Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tignes, waar elke wintersporter eens geweest moet zijn

gesponsord op 10 februari 2020

Elke wintersporter moet minimaal één keer in zijn leven in Tignes geweest zijn. Dit skigebied dat bekend staat vanwege zijn geweldige pistes en de ongekende off-piste mogelijkheden heeft elke wintersporter veel te bieden. Wij kunnen je één ding verzekeren, als je één keer in Tignes geweest bent dan zal het zeker niet de laatste keer zijn!

Sneeuwzeker en hooggelegen

Het skigebied van Tignes is zeer sneeuwzeker. Het sneeuwt gemiddeld zo’n 8 meter per jaar. Al in de vroege herfst kun je terecht op de Grande Motte gletsjer en al aan het begin van het seizoen kun je met de ski’s afdalen tot het laagste punt in het gebied: Les Brevieres (1550m). Buiten de natuursneeuw staat een team met goede snowmakers klaar, waardoor Tignes een hoge kwaliteit kunstsneeuw kan leveren mocht dat nodig zijn. Kortom als je naar Tignes gaat ben je zeker van een goed sneeuwdek!

Verschillende dorpen

In Tignes heb je de keuze tussen verschillende dorpen. Dorpen met een perfecte ski-in ski-out in het midden van het gebied als Val Claret en Tignes le Lac. Of het eveneens ski-in ski-out maar rustigere Lavachet. Zoek je meer authenticiteit denk dan aan Les Brévières of Tignes 1800. Hier zit je rustig in mooie Franse dorpjes. Ook in deze dorpen zijn de pistes nooit ver weg en zit je zo goed als ski-in ski-out. Voor iedere wintersporter is er dus een geschikt dorp in Tignes.

Nederlandse skileraren: Als je op tijd reserveert dan zijn er in Tignes aardig wat Nederlands sprekende skileraren te boeken!

Ongekend skiparadijs

Tignes is een van 's werelds meest uitgestrekte skigebieden. Het gebied heeft meer dan 300 kilometer perfect aaneengesloten pistes. Kilometervreters en gevorderde wintersporters zitten hier goed met mooie en pittige afdalingen. Maar ook beginners worden niet vergeten. Denk aan de acht gratis skiliften voor beginners, de geweldige (en veilige) kinderlanden en voor de wat oudere kinderen mooie funslopes.

Veel lol naast de pistes

Als je een keer wat anders wilt dan snowboarden of skiën dan kan dat zeker. Wat te denken van:

En er zijn nog veel meer gave activiteiten te doen!

Echte après-ski Tignes is een echte après-ski bestemming. Ga dit jaar zeker eens langs bij de nieuwe Cocorico. En er zijnnog veel meer leuke barretjes met veel live music!

Lekker eten!

Natuurlijk vind je in Tignes ook de beroemde Franse kaasmaaltijden, zoals goede fondues en raclettes. Vergeet ook niet om de overheerlijke tartiflettes met de lokale reblochon kaas te proeven. Maar de keuken gaat verder dan dat. In Tignes vind je de meest geweldige restaurants. Als je een avond goed wil tafelen ga dan naar de met één Michelin-ster bekroonde Ursus in Val Claret.

Kortom in Tignes is er voor ieder wat wils! Of je nu beginner, gevorderd, oud of jong bent. En of je nu op zoek bent naar rust of après-ski. In Tignes zit je goed!