtige foto’s Rogier ;)

Heb jij trouwens iets met fotografie gestudeerd ofzo? Je foto’s zijn keer op keer als van een professional :D

@ Niels, ik verdien het grootse deel van mijn inkomen met fotografie dus ik mag mezelf proffesioneel fotograaf noemen ;-)
Maar ik heb het (met een enkele cursus daargelaten) mezelf aangeleerd…

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie