Al mocht je een nieuwe ski of board uitzoeken...

Rogier op 30 januari 2014· 36 reacties

null
Wat voor een ski wil je?

Oké, stel, je mag een snowboard of paar ski’s uitzoeken. Prijs maakt niet uit. Welk paar ski’s of welk fantastische snowboard zou je dan kiezen? Of heb je toevallig dat paar al onder je voeten? De vraag is eigenlijk beter, wat is het droommodel welk je onder je voeten zou willen hebben.

Maakt het jullie uit?
Volgens mij zijn er twee type wintersporters. De materiaalfreak en de ‘het maakt mij niet uit’ wintersporter. De ene is al vanaf oktober opzoek naar ski-testen, wil de laatste info over alle ski’s weten. En ik weet vrij zeker als ik een model van volgend jaar laat zien hij (heel vaak een hij ;-) ) deze al herkent. Andere wintersporters (en dat is een nog grotere groep) wil gewoon goede ‘no-nonsense’ ski’s of snowboards. Als het maar glijdt, zekerheid biedt en goed te sturen is. Bij welke groep hoor jij?

Piste, off piste, of all-mountain?
Wat voor een ski of board zou jij uitzoeken? Een off-piste ski? Een freestyle snowboard? Juist een echte knal ski voor op de piste? Of een beetje een alles-kunner? Heb je al een model op het oog waarvan je droomt?

null
Welk board zouden jullie willen?

Uiterlijk
En maakt het uiterlijk van de ski je iets uit? Wil je per se een mooie ski? Of gaat het alleen om de ski-kwaliteiten van een ski? Volgens mij zijn ski’s net zo iets als auto’s en racefietsen, ze moeten namelijk ook mooi gevonden worden. Of maakt het jullie echt helemaal niets uit hoe die plank(en) onder je voeten eruit zien?

Hoe kom je erbij?
Hoe komen jullie op de keuze van je ski’s? Ervaring bij de skihuur? Skitest, snowboardtest? Of verhalen van vrienden? Of doen reclames van skimerken jullie wel wat? Of luisteren jullie naar de verkoper in de winkel?

Maar kortom, stel dat jullie een nieuw paar ski’s of board mogen uitzoeken, welke zou het dan zijn? Ik ben erg benieuwd naar jullie droom (of werkelijkheid ;-) )

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Volant Pulse White ski. Al enkele malen mogen ervaren in de skiverhuur Wat een ski! Zeer veel kracht en techniek komt er aan te pas. Staat beschreven als all mountainski maar heb deze enkel gebruikt op de piste.
Deze vraagt het uiterste van de skiër en is zeker niet voor de beginneling. Met een prijs van rond de €2000 verwacht je dat ook niet.
Volledig in chroom, iedereen is jaloers als je aan een lift moet aanschuiven. :-) zoiets als een Ferrari onder de auto’s iedereen heeft het gezien en wil er stiekem ook eentje. :-D

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Ik zou graag eens een board van LibTech onder mijn voetjes hebben. Eentje met de BTX technologie. Gewoon om te ervaren of het doet wat het beloofd.
Verder heb ik nu het andere board wat ik altijd al had willen hebben. Een Salomon Burner, waarom? Omdat er over dat board gezegd wordt dat het één van de snelste boards is die er zijn. Tijd om dat te gaan ervaren over een paar weken.

Ik zou wel eens een sbx board willen proberen.
Ben erg benieuwd hoe dat gaat op de piste.
Merk maakt me niet zo veel uit maar hier een voorbeeld.

null

Übung macht den meister!!!

Burton Custom Flying V, al vind ik de designs van voorgaande jaren mooier ;D

heb mijn ideale board al. Ben zelf meer van de goede eigenschappen en minder van het plaatje/kleur. Al ben ik niet ontevreden over het design.

Komende jaren zit ik wel gebakken. Eerst deze maar helemaal opmaken. Ben niet het type dat elk jaar een nieuw board wil.

Eén skietje maar? Eerder een skiset … het alledaagse deeltje heb’k al (head worldcup i.sl …) maar er is zeker nog ruimte voor een mooie poederlat (mss een Kästle BMX 118 of 128) en een zeer sportieve GS (Dynastar Speed Course worldcup R20 of iets dergelijks)… of misschien toch maar zo’n persoonlijke Scarpani ski… just for the fun of it.

@Ischgeil: een wegwerpski dus :)

@Lars3 ik smijt 2K niet zomaar weg! :-)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

@Ischgeil: spijtig dat’k die dingen al vaak bij een “bepaalde soort skiers” heb gezien … die bleven gewoon in het hotel staan onder de melding “volgend jaar toch andere”.

