Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vijf redenen waarom Serfaus-Fiss-Ladis het ultieme familiegebied is!

gesponsord op 06 januari 2020

© Andreas Kirschner

Met de grootste kinderweide van de Alpen, een zeer goede kinderopvang voor de allerkleinsten, speciale kinderrestaurants midden in het skigebied en nog veel meer is Serfaus-Fiss-Ladis een ideaal gebied voor families met (kleine) kinderen. Het motto van dit skigebied is niet voor niets “We are family.“ Hieronder vijf redenen waarom Serfaus Fiss Ladis misschien wel het meest kindvriendelijke gebied van de Alpen is!

1. Geen auto nodig

Niemand zit op vakantie erop te wachten om elke ochtend met het hele gezin in de auto te klimmen, een parkeerplaats te moeten zoeken en daar alle skikleren aan te moeten trekken. Dat hoeft in Serfaus-Fiss-Ladis nergens. Overal kun je lopend (en in Serfaus met de ondergrondse metro) naar de pistes komen! Dit maakt de dorpen ook nog eens autoluw en daarmee nog beter geschikt voor jonge kinderen.

2. Gespecialiseerde skischolen en topkinderlanden

Skiën leer je niet van je papa of mama, nee hiervoor zijn gespecialiseerde scholen. In Serfaus - Fiss - Ladis vind je in kinderen gespecialiseerde skischolen. Met een enorm kinderland, geholpen door Murmli de marmot, leren de kids snel hun eerste bochten maken! Het winterwonderland vind je - gemakkelijk toegankelijk voor de allerkleinsten - direct bij het middenstation van de Komperdellbahn. In het dorp van Serfaus haalt de ondeugende Murmli ook kattenkwaad uit in het Murmli-park. Precies tussen Fiss en Ladis, op het middenstation van de Sonnenbahn, wacht Koe Berta in Bertas Kinderland op de kleintjes. Welkom vanaf drie jaar!

Het Bertas Kinderland © Christian Waldegger

3. Kinderattracties!

Afgestemd op kinderen, gevarieerd, leuk en nieuw in het winterseizoen 2019/2020: dat zijn de Friends Trails op de Kinderschneealm in Serfaus. Een kindvriendelijke oefenhelling biedt een uniek, innovatief concept met drie verschillende afdalingen waarop je verschillende vaardigheden traint. Zo gaan spel en leren hand in hand. De meeste kids kunnen geen genoeg krijgen van deze speelse hellingen. Maar er is meer! Want in Serfaus-Fiss-Ladis is gezinspret voor de winter niet beperkt tot de 214 kilometer piste. Want wat te denken van de Familien-Coaster-Schneisenfeger op de Alpkopf boven Serfaus. Deze rodelbaan vliegt met een snelheid van 40 km/u van de top naar het restaurant Seealm Hög. Tegenover de afdaling vind je de Serfauser Sauser, een superspannende zipline!

4. Geweldige binnenactiviteiten

Als het weer te slecht is om te skiën (sneeuw moet soms ook vallen) of je wilt wat anders na een dag skiën, dan kun je in Serfaus-Fiss-Ladis ook de hal in. De indoor speel- en klimwereld, genaamd PlayIN in Serfaus, ligt direct bij het dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus. Hier vind je een mooi boulderhok, een zachte speelruimte, een laserkamer en twaalf klimwanden. Een volledig automatisch zekersysteem zorgt voor de best mogelijke veiligheid! Een aanrader.

© Andreas Kirschner

5. Familievriendelijke accommodaties

Wat wil je als ouders in je vakantie? Dat je kids het naar hun zin hebben en, niet onbelangrijk, dat je zelf tot rust komt. Dus op naar de gezinsvriendelijke accommodaties in Serfaus-Fiss-Ladis! De kleintjes kunnen hier spelen, knutselen en rondrennen. Je vindt hier zelfs accommodaties met professioneel kindertoezicht. Wel zo rustig! En de groten? Loslaten, lezen, genieten. Het is genieten van de “Quality Time” met het gezin!