Vanaf donderdag weer sneeuw

Roel op 14 januari 2012· 15 reacties

null
Hoppa vannacht 15 centimeter erbij in de omgeving van Saalbach.

Zoals gisteren aangegeven in mijn blog over de sneeuwhoogtes, beelden zeggen meer dan woorden. Wel dit is het beeld van vanochtend uit Saalbach-Viehhofen. En het mooiste is, vanuit het westen klaart het op steeds meer plaatsen op en tot en met woensdag is het genieten van de zon in de hele Alpen. Vanaf donderdag wordt het allemaal een stuk minder stabiel met toenemende sneeuwkansen.

Prima omstandigheden
Een hogedrukgebied ligt de komende dagen pal boven de Alpen en dat geeft volop zon. De temperatuursverschillen zijn eigenlijk het enige wat in het oog springt. In de Franse Alpen is het verhoudingsgewijs een stuk zachter dan in Oostenrijk, maar de sneeuwkwaliteit blijft over het algemeen gewoon goed.

De enige kanttekeningen zijn: zuidhellingen zullen 's middags wat zachter worden en in Italië is het hoofdzakelijk kunstsneeuw waarop je skiet, met een cosmetisch laagje natuursneeuw buiten de piste. Het wintersportgevoel zal er echter niet minder om zijn.

null
Het zonnige weer dat nu al boven Frankrijk en Zwitserland (beeld Crans Montana) hangt breidt zich vandaag uit over Oostenrijk.

Tweede helft van de week weer sneeuw
Vanaf woensdag zwelt de westelijke stroming aan en wordt het hogedrukgebied langzaam verdreven. Dat geeft vanaf donderdag wat zachter weer en een toenemende kans op sneeuw in de West- en Noordalpen, in de dalen valt eerst misschien ook regen.

De verzachting duurt vermoedelijk niet lang want een koudbloedige depressie boven Noord-Europa ligt klaar en komt naar het zuiden afzakken. Die brengt in het weekend waarschijnlijk lagere temperaturen waarbij de kans op sneeuw groot blijft. Waar het meeste valt is nu nog niet te zeggen.

Meer daarover morgen in een uitgebreid weerbericht. Ik ga nu genieten van de Oostenrijkse winter en ga foto’s maken, heel veel foto’s!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

oei ik ben jaloers ng 3 weken dan gaan we naar Flachau heel veel zin aan

@roel, have fun je hebt het verdiend.

@Roel Wij gaan vanmiddag op weg naar Val Thorens! Heb de afgelopen weken intensief je weerberichten gevolgd. Het was even spannend maar het beloofd nu een prachtige week te worden met veel sneeuw en zon! Bedankt voor de updates en ik heb er zin in!

Veel plezier Roel, ik ga vanaf 20 jan genieten!!

@ Roel : Veel plezier en ben benieuwd naar jouw mooie p®laatjes… vanaf vr 20 jan naar Gerlos, ben reuzebenieuwd naar de weersvoorspelling, ook naar de wegomstandigheden vrijdag-zaterdag natuurlijk, 'k weet het, ik moet nog ff geduld hebben… Have Fun !

Ook hier naar Val Tho! Kom maar op met die sneeuw aan het einde van de week:p. Goed excuus om langer te blijven!

morgen naar ischgl met heel veel zon en hopelijk donderdag dump zodat we nog t/m zondag poeder kunnen rijden.
blijf je weerbericht volgen via wi-fi…als het tenminste werkt…

@Pieter heb je mijn bericht gezien nog gisteren?

Go with the snow!

@mattz…denk dat het voor andere pieter bedoelt is

@roel ik zie op deze site dat er in flachau 270 cm ligt op berg en 160 in dal zijn deze berekeningen altijd waar?

Ik bedoel in verband met Ischgl (zie het weer van gisteren)

Go with the snow!

Hopelijk ligt er over 4 weken ook zoveel, we gaan naar flachau ben benieuwd

Update uit Ischgl: "Vandaag zonnig maar wel koud" haha

Go with the snow!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie