Reviews Altenmarkt

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.2 op basis van 13 beoordelingen.

Sterke punten: Kindvriendelijk, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Altenmarkt?

Reviews van gebruikers

Gast364
3 maart 2020 · 12:05

Ik ben al vaak in Altenmarkt geweest en het is daar geweldig

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
SaintUsuge
12 januari 2016 · 17:12

Ik ben een aantal keren in het Salzburger land wezen skiën. 2 x Flachau, 1x Flachauwinkl en afgelopen jaar in Zauchensee. Ik ben het meest te spreken over Zauchensee. Het ligt in een zeer sneeuwzeker gebied, het is er niet druk (voorjaarsvakantie). In gebieden zoals Flachau nemen de skileraren soms de leerlingen mee naar Flachauwinkl/Zauchensee om te lessen omdat het in Flachau te druk is.
Zauchensee is geen heel groot gebied maar zeker groot en uitdagend genoeg om je een week te vermaken. Op en buiten de piste is genoeg te doen. Onze kinderen van nu 6 en 8 hebben zich ook prima vermaakt tijdens de lessen. Dit jaar gaan we er wederom naar toe omdat het zo goed bevallen is.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast587
17 maart 2015 · 10:25

Eten bij de RauchkopfHütte is echt een aanrader. Bovenop de berg bij pistes 10 en 11. Snelle en vriendelijke bediening, schitterend uitzicht. De Haustoast is een toplunch. Een soort uitgebreide uitsmijter op toast mit schinken, blauwe kaas en met veel sla. Gezellige bar en als het lekker weer is het grote buitenterras open.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast119
11 januari 2015 · 22:24

Als je puur voor skiën en natuur gaat, uitstekende bestemming. Sneeuwzeker. Eigen skigebied al prima, wel vooral rood en blauw. Binnen 30 min rijden nog vele skigebieden wo Flachau/Wagrain, Schladming, Obertauern. Met Salzburger Superskicard kun je overal terecht.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast615
9 januari 2014 · 16:27

Wij komen al zeker 12 jaar een of twee keer in Zaugensee en hebben altijd kunnen skieen op uitstekend geprepareerde pistes. Meestal gaan we in december, voor de kerst en in maart/april nog een keer om af te wennen. Ik ski ook in Frankrijk en de Dolomieten.
Hier zijn de pistes alyijd perfect.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast328
24 december 2013 · 19:01

Zauchensee; ondanks dat t hoteldorpje zonder supermarkt end is, heeft t toch best wat sfeer. leuk skigebied, paar leuke tentjes voor tussen de middag (ook in t dorp zelf; garnhof en felserhutte), geen mooie apres ski maar dat weet je vantevoren als je hierheen gaat. Leuk voor een week maar daar houdt t wel mee op.
Wagrain - eveneens ski amade - meer piste km ers, zeker door de nieuwe gondel pal over t dorp. Leuke apres ski ook in Wagrain.
ALtenmarkt: jammer dat t dorp niet direct aan de pistes ligt. Dorp Altenmarkt zelf ook niet zo veel aan, vonden we. Pistes wat makkelijker dan Zauchensee, voor families met jonge kinderen erg geschikt. Veel Nederlanders.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast132
12 maart 2013 · 21:53

Altenmarkt zelf is een zeer vriendelijk en gezellig dorp. wij komen er al ruim 10 jaar.De pistes zijn meestal zeer goed en geschikt voot fam. Met kleine kinderen. Sinds 2 jaar is er een geweldig zwem/sauna complex in het dorp, dus ook bij minder weer een alternatief.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast636
1 januari 2013 · 12:23

Als de auto bij je hebt kan je hier meer skien dan je lief is: elke dag een ander gebied en dan heb na een week nog niet alles gehad. Geen gebied voor feestgangers, meer voor families, rustzoekers en mensen die hun eigen gezelligheid meenemen. Faciliteiten en liften zijn, we zeggen het elk jaar weer, nergens zo uitgebreid en goed als hier. De vele investeringen in Ski Amade werpen hun vruchten af: snelle comfortabele liften, overal gratis parkeren, prima bewegwijzeringen, kleedruimten met lockers, bij alle grote liften sportwinkels en de gezelligste hutten van de Alpen. Wij gaan hier ieder jaar weer naar toe en wisselen later in het seizoen telkens van skigebied, maar dit is ons ‘thuis’.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast003
11 december 2012 · 15:42

Wij komen elk jaar met plezier terug in Altenmarkt. Het skigebied tussen Altenmarkt en Radtstad is precies goed. Het is aan de kleine kant en je bent er in een dag wel doorheen. Voordeel hiervan is dat het lekker rustig is, vooral in de kerstvakantie! Voor beginners perfect om te starten in ieder geval. Het dorp zelf is niet echt een aanrader als je voor de apres-ski gaat. Voor goede restaurantjes kun je er wel terecht! Een aanrader dus als je niet te veel wilt feesten en lekker rustig wilt skien.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
mjansen
19 december 2011 · 17:44

geweldig daar, voor iedereen wat wils.
Als er in amadee slechte sneeuw is is er altijd nog de mogelijkheid om naar obertaurn te gaan, voor het drukke nachtleven moet je ergens anders zijn maar om te skieen is het perfect!

Anne-linde (13)
19 april 2010 · 20:20

Ik kom al vanaf dat mij 1ste in Altenmarkt Zauchensee (elk jaar 2 weken in de kerstvakantie). En ik geniet elk jaar weer van het dorp. Je hebt er erg mooie afdalingen voor zowel beginners en gevorderde skiers! Voor iedereen is er wel wat te doen. Als je niet van skien houdt kun je ook zalsboerig bezoeken. Het is erg leuk daar, en ik raad het iedereen aan!

Marc
7 november 2009 · 23:40

Wie zauchensee goed vind is denk ik nog NOOIT in een echt groot gebied gaan skieen.In Zauchensee ben je toch al na 1 dag uitgekeken met al die blauwe pistes en veelal iets of wat verouderde liften.Wij gaan er in ieder geval NOOIT meer want het is wegggegooid geld.

Pascal
3 november 2008 · 13:01

In de afgelopen jaren 8 keer in dit skigebied geweest. Mijn eerste indruk van de skimap voor vertrek stemde me niet vrolijk maar het tegendeel bleek waar!! Altijd altenmark en Zauchensee als uitvalsbasis gehad. Als je gaat voor het skien is het hier top! Ondanks de hoogte altijd goede condities gehad. Het liftsysteem, op een enkele lift daargelaten is goed en de pistes mooi en divers. Een van de leuke aspecten vind ik het uitgestrekte karakter van het gebied wat het leuk maakt tochten te ondernemen door het gehele gebied, wat ook voor de minder gevorderde skier of boarder te doen is (boarders, ben ik zelf ook, zijn wel zwaar in de minderheid). Als je gaat voor de apres ski kun je beter een ander dorp in Oostenrijk kiezen, ga je vol voor het skien zeker een aanrader. Een voor diegene onder ons die het snel koud hebben, ga skien bij Wagrain, verwarmde stoeltjes liften!!

aatje20 januari 2008 · 21:28

Het dorp Altenmarkt heeft weinig te bieden. Er is geen goede apres ski gelegenheid en 's avonds is er niets bruisends. Het is een echt dorp voor rustzoekers