Snowworld gaat internationaal

Ruud op 20 september 2014· 3 reacties

null

Skiën op een indoorbaan is in Nederland inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Wie heeft er nooit eens op één van de vele Nederlandse indoorpistes gestaan om te recreëren of te trainen?

Expansie
“Als het in Nederland een succes kan worden, kan het elders ook”, moeten ze bij Snowworld gedacht hebben. Men is dan ook druk bezig zich internationaal te manifesteren. Er wordt gewerkt aan twee nieuwe banen; één in Parijs en één in Barcelona, allebei steden met veel inwoners, die op behoorlijke afstand van skigebieden liggen. Alhoewel; vanuit Parijs zit je in een uur of vier in de Vogezen of in de Jura en Barcelona ligt zelfs nog dichter bij de ski-gebieden: naar de pistes in Andorra is het ongeveer twee en een half uur rijden. Is toch wel duidelijk dichterbij dan vanuit Nederland, zeker vanuit de Randstad. Zou de Fransen en de Spanjaarden dan wel te porren zijn voor een bezoekje aan een skihal?

Klanten zat
Afgezien van het feit dat je mag aannemen dat er degelijk marktonderzoek zal zijn gedaan voordat er geïnvesteerd wordt in nieuwe voorzieningen, moeten we beseffen dat de indoorpiste natuurlijk een wintersportvakantie niet vervangt. Naar de hal ga je om je voor te bereiden op de vakantie, om te trainen of om een leuke middag te hebben. En zo zal het voor de Parijzenaars en de Barcelonezen ook werken. Vergeet ook niet dat er in Barcelona en omgeving 5 miljoen mensen wonen. In de Agglomération Parisienne wonen zelfs zo’n 10 miljoen mensen. Potentiële klanten genoeg, zou ik denken.

null

Stand van zaken
Beide projecten bevinden zich in de planfase. Er wordt nog getekend en de vergunningen moeten nog aangevraagd worden. De bedoeling is dat de hoofdpistes van beide hallen zo’n 300 meter lang worden, duidelijk minder dus dan de pistes in Landgraaf. Het plan voor SnowWorld Parijs omvat naast de hoofdpiste, een oefenpiste en een funpark. Ook komen er restaurants, vergaderzalen, een fitness- en wellnesscenter en een hotel. Net als in Landgraaf zal ook in Parijs een Outdoor Park worden gebouwd. Ook in SnowWorld Barcelona komt, naast de hoofdpiste, een oefenpiste, een funpark en restaurants, vergaderzalen en een fitness- en wellnesscenter. Bovendien zijn er plannen voor twee schaatsbanen en een groot hotel.

Uniek?
Overigens zullen de indoorhallen van Snowworld bepaald niet de eerste hallen buiten Nederland zijn. In België, Duitsland en Engeland zijn er meerdere. Maar ook in Spanje is er al in (in Madrid) en ook de Fransen kunnen in eigen land al een indoorhal bezoeken: in Amnéville bij Metz ligt een complex waarvan de hoofdpiste maar liefst 620 meter lang is. Ook in China, Nieuw-Zeeland en Schotland zijn al indoorbanen. En in Dubai, niet te vergeten. Iemand daar al eens geskied?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Recent met een (Nederlandse) Spanjaard over Snowworld Barcelona gepraat en hij was van mening dat ze in Barcelona niet echt staan te springen om een indoorbaan. Zeker aangezien de Pyreneeën op 1,5-2 uur van Barcelona liggen. Andorra was ook niet zijn favoriete bestemming aangezien het te duur is geworden. Ben in ieder geval benieuwd hoe het zal verlopen en ik zal zeer zeker een bezoekje brengen als ik weer in Barca ben. :)

Die bij Parijs zal zeker goed gaan draaien. Landgraaf ligt ook ‘maar’ 3 uur rijden van het Sauerland waar je buiten kunt skiën. Van die bij Barcelona ben ik ook wat minder overtuigd. Daar liggen gebieden in de buurt die veel groter en sneeuwzekerder zijn dan het Sauerland. Want hoe vreemd het ook is, in snowworld is geen hond als de mussen van het dak vallen en je nergens anders kunt wintersporten en in de winter blijf je er kapot.

Ik houd m’n hart vast voor de uitbreidingsdrang van Snowworld.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie