In de kerstvakantie naar de sneeuw?

Rogier op 21 december 2011· 31 reacties

null
Met zulke bomen, heb je geen versierde kerstboom meer nodig toch?

Het was lange tijd spannend, want de sneeuw bleef uit afgelopen herfst. Maar nu lijkt de kerstvakantie beter dan ooit te beginnen. Wie zat er afgelopen weken in spanning? Wie van jullie gaat er komende vakantie al richting de sneeuw?

Familie vakantie
Traditie getrouw is kerst natuurlijk een familie vakantie. Ook op de skipistes is het duidelijk dat er meer families onderweg zijn dan groepen vrienden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de ambiance met de kerst ook anders vind dan in de voorjaarsvakantie. Alles lijkt wat gemoedelijker, en wat rustiger. Het lijkt alsof vakantiegangers meer komen om een goed moment met elkaar te hebben dan om per se zoveel mogelijk skimeters te maken. Valt dit jullie ook op?

null
Kertsvakantie, een echte ‘familie-vakantie’ of juist niet?

Niet thuis
Wat vinden jullie, als jullie richting de sneeuw vertrekken ervan om niet thuis te zijn met de feestdagen? Een noodzakelijk kwaad om te wintersporten? of stiekem juist wel lekker rustig? Of, en dat kan natuurlijk ook, willen jullie zo graag een witte kerst dat dat een van de redenen is om naar de Alpen af te reizen? Met een auto vol kerstversiering en kadootjes?

Met de kerst in de sneeuw?
Is dit de eerste keer dat jullie met de kerst naar de sneeuw gaan? Of doen jullie dit al jaren? Vinden jullie het niet jammer om de feestdagen in Nederland te missen? En met wie gaan jullie op stap, vrienden of familie?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Kerst in Nederland is gewoon treurig en ongezellig. Verplicht bij familie zitten, blah. Liever de hele dag skieen en 's avonds gezellig wat eten met iedereen.

Moet wel toegegeven dat ik het afgelopen weken wel spannend vond, maar dat is nu wel weer helemaal goed gekomen na deze onwijze laag sneeuw.

Het valt mij trouwens ook wel op dat altijd iedreen een stuk gemoedelijker is dan de voorjaarsvakantie. Mooi toch?

De laatste 9 jaar zijn wij met kerst naar de wintersport geweest, maar mijn vrouw mist haar dochter te veel. Zodoende gaan wij de 31ste rijden en met een groep huizenbezitters oud en nieuw vieren in Châtel(heel gezellig)
Maar elk jaar een witte kerst geeft wel sfeer!

Hi Rogier,

wij gaan dit jaar voor het eerst op wintersport. Erg spannend. |We hebben erg veel aan jullie informatie gehad. Enne … nee ik verwacht niet dat wij onze familie gaan missen, daarvoor hebben we te veel zin in de sneeuw!!

Wij zijn ‘krokusvakantie-gangers’ maar sinds vorig jaar doen we ook de Kerst erbij! Erg fijn en gezellig. Vorig jaar Nauders en Resia en dit jaar vanaf aanstaande zaterdag (!!!) Hinterglemm.
Wij zitten dus beide Kerstdagen in Hinterglemm en komen op oudjaarsdag weer thuis in Nederland. We vinden het gewoon leuk om deze tijd in de sneeuw door te brengen en we willen gewoon wat vaker skieën.
Ik zat inderdaad in de hoek waarbij ik vorige week plan B (alternatieve lokatie) ben gaan uitzoeken. Ik had afgesproken met mijzelf om de aanbetaling gedag te zeggen en dan maar iets nieuws te zoeken vanaf morgen, als de omstandigheden dermate slecht waren. Is niet nodig!!!
Iedereen fijne feestdagen, een goed begin van 2012 en heel veel skiplezier in de Alpen.

Piste riderrrrr

Dit jaar voor het eerst met kerst (normaal pas eind januari) omdat het qua vrije dagen beter uitkwam. Samen met mijn vriendin verheug me erg op een witte kerst maar meer nog op de mooie lange afdalingen over de gletsjers van Sölden. Kerstdiner met de familie is gewoon een weekje opgeschoven en is gepromoveerd tot een nieuwjaarsdiner.

Wij gaan voor het eerst echt met het gezin op wintersport, we gaan naar Frankrijk, le Clusaz. Als ik het goed begrepen heb een beginners gebied en dat is precies wat we zijn. We hebben een mini kerstboom ingepakt, evenals inderdaad de cadeautjes.

We hebben vanaf oktober dagelijks in spanning naar de app gekeken of er al sneeuw lag, het zou toch niet waar zijn dat als wij op wintersport gaan, er voor het eerst in 50 jaar geen sneeuw in de Alpen ligt?! Gelukkig, is die paniek voorbij, er ligt nu meer dan genoeg!

Eigenlijk vind ik het wel heel lekker om niet thuis te zijn. Geen versieringen in huis en die hoef ik straks ook niet op te ruimen, maar straks wel echt kerst. Door de sneeuw en de andere omgeving is het toch meer kerstachtig en uiteraard door onze mini kerstboom en raamklevers. Onze zoon zal een sneeuw-kerstboom maken, dus dan hebben we er 2.

We zullen Nederland ook wel missen. Een vriendin is 2e kerstdag jarig en daar gaan we al jaren heen, echt super gezellig daar, maar verder scheelt het ook een hoop wie-komt-bij-wie-eten. Meestal wel gezellig, maar binnen onze familie heerst ook altijd kerststress die ik graag een keertje oversla, of als het echt heel goed bevalt, voortaan over sla.

Vorig jaar hadden we hier in Nederland een witte kerst, wat echt heel leuk is, dus stiekem ook een beetje voor de witte kerst rijzen we dit jaar naar Frankrijk.

Wij gaan met ons gezin, Manlief, dochterlief (bijna 4) en zoonlief (bijna 13) op stap en we hebben er heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel zin in!

Ik heb het geluk niet in de schoolvakanties op wintersport te hoeven. Geef mij maar rustige pistes en géén rijen bij de liften. Tegelijkertijd: ik gun de mensen die ‘verplicht’ tijdens de Kerstvakantie naar de wintersport ‘moeten’ veel plezier met de prachtige omstandigheden. Geniet ervan!

We zijn de afgelopen twee jaar met kerst geweest, nu een keertje met oud&nieuw, superrelaxed om met de feestdagen niet thuis te zijn. De kerstvakantie is wel vaak kouder dan de krokusvakantie, dan kun je namelijk vaak ook lekker buiten eten. Wel blij dat er nu voldoende sneeuw is gevallen, ik maakte me nog geen zorgen. Fijne feestdagen!

Ik ga vrijdag naar La Plagne in Frankrijk. Ga eigenlijk al sinds heugenis met kerst op vakantie. Ik ben nu 28 en ski nu zo’n 18 jaar 2x per jaar. De franse ambiance met kerst vind ik echt geweldig. Wij gaan als het even kan zelfs altijd naar de kerk daar. Jammere is alleen dat de sneeuwzekerheid met kerst altijd een vraagteken is. De afgelopen jaren heb ik geluk gehad, maar ik heb ook jaren gehad dat ik maar 2 dagen kon skien vanwege sneeuwgebrek. Ik mis kerst en oud en nieuw niet in Nederland, maar goed wij vieren de feestdagen ook niet echt. Het valt wel op dat het op de pistes met de feestdagen (1e kerstdag in frankrijk) altijd rustiger is.
Ik ga altijd met familie, vind dat wel gezellig.
Ik kijk nu enorm naar de vakantie uit. Vooral omdat er veel sneeuw ligt en het volgende week de hele week helder wordt en dus we heerlijk kunnen skien!

normaalgesproken gaan wij altijd met Carnaval naar St. Anton. Dit jaar wilden we echter met heel het gezin + aanhang gaan, en kwam Oud en Nieuw in Zell am See beter uit. Heb er harstikke zin in om met zijn allen te gaan al zal ik mijn vrienden en een dik nieuwjaarsfeest wel missen!

Ik heb helemaal niets met kerst en ga graag rond die dagen op wintersport. Op die manier kom ik mooi onder de verplichte bezoekjes uit!

‘Alles lijkt wat gemoedelijker, en wat rustiger. Het lijkt alsof vakantiegangers meer komen om een goed moment met elkaar te hebben dan om per se zoveel mogelijk skimeters te maken’. Houwe zo, dan kunnen wij ongestoord door de sneeuw raggen ;-)

ik stap morgen in de auto richting montafon en kom pas terug na 3koningen weer terug, als alles hier alweer voorbij is ;)

Wij gaan kerst en oud en nieuw in Montgenevre lekker met zijn viertjes + met andere familie & vrienden vieren. Eeerst voor de kerst avond naar Lyon en dan 25 dec t/m 02/01 naar Montgenevre. Nog 3 nachten…Alles is bijna ingepakt, nog skibox monteren en wegwezen.
@Rogier, sneeuwcondities moeten toch ook heel goed zijn in Montgenvre, alleen ik heb gevoel dat ze geen goeie update geven voor gevallen hoeveelheden van sneeuw. Is Dat zo, en volgens mij moet het toch beetje zelfde zijn als in Briancon en Serre?

Lijkt me heerlijk om die verplichte (schoon)familiebezoekjes te kunnen ontwijken door op skivakantie te gaan. Helaas komen we er niet onderuit…

Ik wil met kerst altijd wel heel graag bij mijn familie zijn, dus de wens van mijn hubbie om met kerst er tussen uit te piepen naar de wintersport houd ik meestal tegen. Dit jaar echter zou kerst bij ons (kinderlozen) gevierd worden, terwijl er inmiddels 12 neefjes en nichtjes in de familie zijn. Dat zag ik écht niet zitten, dus heb ik toegegeven aan weggaan met kerst. Zat helaas mijn moeder met het probleem, maar dat heb ik opgelost door haar en haar vriend gewoon mee te nemen. A.s. vrijdag vertrekken wij dus heerlijk richting sneeuw!!

Wij hebben op zich ook niet zo veel met de feestdagen, maar zitten ook niet vast aan de schoolvakanties. Wij hebben weinig zin om in de kerstvakantie de hoofdprijs te betalen en in lange rijen voor de liften te gaan staan. Alternatief voor ons is 5 dagen voor de kerst (net terug uit St. Anton) en dan eind januari weer een weekje.

Ik vind het zalig!We zijn nu al een paar keer 2 weken geweest,heerlijk…geen gezeur over kleding of eten,nee…gewoon lekker SKIËN!

Dit jaar voor de 1e keer ipv Oostenrijk naar Frankrijk met mijn zus en haar gezin naar Val Cenis…ben benieuwd hoe de sfeer daar zal zijn!,laat maar komen die sneeuw!

Fijne kerstvakantie allemaal!

Wij gaan altijd met de kerst+oudjaar skien. In nederland steken ze alleen maar knalvuurwerk af, in Oostenrijk heb je heel veel siervuurwerk wat ook nog veel mooier is. De kerstdagen thuis vieren is altijd zo saai, op de skies staan is veel leuker!

Heerlijk om met de feestdagen weg te zijn, zeker nu met een flink pak sneeuw in Tignes Val Claret en zonnige vooruitzichten :-) We gaan met 5 man en vieren kerst en oud en nieuw heerlijk in de bergen.

Met kerst blijven we toch het liefste thuis, hoewel we altijd wel heel erg hopen dat het ook in nederland een witte kerst mag zijn,
We hebben het vermoeden dat het kerstgevoel er onder zou lijden als we juist dan weg zouden zijn, maar wellicht als al onze kinderen het wel zouden willen dat we onze mening herzien,
Verder gan we sowieso liever een beetje buiten het seizoen in de goedkopere weken in januari en maart , ook vanwege drukte en dat de sneeuwzekerheid dan nog weer iets groter is dan met kerst (gemiddeld gezien dan)

Wij gaan dit jaar voor het eerst samen met de kerst skien. Anders met groep vrienden / familie in februari, dus het word wel anders denk ik. Zeker om dat ik toch wat fanatieker ski dan mn vriendin. Maar gaat helemaal goedkomen met deze conditie’s.

Tussen Kerst en O&N naar La Plagne…
Wat een drama!
Kneiterdure appartementen. Typisch franse schoenendoos voor 4p, maar zelfs voor 2p nog te klein.
3d géén geprepareerde piste vanwege de feestdag oid.
Files bij de Belle-Plagne ski-lift hub al startende om 14-14.30u

Voor mij geen wintersport meer tussen Kerst en O&N…

eerxte keer dat ik in de kerstvakantie ga, normaal altijd voorjaar. Ben benieuwd, vertrek maandag 9 dagen naar Jungfrau!

Ik ga de 2de week van Kerst. Dit is fantastisch, ik vertrek 31, en heb dus nog alle feesten mee, en in La Plagne is op Oud en Nieuw een leuk feestje voorzien, heb ik horen zeggen! (La Nuit du Pompon Rouge) Ik kijk er naar uit!

Groeten

We zijn hier al aan het aftellen, onze 8ste keer naar Grächen en dit jaar met stip de beste condities ooit. Een maand geleden zaten we nog met de handen in het haar maar nu kunnen we niet wachten om te vertrekken. Alpen here we come !!!

Jaja wat zijn we blij he. Wij vertrekken vrijdag naar Vallorcine(bij chamonix) voor een week en daar ligt al een pak sneuw en het zal prachtig weer zijn. Ik verlang al…

met vrouw en 2 tieners op skivakantie tijdens de kerst is voor ons juist een manier om een lekker samen iets te ondernemen. thuis is iedereen druk en zie je elkaar bijna alleen op de trap. met het hele gezin een skitocht maken is voor mij de opperste vorm van vrijheid en geluk.

marsi,
ik kan je volledig volgen ik heb het zelfde gevoel vooral dat laatste "DE OPPERSTE VORM VAN VRIJHEID EN GELUK"

Lekker weg met kerst! geen verplicht opzitten en pootjes geven en jezelf vol(vr)eten. En de sfeer met kerst is in Oostenrijk gewoon geweldig.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie