BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Casper Wolf zevende, Niek van der Velden onderuit

Casper Wolf zevende, Niek van der Velden onderuit

NolDeVries op 26 augustus 2018 · 0 reacties

Casper Wolf in actie in Cardrona
Casper Wolf in actie in Cardrona
Een dag later dan gepland, laaghangende mist en aanhoudende wind verstoorden het programma, zijn afgelopen nacht op de jeugdwereldkampioenschappen snowboard dan eindelijk de finales van het onderdeel big air afgewerkt. Casper Wolf sprong daarbij omstreeks half vier Nederlandse tijd naar een zevende plek in het eindklassement, Niek van der Velden ging helaas twee keer onderuit in Cardrona.

Geen ideale omstandigheden dus voor het deelnemersveld, dat na de kwalificaties vrijdag lang moest wachten op het startsein voor de finale. “Uiteindelijk was de wind wel iets gaan liggen, maar het was verre van optimaal. Het duurde erg lang, voordat eindelijk veilig kon worden getraind”, keek coach Frank van der Putten terug. “Casper heeft er voor hem het maximale uitgehaald op dit moment en we zijn trots op zijn zevende plek. Niek ging in de finale helaas niet zo lekker.”

Plaat

Casper Wolf
Casper Wolf
Casper Wolf was zelf ook zeer tevreden met zijn eindresultaat. De snowboarder focuste zich tijdens de trainingen volop op de frontside, omdat “ik die nog niet zoveel had gedaan”, reageerde hij. “Dat ging op zich wel oké. In mijn eerste run landde ik een BS 10 Indy en kreeg ik ook een aardige score. De tweede ging wat minder. Ik ging iets te diep, waardoor ik ’m niet meer kon houden en op mijn plaat ging.” Hij herstelde zich goed. “Met een frontside 1080, waarin ik nu rustiger zat en beter kon landen en dus uiteindelijk zevende werd. Ja, daar ben ik blij mee, maar ook dat ik van de drie twee sprongen netjes heb geland.”

Niek van der Velden
Niek van der Velden
Niek van der Velden kende een minder positief vervolg op zijn sterke start van het evenement vrijdag, waar hij zich met een tweede score plaatste voor de finale.”Dat Niek het snowboarden na zijn blessure weer makkelijk lijkt op te pakken en direct in de finale stond, is een positief punt. Het is goed om te zien dat zijn basisniveau voldoende is om in de finale te komen”, oordeelde Van der Putten. “Helaas ging het mis met zijn trick, een BS 12 Japan, waarmee hij eerder zich wel direct voor de finale had geplaatst.”

Technische fout Bij zijn eerste poging maakte Van der Velden een technische fout bij de afzet, in de tweede run kreeg de wind iets te veel vat op hem, waardoor hij verder vloog dan gedacht. “Kwalificaties en ook de trainingen voor de finale liepen goed”, analyseerde Van der Velden zijn big air-optreden. “Maar de finale liep niet echt geweldig nee. Bij de eerste run was de afzet te zacht en dat merkte ik direct in de lucht, toen ik mijn trick wilde inzetten. Ik ging niet hard genoeg. De tweede run had ik weer te veel snelheid en was ik dus klaar. De derde sprong ging op zich wel goed, maar dat maakte op dat moment niet zoveel meer uit. Ik ben blij dat ik na mijn blessure wel in staat was om een finale te halen, maar ik had wel gehoopt op een beter resultaat.”

Niek van der Velden in Cardrona
Niek van der Velden in Cardrona
Van der Putten kijk in ieder geval tevreden terug op het eerste onderdeel op deze JWK in het Nieuw-Zeelandse wintersportoord Cardrona. “Twee finaleplaatsen is natuurlijk niet verkeerd en we bouwen dan ook vol vertrouwen verder aan het proces.” De twee Nederlandse snowboarders komen later in de week nog in actie op het onderdeel slopestyle (30 augustus kwalificaties, 31 augustus finale). Daarnaast komen later in het toernooi ook Gib van der Sluis (halfpipe 3 en 4 september) en Kiki Bedier de Prairie (parallelslalom 5 en 6 september) nog aan de start.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.