Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Legendarisch freestyle-event kent nog geen Nederlandse deelnemer

Edo op 07 februari 2022· geen reacties

De set-up in 2021. Beeld DDG
De set-up in 2021. Beeld DDG

De onder freestylers legendarische actie-sportevenementenreeks ‘The Nines’, voorheen bekend als ‘The Audi Nines’ keert dit voorjaar terug naar de Zwitserse Alpen voor een nieuwe hoogvliegende ski- en snowboardprogressiesessie. Vooralsnog zonder Nederlandse deelnemer, maar wel een Belg.

Crans-Montana wederom gastheer

Van 4 tot 9 april 2022 keren The Nines terug naar Crans-Montana in het Zwitserse kanton Wallis. Het event bestaat al 14 jaar en streek neer in 4 landen. Deze historische 30e editie, die dit jaar door Falken wordt gepresenteerd, zet de lange traditie van het evenement voort om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in freestylesporten en feature designs. De set-up van het event is ieder jaar ronduit indrukwekkend te noemen. Het bestaat vaak uit een gigantsich sneeuwbouwwerk van torenhoge schansen en quarters.

Indrukwekkende film- en progressiesessies

Een handgeselecteerd team van internationale topskiërs en snowboarders komt samen in dit echte freestyleparadijs voor zes dagen film- en progressiesessies in het unieke niet-competitieve format van The Nines, waarbij een aantal van de meest in het oog springende content van het jaar wordt geproduceerd. De filmpjes van het freestyle-event doen het dan ook geweldig goed op social media. Beroemd zijn ook de zogenoemde ‘trains’, waarin de deelnemers vlak achter elkaar over de obstakels springen. De afgelopen drie jaar werden deze filmproducties gemaakt door het Nederlandse bedrijf Dutch Drone Gods, dat zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd is in het vliegen en filmen met drones. Iets wat zich natuurlijk perfect leent voor het spectaculair vastleggen van een freestylesport.

Nederland ontbreekt

Waar in het verleden nog Nederlanders meededen als Charlotte van Gils en Niek van der Velden staat er nu nog geen laaglander op de riders list. Wel is er een Belgische deelnemer, Sebbe de Buck, die al menig jaar de show steelt in het event. Enkele andere topnamen in het freeskiën en snowboarden die al op de lijst staan zijn Zeb Powell (VS, SNB), Zoi Sadowski-Synnott (NZL, SNB) Marcus Kleveland (NOR, SNB), Matej Svancer (AUT, SNB), Anna Gasser (AUT, SNB), Jesper Tjäder (SWE , Ski), Taylor Brooke Lundquist, (VS, Ski) en Tess Ledeux (FRA, Ski). Hieronder de highlights van afgelopen jaar om alvast warm te draaien.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie