BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Kiki Bedier de Prairie: Mijn doel? De top 10!

Kiki Bedier de Prairie: Mijn doel? De top 10!

NolDeVries op 4 september 2018 · 0 reacties

Archiefbeeld van Kiki Bedier de Prairie bij de JWK in 2016
Archiefbeeld van Kiki Bedier de Prairie bij de JWK in 2016
Klopt, reageert Kiki Bedier de Pairie desgevraagd, de wedstrijd valt een beetje in het midden tussen twee seizoenen in. Maar dat neemt niet weg dat de jonge snowboardster komende nacht vol overgave start op de parallelreuzenslalom bij de jeugdwereldkampioenschappen in Cardrona. “Ik ben er klaar voor, zowel fysiek als mentaal”, klinkt het strijdlustig.

Ze staat zelfs te popelen om de komende nacht aan de PGS te beginnen in het Nieuw-Zeelandse wintersportoord Cardrona, waar al anderhalve week de beste mondiale jeugd op snowboard- en skigebied strijd om de wereldtitels. Het feit dat de wedstrijd enerzijds behoort tot het vorig seizoen, maar aan de vooravond van het nieuwe wintersportjaar wordt gehouden, deert haar niet zo. “Ik wil er elke wedstrijd gewoon fysiek en mentaal goed voorstaan en dat is nu ook het geval”, zegt ze.

Om dat te bereiken heeft ze een relatief drukke zomer achter de rug, waarin fysieke trainingen werden aangevuld met de nodige meters in de sneeuw en daarbij ook nog stage heeft gelopen. “Normaliter beperk ik me in de zomermaanden voornamelijk tot krachttraining, maar gezien het moment van de wedstrijd leek het me ook zinnig om de sneeuw op te zoeken”, legt ze uit. “Ik ben in Italië geweest en heb de Nederlandse ‘bergen’ opgezocht. SnowWorld dus…”

Inmiddels vertoeft ze al zo’n drie weken aan de andere kant van de wereld, waar ze eerst wat heeft kunnen relaxen op een rondreis door Nieuw-Zeeland. De laatste week staat ze in de sneeuw van het, oordeelt ze, schitterende gebied rond Cardrona. Daar ontdekte ze een mooie en vooral lange deelnemerslijst voor de JWK, waardoor er een sterk deelnemersveld is ontstaan. “Gelukkig wel en daar ben ik superblij mee, want dan ben je tenminste echt met een wedstrijd bezig.”

Haar verwachtingen? “Ik ga voor een plek in de top tien”, klinkt het dan vastberaden. “Ik ben fit, heb niet noemenswaardig ergens last van en ben er wel klaar voor. Ik probeer in de zomer altijd zo steady mogelijk te blijven en ik heb het idee én gevoel dat me dat wel is gelukt.”

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.