@Ischgeil En dan van die gasten die met hun el cheapo huurski’s bij de lift over je ‘ferrari’ latten banjeren…

Ik zou gaan voor de ultieme one quiver ski. Twintipje, voldoende breed en rocker voor het terrein, beetje camber om hen op de piste ook nog de sporen te kunnen geven, stijf genoeg voor het landen vanaf grote kickers…Mijn nieuwe ski’s komen al een aardig eind in de buurt, maar zouden op sommige accenten nog wat beter kunnen. Toch maar eens denken over een custom ski :)

Ik board al jaren op m’n Burton restricted en bevalt me uitstekend is super op hoge snelheid en in het off-piste terein. Ben nu aan het kijken om weer te gaan skiën en daar heeft de Blizzard Bonafide m’n aandacht getrokken. Deze is in Amerika al twee jaar oprij de beste in het ALL-mountain segment en heeft precies de eigenschappen die ik vraag. Namelijk zeer stabiel op hoge snelheid een redelijk kleine draai radius en goede piste eigenschappen tevens een goede float in de poeder met 98 mm onder de voet. Een echte Allrounder!

Je kunt van een ezel geen renpaard maken

Mijn all-mountain-lieveling heb ik inmiddels onder de voet (Nordica Hell & Back Hell & Back in 185 met Marker Griffon bindingen)… Misschien nog een mooie pisteski erbij? Radius tussen 16 en 19 meter, bijzonder goede grip en niet al te stijf. Fischer Progressor 900, Blizzard Power 800 S, K2 Bolt. Zoiets. Maar weer eens een test-event zoeken ;)

Ik ben alleen fan van een merk namelijk Atomic. Nooit op iets anders geskied. Komt misschien ook wel omdat we altijd naar Altenmarkt gaan. Daar staat namelijk de fabriek van Atomic

@Verdi Ik heb dit jaar geinvesteerd in de Blizzard Brahma. Vergelijkbare ski maar wat smaller onder de voet. Wat betreft binding heb ik gekozen voor de Look Pivot 14. Nog niet uitgeprobeerd dus hopelijk maakt deze combinatie mijn verwachtingen waar.

@Roy9 Ben benieuwd! Ziet er ook echt goed uit idd. Succes!

Je kunt van een ezel geen renpaard maken

Ik zou een leuk park/Freestyle board erbij nemen om naast mijn huidige camber boardje wat vaker en makkelijker door het park te knallen. Echt wensen heb ik niet op dit moment en ben niet eens op de hoogte van alles wat er te koop is. Als ik wat nieuws ga aanschaffen ga ik mij volop oriënteren en daarop koop ik hetgeen mij het meest aanstaat.

Oh en als het dan toch niet uitmaakt zou ik een leuke set beginner skis met schoenen aanschaffen en ski les nemen, lijkt me leuk om erbij te doen namelijk maar heb nog steeds niet de moeite genomen om te leren skiën, simpelweg omdat het een hoop geld en tijd extra kost.

🏂

Dit jaar Atomic D2 SL gekocht, echt een super ski.

Heb vorig jaar de Burton Sherlock gekocht, puur op het advies van de verkoper in snowworld gekocht. Een jaar later, mijn kennis over het materiaal is enorm gestegen, moet ik zeggen dat ik nu niet meer dezelfde keuze zou maken. De sherlock is een beetje een alleskunner maar op ijzige pistes heeft hij het erg moeilijk, hij is meer gericht op offpiste als op de piste.

Als ik de keuze nu zou maken zou ik minder twijfelen, dan werd het de Lib tech attack Banana, wat ziet dat er een supergoed board uit! En is in dezelfde prijsklasse als mijn Sherlock dus een beetje jammer dat ik een jaar geleden hem nog niet kende.

Maargoed, no way dat ik nu al een nieuw board koop, ik ga op en top genieten van de Sherlock. Daarbij komt dat het een EST channel is dus als ik ooit de lib tech koop moet ik ook nieuwe bindingen kopen, dat maakt het net weer wat duurder.

Hah,
dan zou het een paar Black Crows Corvus worden.
Top skis die er nog eens fantastisch uit zien ook!

Tegenwoordig vraag ik wel naar een AM rocker bij de skihuur, of iig breitere planke.
Maar het merk en type, dat maakt me niet uit.
Ook leuk om soms een twin tip te hebben, maar dat is geen vereiste…

het gaat mij erom dat ik er plezier van heb :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Joren precies dezelfde ervaring. Mijn Burton Process Flying V restricted op aanraden van een verkoper gekocht maar na 2 seizoenen spijt van. Totaal geen grip op ijzige pistes. Na het lezen van reviews, YouTube recensies en het lezen van verhalen op internet gaan kijken naar Lib Tech.
Na lang passen en meten is het de Attack Banana geworden en dat is zo ongeveer mijn droom boardje. Goede eigenschappen op harde pistes door de magnetraction en super design. Samen met Union bindingen een supersetje.

Wel ben ik iemand die elk jaar naar de nieuwe modellen kijkt en regelmatig vernieuw.

Ik huur ieder jaar spulletjes en moet dus eigenlijk doen met er beschikbaar is.
Maar als ik dan mocht kiezen…
Niet eens zo extreem denk ik: een Burton Process of een Jones Aviator maar die laatste vooral vanwege het uiterlijk.

Grtz.

Ben wel iemand die een goede ski wil, om lekker de piste over te carven. Of een goede all mountain ski, om af en toe de poeder in te duiken.

Maar…
Deze ski zou ik toch wel heel graag willen puur om het uiterlijk!

null

Als iemand mij hier aan kan helpen, heeeul graag!

Ski good, or eat wood!

als ik mocht kiezen?! de ski’s van vorige week in Serfaus :)
blauwe! merk geen idee :) wel duur! eigen schoenen, ski’s en stokken gehuurd voor 6 dagen incl skidepot voor 173,50 euro…

gang is alles, remmen voor homo's...

Ik zou graag brede poederbakken willen hebben.

En verder voor pisteski’s de Salomon X-Race! Dat lijken me echt lekkere latten.

https://www.wintersport.nl/skitest/ski/176

Mr. Slow

Hoe kies je ski’s…met verstand,gevoel of op op
iemands advies…het blijft toch iets persoonlijks.

Ik heb jaren privéles gehad van een Oostenrijker en die zei altijd dat het merk en looks niets uitmaakte,maar dat het ging om de specs van de ski’s.
Nou dat ging er toen niet in bij mij en waarschijnlijk nooit niet.
Specs zijn zeker belangrijk maar de looks zijn voor mij ook belangrijk.
Ik heb nu 3 sets,in 3 verschillende merken.
Salomon streetracer 10, zwart/grijze.2005
Fischer progressor 900 rood/wit 2012/2013
Atomic Panic oranje/wit/zwart 2013/2014
2 piste ski’s,en 1 twin tip,
Bij de aankoop ook laten adviseren door verkoper,maar ook op internet revieuws/tests gelezen.
Maar de looks waren zeer zeker belangrijk,en bij alledrie heb ik een goed gevoel.

Ik zou me momenteel geen andere ski’s wensen…alhoewel de whitedot director blijft toch wel trekken.

www.wausclothing.com THE BRAND FOR BOARDERS

Heb op dit moment een heel fijn all mountain board: Rossignol Diva MagTek, puur op specs uitgezocht en het lezen en bekijken van veel reviews. Stuurt makkelijk, veel grip op ijs door de MagTek, stabiel: Hij bevalt nog steeds uitstekend!

Wil eigenlijk nog heel graag een Never Summer Infinity, maar dan heb je het wel over een andere prijsklasse. Eerst deze maar eens verslijten, kijken we daarna wel verder.

Ik had dit jaar heerlijke ski’s. Op aanraden van de verhuurder Salomon ski’s gehad met rocker technologie… Weet niet meer het type. Heerlijk geskied! Veel grip op de piste zowel op strakke pistes aan het begin van de dag als op ‘natte’ pistes met bulten op het eind. Ook op ijs nog nooit zoveel grip gehad. Volgend jaar kies ik weer voor dit type, wellicht dan om mee naar huis te nemen… Altijd leuke aanbiedingen op ski’s na een week huur :D

Ik heb de Salomon ski als foto toegevoegd, als iemand mij het type kan vertellen zou dat tof zijn :D (heb al op de website van Salomon en via Google gezocht)

Vorig jaar een daarvoor ook een aantal keren op Fischer Progressor 900 mogen skiën, ook zeer aangename ski

null

Geen idee, als het maar glijdt!

##NoNonsens

Een jones flagship carbon: compromisloos en schitterend om te zien… maar wat zal het zeer doen als er bij de lift iemand (per ongeluk) op gaat staan…

@bart4 Die ski van HEAD is al behoorlijk oud, ik heb 'm ooit een dagje gehuurd in Val Thorens, maar dat moet al bijna 8 jaar geleden zijn geweest denk ik.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie