Sneeuw voor Zuid-Afrika

Roel op 10 september 2018· 5 reacties


De winter op het zuidelijk halfrond loopt langzaam op zijn einde, maar dat wil niet zeggen dat het daar gedaan is met de winterse perikelen. Verspreid over Zuid-Afrika viel er afgelopen weekend behoorlijk wat sneeuw en het vroor in bijna het hele land.

Oost-Kaap

Het meest getroffen was de provincie Oost-kaap waar, hoe toepasselijk, onder andere het gebied “Sneeuberge” ligt. Daar komt, volgens Fobos Planet, deze video ook vandaan. Het zijn beelden die je niet verwacht in Afrika, maar in het zuiden toch weleens voorkomen. Verder oostelijk is de sneeuw vanuit de ruimte heel goed te zien. Op deze foto van gisteren, genomen door NASA zie je de witte bergen van Lesotho, dat omsloten is door Zuid-Afrika.

Bron: NASA
Bron: NASA

Koud!

Bijzonder zijn ook de temperaturen. Dit waren de temperaturen gisterochtend in dit deel van Afrika.

null

Genoeg water

De winter is in Zuid-Afrika sowieso vrij fris en nat verlopen. Augustus viel bijna 2 graden kouder uit dan normaal en na een aantal droge jaren hebben de meeste stuwmeren weer genoeg water om de warme, drogere zomermaanden door te komen. Nu Zuid-Afrika is voorzien, laat de kou en sneeuw nu maar naar Europa komen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ze hebben er zelfs een skigebiedje: http://www.tiffindell.co.za/

Grappig, vriend van mij woont in Zuid Afrika en die stuurde foto’s van zijn familie in de sneeuw door!

Jippie, ben blij om te lezen dat ZA weer een goed regenseizoen gehad heeft!! Na 3 enorm droge jaren was het daar langzaam een woestijn aan het worden, en maakten olifanten alle bomen kapot.

Tijd voor een uitpakparty?!

in de alpen mag het op de gletsjers ook weer sneeuwen , zwarte sneeuw steekt ook tegen , webcam van Tignes en LDA liggen al een maand stil , wat gaat de opening in Oostenrijk volgend weekend brengen

Wintersafari 😀😁😀😁😎

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie