Live uit St Anton: Sneeuw Sneeuw Sneeuw.

Martin op 19 december 2011· 22 reacties

null
Verschillende bomen bezweken onder de sneeuwval en harde wind, zelfs in het dal.

Het heeft hier, op de Arlberg, gedumpt. En hoe! Er is echt heel veel sneeuw gevallen, zoveel zelfs dat gisteren nog niet alle pistes open konden. Een veel gehoord verhaal dit weekend. De meeste liften in het gebied zijn al wel open, met uitzondering van de hoogste liften, die waren dicht vanwege lawine gevaar.

Een hele hoop sneeuw dus!
Die sneeuw is heerlijk, en doet ons, zoals reeds gezegd het droge najaar helemaal vergeten. Maar dit weekend was het niet alleen 's winters vanwege de sneeuw. het was ook nog eens koud hier in Oostenrijk, steenkoud. Wangen met “frostbite” waren geen uitzondering afgelopen weekend. Zeker op de hoogste pistes waar het flink waaide was het zaak om jezelf goed aan te kleden.

null
Tussen de bomen was het ook tijdens de storm heerlijk skiën.

Tussen de bomen
Vanwege die harde wind, skieden we dit weekend het grootste deel van de tijd tussen de bomen en op de lager gelegen pistes. Daar heeft de wind namelijk een stuk minder te vertellen. De sneeuw dwarrelde hier dan ook netjes, zoals het hoort, recht naar beneden in plaats van horizontaal voorbij te vliegen!

null
Zaterdag ochtend was het heerlijk skiën

Op de pistes
Dat de nieuwe sneeuw de pistes goed doet moge duidelijk zijn. Vooral vroeg in de ochtend is het heerlijk skiën.
Heerlijk? Het is meer dan dat. Ik kom superlatieven tekort! Elke bocht lijkt nog makkelijker en strakker dan de andere. Het winterse landschap om ons heen maakt het wintersprookje helemaal af. Tegen de middag beginnen langzaam maar zeker de eerste buckels te ontstaan. Deze zijn dan nog wel heerlijk zacht. In tegenstelling tot wat we vorig jaar hadden, daar was het na elke buckel direct een “ijsplaat”.

null
Overdag werken als skileraar, na het werk nog even snel off-piste skiën!

Off-piste
Met de poeder die uit de hemel is gedonderd (vallen kan ik het niet meer noemen) is het off-piste fantastisch.
Mijn collega’s die vrij zijn, komen met hele mooie verhalen terug. Helaas bleef er voor mij na een hele leuke dag skiën met gezellige Engelse ‘kids’ niets anders over dan behoorlijk verspoord terrein (of zelfs al buckels), al waren die dan weer heerlijk te skiën! Op de plekken die nog niet verspoord waren was het lawinegevaar duidelijk veel te hoog. (Verder viel het mij op dat nog veel skiërs zonder lawine drie eenheid en dus zonder kennis van zaken zich buiten de pistes begeven).

null
Toen ‘s middags het zonnetje door kwam zagen we pas echt hoe mooi winters het is!

Zonnetje
Ik kwam al superlatieven tekort, maar zondagmiddag kwam zelfs het zonnetje nog even door. Een echt sprookje. Ik ben terug in St Anton en ben als een klein kind zo blij. De eerste lessen zijn al gegeven. Ik kom elke dag weer terug van mijn werk met een grijns van oor tot oor. Mooie vooruitzichten op wat een heel mooi seizoen gaat worden, ik voel het aan mijn sneeuw ;-) Wat hebben jullie voor gevoel voor de komende winter seizoen?

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

eindelijk;p

Herkenbaar verhaal aangezien wij sinds donderdag ook in St.Anton zitten. Vond het qua kou eerlijk gezegd nog wel meevallen. Vandaag nog een extra dagje aan ons weekend geplakt omdat het mooi weer gaat worden. Ben benieuwd wat vandaag ons gaat brengen :)

Klinkt goed! Heb jij een "heerlijk"-knop op de toetsenbord? :-)

Tot donderdag!!

Wauw!! Nog "ff" wachten tot 19 maart…

Geduld loont zich ! Dat is nu wel heel duidelijk .

Ah, wat ben ik jaloers. Afgelopen jaren altijd in Sankt Anton geweest. Ik wil terug!

Onze gebeden zijn verhoord!

De laatste foto vind ik vooral erg mooi (de rest ook hoor :D )

Go with the snow!

Gister St Anton geboekt voor de kerstweek. :-) Top top top.

zit toch ernstig in dubio om tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen te gaan…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Gebruik jij een Burton AK rugzak? Wat denk je, koop ik een rugzak, enkel en alleen voor snowboarden (en dan 1 à 2 keer per jaar te gebruiken - veel geld voor 1 à 2 keer te gebruiken) of koop je hem voor alles (maar dan moet je het volgende jaar weer één kopen…)

Bedankt!

ik hoop in elk geval dat een veel beter seizoen is dan vorig jaar, toen was het echt rot skien met pasen

wauw heerlijk!

Seriously snow addicted family!

Ziet er goed uit!

@ Hendrik

Martin is skileraar zoals hij al zij. Ik vermoed daarom dan ook dat hij het vaker dan 1/2 keer gebruikt per jaar :)

Heerlijk! Over 6 weken zit ik er ook. Mede dit gebied uitgezocht vanwege de sneeuwhoeveelheid en -zekerheid :).

Wij zijn vorig weekend geweest toen de pistes net open waren. Was ook al heerlijk die eerste 3 dagen. Maar als ik dit zie kan ik niet wachten tot februari voor de volgende keer. veel plezie allemaal daar

Rob

oh wat duurt het nog lang voordat het maart is

oh wat duurt het nog lang voordat het maart is

Jaloers! Hier in het Zillertal wil het nog niet echt opschieten met de sneeuw. Af en toe valt er wat en op de pistes is er prima te skien, maar kom vooral niet naast de piste!

Klinkt super, nog ff wachten, op 7 januari na de drukte is het hopelijk ook nog goed!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie