Mijn wensenlijstje voor het winterseizoen

Ruud op 20 september 2013· 14 reacties

null
Wintersportkleding neemt al snel veel ruimte in!

Twee keer per jaar trek ik alles uit mijn kledingkast om de winter- en zomerkleren uit te zoeken en op te ruimen. Deze week was het weer zo ver. De korte broeken en de korte mouwen, de zwembroeken en zomerhemdjes, het mag allemaal op de bovenste plank om plaats te maken voor kleding die meer geschikt is voor het koude seizoen.

Niet zo netjes
Het eerste dat me opviel was dat het een flinke zooi was in die kast. Omdat ik in augustus al in de hal had geskied, had ik er wintersportspullen uitgetrokken en daarna weer ergens ingestopt. Waardoor ik regelmatig met een thermoshirt in mijn handen stond als ik een t-shirt zocht. Ik besef dat nu iedereen snapt dat ik niet iemand ben die zijn kledingkast laat fotograferen voor een woonmagazine; ik bedoel; ik ben best in staat om het keurig te organiseren, maar niet om het zo te houden.

Steeds meer
Het tweede dat me opviel was dat de wintersportspullen een steeds groter deel vormen van mijn kleding en dus steeds meer plaats in nemen. Sinds ik ben overgestapt op het drie-lagen-systeem, krijg ik namelijk steeds meer spullen. Een paar jaar geleden droeg ik op de piste een broek, skipulli en een jas. Nu heb ik thermogoed, dunne en dikkere overshirtjes en een helm. En meerdere skibroeken en jassen, want ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik gebruik mijn oude skibroek en-jack als reserve en gooi ze niet weg. Steeds meer spullen dus en die moeten allemaal in de kast.

Wensen
Dit belemmerde me allemaal niet om toch nog wensen te hebben voor het komende seizoen. Toen ik alles had uitgezocht en opgeruimd had ik een mentaal wensenlijstje gemaakt. Bovenaan stonden inzetglazen voor in mijn skibril. Ik ben brildragend en ik ben het skiën met de goggles over mijn bril nu echt zat. Verder moet ik mijn skischoenen laten nakijken want één van de schnallen is lam. Een extra paar sokken en extra thermo ondergoed staat ook op het lijstje. En een betere rugzak zou ook fijn zijn. Sinterklaas? Leest u mee?

Ik vermoed dat ieder van ons wel zo zijn of haar wensen heeft. Hoe zien jullie lijstjes er uit?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

handschoenen! die vallen haast uit elkaar ondertussen…

Mijn wensenlijst is niet echt materieel, heb alles wat ik wil! Ik hoop meer op een winter met veel sneeuw en zon zodat we allemaal een perfectie skivakantie hebben!

Veel sneeuw en veel sneeuw.

Ski’s! Die ik nu heb, zijn nog prima maar ik ben er " technisch gezien" uitgegroeid. Eigenlijk heb ik ook nog een nieuwe jas en nieuwe wanten nodig. Die laatste twee zullen helaas nog even op de verlanglijst moeten blijven staan.

Skischoenen, helaas zijn de huidige lek… En ik wilde er nog wel tien jaar mee vooruit, nu maar weer een paar goede zien te vinden…

Nieuwe skischoenen. Ineens had ik de lip alleen vast.

Ook bij mij nieuwe skischoenen
Verder loop ik weer met het idee om het boarden weer op te pakken dus misschien weer een board erbij.

Ruud, zijn daglenzen voor jou geen optie?

@gast697: ik heb een aantal jaren lenzen gehad, maar ik kon er niet meer goed tegen; maar toch geen slecht idee om me daarop weer eens te orienteren, dank voro de tip :-)

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Nieuwe skijas voor mij en broek als ik 'm niet meer pas

Gang is alles

Ik verkoop mijn oude kleding omdat ik er toch niet meer in pas als ik het eenmaal weg doe :P

Zelf zou ik graag een nieuwe helm willen en een nieuwe jas en broek.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Hetzelfde als @-Laura- , mijn handschoenen zitten vol gaten!

Gister een nieuw board en bindingen aangeschaft ik ben voorlopig wel weer klaar

same here. zomer nieuw board gekocht, en nieuwe bindingen afgelopen vrijdag. En een nieuwe broek., ik ben er wel weer klaar voor

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie