Nieuw: accommodatie zoekmachine

Roel op 18 september 2016· 16 reacties

null

De nieuwe website staat nu een tijdje online met behoorlijk wat veranderingen en hopelijk verbeteringen voor jullie als gebruiker. Een onderdeel waar we zelf in ieder geval blij van worden is de accommodatiepagina met de reisgegevens van maar liefst 14 aanbieders.

14 aanbieders vergelijken

We hebben deze pagina compleet nieuw opgebouwd, met als doel een zoekmachine te bouwen zoals wijzelf die het liefste zouden zien. Naar aanleiding van jullie feedback (waarvoor dank!) hebben we hem de afgelopen dagen zelfs nog wat aangepast.

Op de eerste plaats hebben we ervoor gezorgd dat je meerdere reisorganisaties kunt vergelijken als je een accommodatie zoekt, en niet alle sites hoeft af te struinen naar de beste aanbieding. We hebben er nu 14 in de zoekmachine staan en mogelijk worden dat er nog meer.

null

Aantal kamers en wel/geen ontbijt

Daarnaast wilden we inzichtelijk maken of een accommodatie het gewenste aantal kamers kan aanbieden. Handig voor als je met een groep gaat, of als je je kinderen in een aparte kamer wilt laten slapen. In sommige gevallen is er ook ontbijt inbegrepen. Zoja, dan tonen we dat.

Bij welke lift?

Wat je als wintersporter graag wil weten is waar je accommodatie precies ligt. Nu kennen we de Google Maps module die natuurlijk ook in onze accommodatiezoeker geïntegreerd is, maar we hebben het nu nog makkelijker gemaakt. Er is namelijk een extra informatieveld ingebouwd zodat je meteen ziet wat de dichtstbijzijnde lift is en hoeveel meter de accommodatie hiervan verwijderd is. Je weet hierdoor meteen of jouw hotel inderdaad op een steenworp van het skigebied ligt, of dat je bij een afgelegen stoeltjeslift zit. Verder zie je de afstand tot het centrum van het dorp.

null

Als extraatje laten we in het Google map venster met blauwe bolletjes ook andere, nog vrije, accommodaties zien, die misschien nog iets gunstiger ten opzichte van de lift liggen.

null

Kosten inclusief skipas

Tot slot wil je niet met verborgen kosten worden geconfronteerd. Daarom nemen we de eventuele boekingskosten die je moet betalen mee in het eindbedrag, en tellen we de skipassen mee. Dan kun je het eerlijkst vergelijken. Of de skipas werkelijk in de aanbieding is inbegrepen of los betaald moet worden zetten we erbij. Bij een losse skipas kun je er als gevolg hiervan bijvoorbeeld voor kiezen een 5-van-6 dagen pas aan te schaffen.

De prijzen zijn altijd exclusief de eventueel verplichte eindschoonmaak, ook weer om zo eerlijk mogelijk te kunnen vergelijken tussen de verschillende aanbieders.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Mijn complimenten!

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Prima idee.
Wellicht een idee om hetzelfde te doen voor particuliere aanbieders (uit NL?)

bon ski

Te laat! Althans voor mij, vorige week geboekt. Maar ik heb me suf lopen struinen, dit maakt het voor de volgende keer wel een stuk makkelijker!

Zou je ook nog iets van Belgische aanbieders er kunnen bijdoen? bv.

Sunjets (of Jetair)
Skiworld

Zekere naar de paasvakantie toe, heb ik al gemerkt dat het bij de Nederlandse aanbieders dan gewoon stopt qua aanbod.

Glij blij door die brei :-)

Mooi werk, TOP !!

Ik vind de suggestie van Skifan ook wel aardig.

Volg mij op Twitter @SkieurVT

Mooi initiatief !
Kan ik als particuliere verhuurder (Les2Alpes) ook opgenomen worden in deze lijst ?
Bedankt !

Is heel mooi gedaan, handig en overzichtelijk!
Misschien als een leuke doorontwikkeling:

  • Wat ik nog wel een beetje is mis de mogelijk om de zoek resultaten te openen in een nieuw venster.
  • Of misschien nog wel een stap verder, de mogelijkheid om een selectie te maken welke je naast elkaar kan leggen.

*bericht bewerkt door XtremeBlitz op 18 sep 2016 20:39

Suggesties zijn genoteerd, we gaan kijken of we die kunnen verwerken.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Als ik het aantal personen ingeef kan ik geen onderscheid maken tussen volwassenen en kinderen.
bv: ik zoek 1 kamer 4 personen.
Dan krijg ik een totaal prijs inclusief skipas. Maar het is toch mogelijk dat kids minder moeten betalen voor hun skipas of zelfs gratis. Ook zo voor het verblijf… Meestal krijgen kids toch nog een serieuze korting.
Dat onderscheid kan ik hier niet maken… ?

Nog een opmerking.
Ik zie dat we maar max 12 personen kunnen invullen.
Volgend jaar krokus zijn wij met 16 (inclusief kids).
Het is toch moeilijk aan te raden van eerst te zoeken voor bv eg 12 personen in een bepaalde accomodatie/plaats en na boeking blijkt dat er voor de overige 4 personen geen plaats meer is.
Dus ik zou ook het aantal personen nog graag uitgebreid zien.

@Gerrit, we gaan standaard uit van volwassenen en het aantal kamers is leidend. De getrokken grens van 12 personen is arbitrair, dat snappen we. Maar dat hebben we ondervangen want wil je meer dan 5 kamers dan klik je 5+ aan. Hij toont dan bv. ook chalets met 10 slaapkamers.

Daarna klik je door naar de aanbieder en zie je eventuele kortingen voor kinderen ten aanzien van skipas en verblijf. Dat verschilt namelijk per aanbieder.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel
Ok bedankt. Goed werk trouwens. Nog een vraagje. Stel we zijn begin januari en ik wil zoeken voor februari volgend jaar. Als ik de accomodaties één voor één aanspreek krijg ik meestal te horen dat ik nog te vroeg ben of dat ze antwoord eerst willen afwachten van vaste stamgasten. Wat gebeurt er als ik via jouw zoekmachine zo vroeg begin te zoeken?

@Gerrit, We zijn afhankelijk van de aanbieders en reisorganisaties. Als zij een accommodaties nog niet hebben vrijgegeven zal hij ook niet verschijnen in de zoektool. Voor ons is het dus niet anders dan voor ieder ander. Dat ligt enerzijds inderdaad aan stamgasten maar ook aan prijzen die een jaar van tevoren meestal nog niet bekend zijn.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

erg handig, Top !

Cool!

Suggestie van skifan vind ik een hele goeie. Als je het dan toch door wilt trekken, pak dan ook meteen airbnb (en mogelijk tripadvisor, homeaway, tiscover, etc) erbij… Heb alleen geen idee of dat eenvoudig te realiseren valt…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie