Morgen weer sneeuw, oppassen!

Roel op 23 december 2011· 25 reacties

null
Heerlijk beeld uit Ellmau, Tirol gisteren (via Sneeuwhoogte+)

Er is gisteren in Zwitserland en Oostenrijk weer erg veel sneeuw gevallen, in Vorarlberg is sinds dinsdag één tot anderhalve meter sneeuw gevallen! Vandaag hebben we even met onvermijdelijke dooi te maken, morgen wordt het weer kouder met in de Noordalpen sneeuw. Dan wordt het genieten!

Opletten morgen
Door het pak sneeuw is Lech en Zuers opnieuw onbereikbaar geworden en er waren veel ongelukken. Ook morgen is het oppassen geblazen voor de vele vakantiegangers op de weg. In de loop van de dag trekt een nieuwe sneeuwzone over de Alpen. In de ochtend zijn Frankrijk en Zwitserland al aan de beurt waar 10-20 centimeter valt. In de middag sneeuwt het vooral in Oostenrijk, net op het moment dat veel mensen op de plaats van bestemming arriveren. Hier valt 10 tot 30 centimeter tot in de dalen. Let dus goed op morgen.

null
Sneeuwverwachting voor morgen, vooral aan de noordkant weer sneeuw tot in de dalen.

Vandaag is een soort tussendag. Het dooit op veel plaatsen (gisteren ook al in Frankrijk!) omdat het warmtefront nu overal gepasseerd is. In deze warme sector stijgt de nulgradengrens even tot tegen of zelfs boven 2000 meter. Daarbij miezert het soms wat maar in Frankrijk en Zwitserland komt de zon waarschijnlijk tevoorschijn.

We zullen even door deze wat zuurdere appel heen moeten bijten. Morgen valt er weer sneeuw en daarna zorgt een hogedrukgebied voor het beeld waar we het allemaal voor doen. Zonneschijn en blauwe lucht!

Heel veel zon en wat zachter
Vakantiegangers die zondagochtend wakker worden doen dit waarschijnlijk in een winterwonderland met een zonnetje erbij. Ik zou zeggen deel je mooiste plaatjes via onze Sneeuwhoogte+ app. Het mooie weer houdt zeker aan tot en met woensdag. Wel wordt het vanaf maandag een stuk zachter, de nulgradengrens stijgt naar ongeveer 2200 meter maar dat zal weinig afbreuk doen aan de condities. Alleen zuidhellingen zullen 's middags wat papperig worden.

Donderdag zou een volgend koufront dan weer voor sneeuw en afkoeling kunnen zorgen maar dat is nog ver weg.

Frankrijk
Vandaag afwisselend bewolkt en opklaringen en meest droog, maar wel zacht. Morgen vooral in de ochtend verse sneeuw en een tot in de dalen zakkende sneeuwgrens. Vanaf zondag heel veel zon, eerst ook overdag koud. Vanaf maandag gaat de nulgradengrens naar 2000 meter of hoger. Donderdag waarschijnlijk weer wat kouder.

Zwitserland
Vandaag vrij veel bewolking en nog wat miezerregen, vanuit het westen meer zon. Morgen sneeuw, niet zoveel als de afgelopen week maar toch weer 10 tot 20 centimeter, lokaal nog iets meer. Vanaf zondag zonnig en droog. Het wordt in de nieuwe week wat zachter maar de condities zijn en blijven prima. Donderdag mogelijk weer afkoeling.

Oostenrijk
Bewolkt en druilerig. Tot zo’n 2000 meter kan het licht motregenen. Morgen vanuit het noordwesten kouder en sneeuwval tot in de dalen. 10 tot 30 centimeter is mogelijk in Vorarlberg, Tirol, Salzburg en de Steiermark. In Osttirol en Karinthie valt wederom nauwelijk sneeuw. Vanaf zondag veel zon, droog en geleidelijk zachter. Donderdag mogelijk weer kouder met wat sneeuw. Een geweldige week.

Italie
Veel zon en zacht. Morgen kouder maar het blijft grotendeels droog en zonnig door nordföhn. Vanaf zondag algeheel zonnig en langzaam zachter. Donderdag mogelijk weer wat kouder maar droog. Hier gebeurt ook komende week niet zo heel veel.

null
Eventjes sneeuwde het gisteren ook in Italie (Sudtirol), helaas was het niet veel.

Sauerland
Morgen vanuit het westen regen overgaand in sneeuw vanaf 500 meter. Zo’n 10 centimeter is mogelijk. De pret is alleen van korte duur want vanaf maandag wordt het overdag erg zacht. Temperaturen lopen op naar zo’n 10 graden dus ik ben benieuwd of de sneeuwkanonnen dit 's nachts kunnen bijbenen.

Voor de Alpen zijn dit prima vooruitzichten, en wat een timing voor de kerst. Zo mag dit wintertje van mij wel voortduren! Wel kunnen de Zuidalpen inmiddels weer wat sneeuw gebruiken.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Joho toch gelijk gekregen al op 26 november gezegd komt sneeuw aan en ook veel voor Zillertal. Oppassen met lawine gevaar.

jaah daar is wim weer :-( Vanaf donderdag dumpje voor de zuidalpen ziet er wel een beetje sneu uit daar!

Seriously snow addicted family!

Geweldige condities dus voor iedereen die komende week gaat skien! Heel veel plezier gewenst!

@wim
je kan misschien een eigen website starten, speciaal voor de ‘echte’ weerkundigen die wel ‘juiste’ voorspellingen kunnen doen op lange termijn.
get real !

Ik voorspel voor komende zomer zon.
Letten jullie maar op… ik heb gelijk.

O, o, o, wat ziet het er weer mooi uit. En wij moeten nog wachten tot eind januari en begin maart :-(

Schitterend, ik kan niet wachten. In Arosa (CH) ligt inmiddels tussen de 170 en 220cm op 2500 meter :D. Ik moet nog een weekje geduld hebben…

Oh ik ben zo blij! Nog drie nachtjes en dan gaan we weg, in het mooie weer!! En ook nu is er een zonnetje op de webcam en gelukkig geen regen. Oh ik ben zo blij!

Alsjeblieft stuur die sneeuw naar nederland… Overal sneeuw behalve nederland, its so not fair!

@Wim
23 dec. 2011 09:23

Wat een prestatie! In november voorspellen dat het gaat sneeuwen in december! Wow, welke glazen bol gebruik je?

Even a bad day skiing is better then a good day at work

Als ik die beelden uit Ellmau zie dan krijg ik er nu al zin in. Maar ik moet nog 6 weken wachten voordat we weer naar het altijd gezellige Ellmau gaan. The place to be!!! :-)

5 wks and counting…

Seriously snow addicted family!

pfffff…nog wachten tot begin maart

En nog een laatste update uit montafon voor we naar huis gaan…
Gisteren sneeuwde het tot 11 uur s avonds, overgaand in regen. Vanochtend dus geen witte bomen meer. Zo te zien regen tot 2000m hoogte. Maar wel de hele dag zon, voor het eerst deze week. Pistes waren prima, temperatuur boven nul, maar geen grote invloed, er ligt voldoende sneeuw. Eindelijk ook dalafdalingen open, wel keihard geprepareerd. Off piste was te gevaarlijk en de poeder was ook weg door de regen.

@ jeroen Ziet er naar uit dat je weg bent gegaan op het goede moment;).

Whaaaaaa nog twee hele weken wachten!!! dan naar les sybelles. gisteren ben ik gerustgesteld dat een beetje dooi geen kwaad kan en dat voorspellingen van 14 dagen vooruit niet echt betrouwbaar zijn. Ik ga dus aftellen!!!

@jeroen
Vertrekken van de wintersport is altijd fout :), maar verplichtingen…

Zoo,

Net aangekomen in zell am ziller! Mooi mooi weer, veel sneeuw alleen wel mistig! Kijk inderdaad uit op de weg, er waren veel ongelukken gebeurd op de weg. Maar de sneeuw ziet er geweldig uit !!

Jeffrey wat zuidalpen Zillertal valt onder de noordalpen.

Thomas ik kom al 20 jaar in Oostenrijk dus wat is voorspellen.
Gewoon naar plaatselijke inwoners luisteren.

Ik voorspel dat er van januari tot februari best nog wel wat sneeuw gaat vallen!! :):) over 4 dagen ik ook richting ons mooie huisje in Zell am Ziller :)

Hmmm… Ik lees Wintersporters Magazine wel totdat we gaan in Januari… Ga dit jaar voor het allereerst na de kerst !!.. zijn de omstandigheden natuurlijk weer perfect met de kerst ! Grrrr…

Maar maakt niet uit, ik gun het iedereen van harte (%*|#%!) :o)

vandaag een zalige dag gehad op het snowboard in belalp ( wallis) pistes lagen er zalig bij en naar 2u toe begon het op te klaren

Ik voorspeel veel sneeuw ter hoogte van de sneeuwkanonnen!

Ik kwam zaterdag aan in St Anton in een mega-sneeuwstorm,kwam met de auto amper de berg op.Maar daarna…super weer ,volop zon!Een top week,gisteren naar Lech,druk niet normaal.Stond al voor Zuers in de file!
Ach, soms kun je het treffen ;-).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie