BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Saalbach

Accommodaties Saalbach

Weinig dorpen in de Alpen zijn zo populair bij Nederlandse wintersporters als Saalbach (met z’n tweelingdorp Hinterglemm). Dit dorp in het Salzburgerland staat al jaren bovenaan bij menig wintersporter wanneer de keuze voor de bestemming op tafel komt. De reden? Saalbach heeft een groot skigebied met moderne liften, uitstekende après-ski en veel, heel veel opties op het gebied van accommodatie. Je kan in Saalbach terecht met een hele dikke portemonnee (die aan het einde van de week dan een stuk lichter is), maar ook met een kleine beurs kan je in Saalbach prima accommodatie vinden.

Prijsniveau

Saalbach is een dorp met twee gezichten. Aan de ene kant is Saalbach relatief mondain. Dure merken en flaneren in de hoofdstraat. Dat soort werk. En dat zie je dan ook weer terug in het type accommodatie. Aan de andere kant kan Saalbach ook goedkoop zijn. Goedkoop in de abstracte vorm in de dampende après-ski, maar ook in de concrete vorm in de zin dat je voor niet al te veel geld al goede accommodatie kan vinden. Daarnaast had buurdorp Hinterglemm vroeger de naam om minder duur te zijn dan Saalbach, maar het dal is de laatste jaren zo ontwikkeld, dat dat niet meer helemaal klopt.

Tips

Een van de voordelen van Saalbach is dat je op beide wanden van het dal kan skiën en dat er veel liften omhoog gaan. Wachttijden komen dus niet of nauwelijks voor. Wanneer je op zoek bent naar accommodatie in Saalbach zelf en je hebt wat meer te besteden dan is het Alpinresort midden in het dorp een goede keuze. Net buiten het dorp liggen ook nog zat pensions en appartementen, maar dan moet je wel de skibus naar de lift nemen.

Accommodatie thema's