BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Live: wind frustreert opening van Val Thorens

Live: wind frustreert opening van Val Thorens

MonicaE op 23 november 2019 · 4 reacties

De vlaggen wapperen hard in Val Thorens
De vlaggen wapperen hard in Val Thorens
Er werd al een paar weken afgeteld naar vandaag: La Grande Première van Val Thorens! Sneeuw lag er meer dan voldoende, maar afgelopen donderdag werd duidelijk dat de harde wind wel eens roet in het eten kon gooien voor de grote opening. Het gevolg was dat het skigebied niet kon openen. Pas om 15.00 uur waren er twee liften open (Funitel Peclét en de Cascade) die toen ook direct afgeladen vol zaten, men kon niet wachten om te gaan skiën!

Waarschuwingen vooraf

Vanaf donderdag werd er op sociale media gewaarschuwd voor de harde wind die verwacht werd. Mensen die vrijdag zouden aankomen zouden er onderweg al hinder van ondervinden en ook een geplande activiteit als het 'test & ride' evenement (alle merken ski's, snowboards en schoenen kun je gratis testen dit weekend) zou binnen plaatsvinden.

Het hele gebied is gesloten
Het hele gebied is gesloten
Alleen maar rode stippen op de kaart, alles is dicht
Alleen maar rode stippen op de kaart, alles is dicht

De opening

Vanmorgen waren wij in Val Thorens om sfeer te snuiven bij de opening. Het waaide in Les Menuires al hard, maar in Val Thorens stond een ware storm. Sneeuw werd in grote hoeveelheden van de bergen geblazen. Dit was goed te zien, je zag veel kale plekken.

Veel mensen raadplegen het bord met informatie
Veel mensen raadplegen het bord met informatie
Harde wind over de pistes
Harde wind over de pistes

Veel mensen in Val Thorens

Bij de opening vandaag waren traditiegetrouw veel mensen aanwezig. Zij kwamen veelal met pakketreizen, de zogenaamde "winterstarters". Deze mensen hebben allemaal al een skipas en dat was in het dorp te merken. Je zag veel mensen met ski's lopen, het was duidelijk dat zij echt aan het wachten waren tot er iets open ging. Er werd wel rustig gewacht, want iedereen begreep ook wel dat er in deze storm geen lift open kon.

Vanmorgen waren alleen de rollerbanen in het dorp open, veel mensen vermaakten zich door op het korte stukje ernaast te skiën of te gaan sleeën. Ook in het centrum was het druk en de winkels waren vol. Gelukkig gingen er om 13.00 uur en 15.00 uur uiteindelijk twee liften open en konden de skiliefhebbers toch omhoog. De pistes waren vol met mensen die alsnog genoten.

Lange wachtrijen na opening van de 2 liften
Lange wachtrijen na opening van de 2 liften
Het is druk in de besneeuwde straten
Het is druk in de besneeuwde straten

Is het gebied klaar?

Door de harde wind is er dus veel sneeuw van de pistes geblazen. Wij zijn zelf vandaag niet gaan skiën, maar gaan dat, als het goed is, morgen zeker ervaren. Vooraf werd aangekondigd dat bijna alle liften open zouden gaan. We zijn morgen heel benieuwd of dat na deze storm nog zo is. Morgen belooft in ieder geval een mooie dag te worden en hopelijk gaat het skigebied dan echt open. Er wordt aankomende week weer sneeuw verwacht, dus voor het volgende weekend is het zeker goed toeven hier!

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

 • Skieur 23-11-19 20:03
  Skieur 23 november 2019 · 20:03
  Echt weer om binnen te blijven dus!

  Waarom staat er een reclamefilmpje over een Oostenrijks skigebied (gesponsord) in je bericht. Is het de bedoeling dat we daar voortaan naar toe gaan?
  Volg mij op Twitter @SkieurVT
 • Tiny-M 23-11-19 20:05
  Tiny-M 23 november 2019 · 20:05
  Pech met de wind kun je altijd hebben. Hopelijk straks beter.
 • Klaas4 24-11-19 08:07
  Klaas4 24 november 2019 · 08:07

  Waarom staat er een reclamefilmpje over een Oostenrijks skigebied (gesponsord) in je bericht. Is het de bedoeling dat we daar voortaan naar toe gaan?Skieur op 23 nov 2019 20:03

  Haha, daar is het wel mooi weer 😉
 • Waah 25-11-19 16:40
  Waah 25 november 2019 · 16:40
  Pech met de wind kun je altijd hebben. Hopelijk straks beter. Tiny-M op 23 nov 2019 20:05
  Zeker op die berg 😉 geen bomen en een mooie kom.... dat wil wel spoken!

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.