Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Duitse skigebieden vrezen faillissement door corona

Lizzy de Roode op 07 december 2021· geen reacties

null

De skigebieden in de Duitse Alpen beginnen de tweede coronawinter met de strengste coronamaatregelen tot nu toe. Door de 2G-Plus regel vrezen sommige Duitse skigebieden zelfs voor hun voortbestaan, zo meldt Zeit Online.

2G-Plus

De 2G-Plus regel van Markus Söder, de minister-president van Beieren, houdt in dat als je de lift inwilt gaan, je niet alleen gevaccineerd en/of hersteld moet zijn, maar ook een actuele negatieve coronatest moet laten zien. Skigebieden zien het als mogelijke “genadeklap” voor de branche.

Concurrentie

De Beierse Alpen hebben bovendien veel concurrentie van skigebieden over de grens. De nabijgelegen skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn veelal groter en in Oostenrijk geldt de 2G-regel. Een actuele negatieve test is dus niet nodig. In de Zwitserse skigebieden zijn de coronamaatregelen nog soepeler. In gondels is een mondmasker verplicht, maar 3G of 2G is in veel gevallen niet van toepassing.

Het aantal buitenlandse gasten in Beierse skigebieden is vorig winterseizoen al aanzienlijk gedaald ten opzichte van het (coronavrije) seizoen daarvoor. Door lockdowns waren er 90 procent minder gasten dan normaal.

Lees alles over de coronamaatregelen in de wintersportlanden

Bron: Zeit Online

Lizzy de Roode
Sportkunde student, stagiair, Utrecht

Plaats een reactie