BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Ittmann en Van der Rhee winnen NK langlauf sprint indoor

Ittmann en Van der Rhee winnen NK langlauf sprint indoor

Laura op 19 mei 2018 · 0 reacties

Een NK langlauf sprint organiseren in mei? In een indoorhal kan het, en vandaag was de primeur daarvan in SnowWorld Zoetermeer. Machiel Ittmann (foto) en Anna van der Rhee gaan de boeken in als de winnaars van de eerste editie van dit bijzondere Nederlands kampioenschap. “Het is geweldig om nu midden in de sneeuw te staan en hieraan mee te doen”, vertelde Van der Rhee nadat ze het goud had veroverd.

Voor het NK sprint zigzagden de deelnemers omhoog op baan 1 en naar beneden op baan 2 in de indoorhal. De vrouwen werkten drie van zulke rondes af, in totaal 2,3 kilometer. De mannen deden een ronde extra en kwamen uit op 3 kilometer. Er werd gestart met een interval van 30 seconden tussen de deelnemers en dat leverde zowel bij de mannen als de vrouwen een mooie strijd op.

Van der Rhee, die in januari al drie nationale titels veroverde tijdens het NK langlauf in St. Ulrich am Pillersee (Oostenrijk), was opnieuw een klasse apart. De 35-jarige Doornse ging direct achter haar grootste concurrente – de Waddinxveense Tosca de Wit – van start. “Ik kon in de eerste ronde dichterbij komen en ging haar bovenin de derde ronde voorbij. Daardoor wist ik dat ik goed zat”, aldus Van der Rhee. De Wit eindigde met zilver en Diana Gorter pakte het brons.

Mannen

Bij de mannen leken Einar Visser en Twan Adriaanse in eerste instantie om de titel te gaan strijden, maar beiden konden hun hoge tempo van de eerste ronden niet volhouden tot het einde. Machiel Ittmann skiede een vlakkere race en ging er met het goud vandoor. “Die mannen zijn jonger en explosiever, maar ik heb het beter ingedeeld”, concludeerde de 49-jarige Hilversummer na afloop. Al was het volgens hem wel ‘heel zwaar’ geweest. “Het waren heel veel bochtjes en aan het einde werden de bochten in de afdaling steeds ijziger. Dat maakte het pittig.”

De in Oostenrijk wonende Visser veroverde achter Ittmann het zilver. De in Noorwegen wonende Adriaanse was goed voor het brons op het allereerste NK langlauf sprint indoor, dat werd georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging, Vasa Sport en SnowWorld.

FOTO: Podium mannen NK langlauf sprint indoor.

Podium vrouwen:

  • Anna van der Rhee: 7.34,96
  • Tosca de Wit: 8.03,01
  • Diana Gorker: 9.38,83

Podium mannen:

  • Machiel Ittmann: 9.12,70
  • Einar Visser: 9.25,18
  • Twan Adriaanse: 9.38,02

FOTO: Anna van der Rhee op weg naar de NK-titel in SnowWorld Zoetermeer.

FOTOCREDIT: Herman Hofs

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.