BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Adriana Jelinkova reist naar WK Are met winst NorAm race op zak

Adriana Jelinkova reist naar WK Are met winst NorAm race op zak

pepijnvanschijndel op 10 februari 2019 · 0 reacties

Adriana op Jackson Hole AIrport met 200 kg bagage
Adriana op Jackson Hole AIrport met 200 kg bagage

ARE, 10 februari 2019

Adriana Jelinkova reist af naar het WK alpine skiën in Are na vrijdag de NorAm reuzenslalom skiwedstrijd in Snow King Mountain Resort gewonnen te hebben. Een goede voorbereiding op het wereldkampioenschap dat op 14 februari begint voor Adriana met de reuzenslalom.

Feelgood Noord-Amerika

Zoekend naar de juiste vorm in de formule 1 van de wintersport besloot team Jelinkova ter voorbereiding voor Are nog een keer af te reizen naar de NorAm reuzenslalom skiwedstrijd in Snow King Mountain Resort om de laatste dingen aan te passen. Een goede beslissing bleek achteraf, met winst op deze wedstrijd en een goed gevoel stapte ze weer op het vliegtuig naar Zweden. Alle bagage weer mee terug de lucht in.

Reizen met ski's

Terwijl de gemiddelde wintersporter met een koffer en één paar ski's, skischoenen en skistokken in een skihoes op het vliegveld aankomt, is dat voor skiracers iets meer materiaal. Vele paren ski's, stokken, verschillende skischoenschalen voor verschillende wedstrijddisciplines en grote aluminium materiaalkisten met wax voor de serviceman. Dit alles maakt het reizen per vliegtuig extra kostbaar voor skiracers en skiteams.

Minimale gear

Voor deze reis heeft Adriana slechts een minimale setup meegenomen. 200 kilogram bagage, bestaande uit slechts noodzakelijk skimateriaal, een kleine waxkist en natuurlijk de gebruikelijke kleding van het team moeten over drie personen verdeeld worden. Het meeste is echter overbagage.

Goed voorbereid naar Zweden

Het grootste deel van alle materialen staat reeds klaar in de teambus op een vliegveld in Zweden. Coach en trainer René Rijsdijk heeft het voertuig alvast naar het hoge noorden gereden voorafgaand aan de reis naar Amerika. Op deze manier heeft het team de beschikking over alle materialen op de WK, inclusief alle ski's, reserve spullen en trainingsmaterialen.

Minimaal aantal ski's voor Adriana is nog altijd veel
Minimaal aantal ski's voor Adriana is nog altijd veel

Reuzenslalom start op Valentijnsdag

Adriana Jelinkova start donderdag 14 februari op Valentijnsdag met de WK reuzenslalom en skiet zaterdag 16 februari de WK slalom. De mannen komen ook deze week in actie, Maarten Meiners doet vrijdag 15 februari mee aan de WK reuzenslalom en Max van Rossum moet zich 16 februari zien te kwalificeren voor de WK slalom op zondag 17 februari als afsluiting van het WK alpine skiën in Are 2019.

Bekijk Adriana Jelinkova's uitslagen van dit seizoen op de FIS site en hier het programma van de WK alpine skiën in Are 2019 deze week

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!