Jean-Baptiste Chandelier is in Frankrijk een ware held, een van 's werelds beste parapenters. Zoek maar eens op youtube. Indrukwekkende filmpjes! Hele indrukwekkende filmpjes. Maar dat heeft weinig met wintersport te maken. Maar zet daarbij de lokale trots uit Serre Chevalier Luc Alphand, en de Olympisch kampioen Pierre Vaultier en je hebt een filmpje met alle trots uit de Franse Zuid Alpen die wintersport ademt. Jammer dat het filmpje in december is opgenomen, toen er nog amper sneeuw lag in Serre Chevalier. Maar ach, wie heeft er sneeuw nodig als je ook zo naar beneden kunt komen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

wauw wat een held zeg dat wel en sneeuw die kan overal naar beneden. prachtig naar te kijken maar ik hou het bij skiën.

Prachtige beelden! Wat die man daar doet… ik vraag me af hoe dat zelf mogelijk is! Die ‘loopings’ zijn fantastisch om te zien :) erg leuke beelden.

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Waarom makkelijk doen als je het ook deze manier kan. Big Show-off…maar terecht :)

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Zo wordt touwtje springen wel erg makkelijk ;-)

@sven311 Een goede vriend van mij die ook absurd goed vliegt die zegt als samen hij met Jean-Baptiste Chandelier vliegt dat hij dan niet begrijpt wat er gebeurd. Theoretisch bijna onmogelijk idd ;-)

Click. Click. Peace

Weer een mooi filmpje van JBC :D
@Rogier en @Sven theoretisch is er ontzettend veel mogelijk met zo’n scherm. Alleen de uitvoering is erg fijngevoelig. Dat is zo bij de loopings (heet infinity tumbling in acro-termen) en zeker bij het helicopteren, al ziet het er zo eenvoudig uit.
Voor wie meer wil: Een van de grootste acro-vliegers op dit moment is Pal Takats
https://www.youtube.com/user/paltakats
maar ook de Nederlander Jitte Jorritsma is lekker bezig:

Ik vind het nog steeds super cool om te zien hoe iemand toch opeens weer enorme hoogte kan terugwinnen door luchtstromingen en goed sturen na zo’n paar loopings en korte bochten.

Leuk!

Het is o zo hard genieten.

Ideaal voor de groene pistes!

Spray skiërs
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie