Henri
In 1999 begon mijn wintersportavontuur in Schetteregg (Vorarlberg). Kort samengevat was dat niet echt een succes en pas in de jaren daarna begon ik skiën echt te waarderen. Sinds 2012 ben ik echt compleet verslaafd geraakt aan wintersport toen ik deze site ontdekte. Ik kreeg steeds meer interesse in het ontdekken van nieuwe gebieden, het weer in de Alpen en alle andere wintersport gerelateerde zaken. Inmiddels sta ik dus al 24 jaar op de latten en ben ik na mijn BSc Bodem, Water, Atmosfeer aan de Universiteit van Wageningen naar de Alpen verhuisd voor de Master Atmospheric Sciences. Vanuit mijn thuisbasis Innsbruck probeer ik deze winter zoveel mogelijk skigebieden in Tirol te bezoeken.
Niveau
Favorieten
Bestemmingen
Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar
Onderwerp | Reacties |
---|---|
3 | |
69 | |
15 | |
37 | |
538 | |
4 | |
6 | |
6 | |
12 | |
2 |
Laatste reviews
Typisch Oostenrijkse lunchplek. Gezellig sfeertje met een mooi zonnig gelegen terras. Het eten was simpel maar goed en de prijs/kwaliteit verhouding is ook erg goed.
Bediening was aardig en netjes.
Al met al dus precies wat je eigenlijk nodig hebt voor een goede simpele lunch tijdens het skiën.
Na een geweldige eerste ochtend skiën in de 4-Berge-Skischaukel, was het hoog tijd voor een goede en stevige lunch. Het skiën in de mist/sneeuw/natte sneeuw was immers best intensief. Nadat we bij 2 andere restaurants helaas geen plek hadden, kwamen we toevallig op de weg van Hauser Kaibling naar Planai, naast de ‘‘Alm 6-er’’ stoeltjeslift, de Kaiblingalm tegen. Een redelijk grote hut met hopelijk wel een plekje voor ons. Zowel in de zomer als in de winter kun je in deze ‘‘Naturfreunde-Schutzhaus’’ overnachten. Hoe geweldig moet dat zijn, je zit helemaal achter in het gebied waar de drukte wat later komt. Je kunt hier dus na een ontbijtje een aantal heerlijke vers geprepareerde pistes nemen zonder dat er ook maar iemand anders in de buurt is.
Het gebouw ziet er van binnen gezellig uit met leuke verschillende ruimtes en zithoeken om gezellig te eten. We zaten nog maar net, en meteen kwam een serveerster ons vragen wat we wilden drinken. We hoefden er niet lang over na te denken. Natuurlijk moesten we een Schladminger biertje pakken zo op de eerste dag van de vakantie. Hét regionaal biertje van dit skigebied, en het smaakt goed zeg! ?
Net zoals in de meeste restaurants in Oostenrijk, zag de kaart er gewoon prima uit met genoeg keuze voor een lekkere lunch. Ook de prijzen zijn erg ‘Oostenrijks’, niets op aan te merken.
Nadat de serveerster nog geen minuut weg was, kwam er een andere het drinken al brengen. Prima, want we hadden een dorst!
Ze vroeg ook meteen of we al een keuze hadden gemaakt. Natuurlijk is er één in de groep die het altijd nog niet weet. ? Uiteindelijk na een paar minuten was het duidelijk en hadden we het eten besteld. Voor mij stond er een Backerbsensuppe en Goulash met Aardappels op het menu.
De Backerbsensuppe kwam net zoals het drinken nog binnen de minuut, erg snel dus! De soep was natuurlijk prima te eten. Aan een beetje bouillon en wat knapperbolletjes kun je weinig fout doen. De goulash werd alleen ook vrij snel geserveerd terwijl ik de soep nog aan het eten was. Niet ideaal dus, want de goulash werd snel koud.
De Goulash met Aardappels stelde echt zwaar teleur. Het was helaas absoluut geen goulash te noemen, maar eerder een blik met grote knakworsten in plakjes gesneden met een slappe saus er bij, en dat opgewarmd in de magnetron. Echt een tegenvaller dus, want dit was niet wat ik gehoopt had.
Een vriend had de Wienerschnitzel met friet, die wel een stuk beter te eten was, maar ook niet echt geweldig en geen grote portie.
Balen, zo voor een eerste dag. Het eten kon en moest veel beter!! Daarom zal ik dit restaurant niet aanbevelen bij mensen. Er zitten een hoop andere betere restaurants hier in het gebied waar je voor dezelfde prijzen goed eten krijgt.
We hebben afgerekend en zijn snel weer gaan skiën. Morgen weer een dag om een beter restaurantje op te zoeken ?
De hut ligt direct langs de nieuwe 10-MGD Grubig II en je hebt vanaf het terras een geweldig uitzicht op Ehrwald en de Zugspitze. Helaas ligt het terras 's middags wel snel in de schaduw.
Het eten smaakt goed en het is niet duur.
Mooi restaurant met een gezellig terras.
Helaas is het voor mij als student toch echt te duur. Dik 20 euro voor een cola en een hamburger met friet is echt te veel.
Wanneer je genoeg geld hebt is La Pente à Jules echt aan te raden.
Het eten was hier prima maar wat aan de dure kant. De bediening was in orde en je hoefde niet lang te wachten op je eten.
Op het terras (tent) zat je erg krap en de terrasverwarming stond zodanig hoog dat je je op een gegeven moment kapot zweet tijdens het eten.
Om van het restaurant terug naar de Marvel-piste te gaan moet je een stuk lopen, wat niet heel erg is, maar ook niet echt fijn.
Een mooi authentiek restaurantje tussen de Vagnys en de Pralet stoeltjesliften met een prachtig uitzicht op de Giffre Vallei (Samoëns).
Bij ons bezoek leek het restaurant gesloten, maar toen we eenmaal op het terras stonden, werden we hartelijk ontvangen door de gastvrouw (die helaas geen Engels spreekt).
De prijzen zijn wat goedkoper dan in het hoofdgebied van Le Grand Massif, maar het scheelt niet veel. Het eten was gewoon prima.
Het terras ligt (in ieder geval begin februari) mooi in de zon in de middaguren, waardoor je er lekker kunt genieten.
De Großunterbergalm ligt midden op de piste en heeft een mooi zonnig terras. Binnen in de hut ziet het er heel schoon en netjes uit.
Het eten wordt geserveerd in grote porties voor redelijk weinig geld. Met een simpele Backerbsensuppe en een portie friet zat ik al snel vol.
Het enige kleine minpunt is dat we wat langer moesten wachten op het eten dan normaal. Maar het is een grote kans dat dat toeval was.
Een echte aanrader!
Naast de oefenweide en de dalafdaling, Net iets onder het middelstation van de Kreuzjochbahn ligt de Fronebenalm. Een mooie alm met een prachtig terras in de zon en een mooi uitzicht op het Stubaital.
Gulaschsuppe, Wienerschnitzel, Kaiserschmarrn, Hamburger, enz. Alles hebben ze en alles is erg vers en lekker. De bediening is super en de prijzen zijn niet hoog.
Ideaal voor een goede lunch dus!
Net zoals bij het Gamsgarten-restaurant is het Eisgrat restaurant best groot. Genoeg keuze tussen allemaal Oostenrijkse gerechten en nog een hoop andere. De prijs is zoals eigenlijk altijd in Oostenrijk bij SB-restaurants niet hoog.
Op de bovenverdieping van het gebouw is er een gewoon restaurant met bediening en op de benedenverdieping een heel groot zelfbedieningsrestaurant. Het eten is er steeds goed, je hebt genoeg keuze en ook zeker niet te duur.
Een zeer kleine maar gezellige skihut. Goed Oostenrijks eten en drinken voor een prima prijsje. Een klein nadeel is dat het nogal beschut ligt, waardoor je niet echt lekker in het zonnetje kan liggen op het terras.
De Wedelhütte heeft een prachtige zonnige ligging, het terras is mooi en de binnenkant van de hut is ook prachtig. Het is zelfs mogelijk om er te overnachten, maar daar zit dan wel een flink prijskaartje aan vast.
Het was een fantastische eerste skidag in Spitzingsee. Ik vind persoonlijk dit gebied heerlijk. Het heeft veel mooie afdalingen door de bossen en een paar mooie sleepliften. Bovendien zijn er ook nog 3 stoeltjesliften waardoor je niet de hele tijd in een sleeplift hoeft te staan wat meestal het geval is in een Duits skigebied.
Voor de echte kilometervreter is dit niet het gebied waar je moet zijn, maar dat geldt volgens mij voor bijna alle gebieden in Duitsland. Normaal ben ik ook vaak van het kilometers maken, maar in skigebieden zoals deze vind ik het niet erg om wat langer in de lift te zitten. Het is heel anders skiën dan een dagje in een skigebied zoals Hochzillertal of Mayrhofen, maar net zo leuk!
Voor gezinnen met kleine kinderen is het een prima gebied. Het gebied heeft een kidspark waar kinderen rustig skiën kunnen leren op een leuke manier. Bijna alle pistes zijn goed te doen voor beginners en lichtgevorderden. Voor de echte gevorderden is er de Roßkopf met 2 steile pistes. Helaas is de zwarte Grünsee-abfahrt wel snel dicht omdat deze geheel op een zuidoost-helling ligt.
Zillertal 3000 is voor zowel beginners als gevorderden een uitstekend gebied om de vakantie door te brengen. De pistes bij de deelgebieden Horberg en Penken zijn redelijk kort, maar zeer uitdagend. (o.a. de Harakiri / Devils Run).
Niet alleen de pistes zijn top, ook de liften zijn geweldig. Overal vind je moderne liften. Elk jaar investeert het Zillertal 3000 weer in het vervangen van oudere slome liften door snelle gondelbanen en stoeltjesliften. Hierdoor wordt de capaciteit van de liften flink verhoogd, waardoor je minder hoeft te wachten. Echter kan het op belangrijke knooppunten in het gebied aan het einde van de dag redelijk druk zijn.
Met een gondel voor 150 personen kan men de oversteek maken naar het deelgebied Rastkogel (Vorderlanersbach) wat op zijn beurt weer verbonden is met Eggalm (Lanersbach). Hier vind men mooie brede en speelse afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. Vooral de pistes van Rastkogel liggen bijna de hele dag in de zon in tegenstelling tot de linkerkant van het deelgebied Horberg.
Helemaal achter in het Tuxertal ligt Hintertux wat bekent staat om de Hintertuxer Gletscher met heerlijke afdalingen tot wel 3250 meter. Vanuit de andere gebieden kun je de bus pakken naar het dalstation van de Gletscherbus die je helemaal naar de top brengt.
Een wat minder bekend deelgebied van Mayrhofen is de Ahorn. Het gebiedje is klein, maar dat maakt het niet minder leuk. Integendeel, het is vaak rustiger dan in het hoofdgebied en de dalafdaling gaat van 2000 meter tot zo’n 700 meter. Echt een aanrader voor 1/2 of 1 dag.
Zomerskiën moet iedere wintersportgek zeker een keer doen! Passo dello Stelvio is daarvoor een perfecte bestemming naar mijn mening. Het is een heerlijk zomerskigebiedje om een ochtendje te skiën. 4 sleepliften en 7 pistes open is aardig veel voor een zomerskigebied. De prijs van een skipas is niet echt goedkoop, maar als je het vergelijkt met andere zomerskigebieden ook zeker niet duur. Ski’s kun je op 2 plaatsen boven op de pas huren voor 20 euro. De ski’s zijn prima gewaxed en het materiaal is goed onderhouden.
De Stelviopas is sowieso al mooi om hem op te rijden. Prachtig landschap, goede weg, (nog) geen tol, enz.
Het Stubaital is een geweldig dal voor jong en oud. Er zijn veel activiteiten in het dal en op de gletsjer. Zo kan je bijvoorbeeld rodelen en langlaufen in en rondom Neustift. Op de gletsjer kun je behalve skiën ook ijsklimmen. De Stubaier Gletsjer is ideaal voor het gezin met kleine kinderen. Bij Gamsgarten op 2600 meter is een prachtig kinderpark waar kleine kinderen op een speelse manier leren skiën.
Beginners kunnen hier een week lang heerlijk skiën op de speelse en brede pistes. Voor gevorderden is het leuk om te knallen op de pistes, maar echte uitdaging is er maar weinig. Daarvoor moet je meer offpiste gaan.
Aprèsski heb je weinig in het Stubaital. Onder aan de Muttergbergalm zitten wel wat gezellige hutten, maar ben je echt een aprèsski fan, is dit niet het gebied voor jou.
Er zitten weinig Nederlanders in het gebied, maar wel veel Duitsers.
Voor mij is het Stubaital waarschijnlijk eenmalig. Ik zal er denk ik niet snel terugkomen voor een skivakantie. Niet omdat het me niet bevallen is, dat zeker niet, maar omdat het gebied gewoon meer voor beginners en families is. Wel ben ik van mening dat je dit gebied sowieso ooit 1 keer een weekje moet bezoeken. Je hebt geweldige uitzichten op de gletsjer, maar ook op de kleinere skigebieden Schlick 2000 bij Fulpmes en Elferlifte in Neustift is het leuk om te skiën.
Ik zal maar meteen beginnen: het is een topskigebied! Ik ski hier al 14 jaar lang in elke kerstvakantie. Het is een leuk gevarieerd skigebied en het verveelt nooit! Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Toen ik net begon met skiën heb ik hier mijn skilessen gevolgd, ik vond het een heel leuk skigebied voor mijn niveau, nu 14 jaar verder is het als ‘expert’ nog steeds een fantastisch skigebied, zeker na ‘‘the best connection’’, de verbinding tussen Hochfügen en Hochzillertal. Hierdoor werd het wel wat drukker in Hochfügen, maar toch zijn de wachttijden over het algemeen redelijk laag. De pistes zijn altijd heel goed geprepareerd en lekker lang, er zijn ook over het algemeen weinig vlakke stukken te vinden. Er zijn ook veel leuke restaurants met lekker eten, je kunt het redelijk goedkoop houden, maar ook heel duur o.a. in de Kristallhütte en de Wedelhütte. Bij mooi weer is het daar heerlijk zitten met een fenomenaal uitzicht. Volgend jaar wordt het skigebied waarschijnlijk uitgebreid met 2 stoeltjesliften, de Söggenbahn en de Mizunbahn. Deze liften gaan er voor zorgen dat men niet zolang hoeft te wachten bij de Sonnenjet in Kaltenbach, de lift die je nodig hebt als je naar Hochfügen wilt skiën. Dit betekent dus dat het gebied nog steeds beter wordt! Ik heb er al weer erg zin in dit jaar en waarschijnlijk wordt het volgend jaar kerstvakantie gewoon weer Hochfügen-Hochzillertal!
Sorry maar ik was vergeten mezelf in te loggen ?