Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live uit La Thuile: topcondities en volop zon!

Arjen op 17 december 2023· 2 reacties

null

Waar Roel in het oosten van de Alpen op pad is in het Oostenrijkse Grossarl, ben ik aan de westkant van de Alpen in de Italiaanse Aosta. Deze Italiaanse regio ligt aan de oostkant van de Mont Blanc en aan de zuidkant van de Matterhorn. Afhankelijk dus waar je wilt zijn rij je het beste via de Mont Blanc tunnel of de Sint-Bernhard tunnel. Vandaag was het een schitterende skidag in La Thuile. Dit Italiaanse dorp is verbonden met het Franse La Rosière en vormt zo het skigebied Espace San Bernardo.

Zonnig en topsneeuw!

Hoewel de condities vorige week volgens de locals nóg beter waren (dat hoor ik vaker, maar ook hier heeft het zoals op zoveel plekken in de Alpen afgelopen week wat geregend), was de sneeuw op de pistes echt super. La Thuile ligt op een hoogte van 1441 meter. Op deze hoogte was de sneeuw wat harder, maar hoger op de berg (vanaf zo’n 1800 meter) was de sneeuw van topkwaliteit. De verbinding naar La Rosière was geopend en daar was de sneeuw (zoals altijd eigenlijk) wat zachter omdat deze pistes meer op het zuiden liggen.

Twee hele grote voordelen

Los van het gevarieerde skigebied springen de uitzichten er hier echt uit. Aan de ene kant de Mont Blanc, aan de andere kant de Rutor. De Aosta is echt nog een mooi ruw stukje Alpen. Het is ook opvallend dat het skiniveau in La Thuile behoorlijk hoog ligt. Een ander voordeel: de lunch. Het eten in Italië is natuurlijk heerlijk. Een tip in dit gebied is La Riondet. Een prachtige hut met typische Italiaanse (berg)gerechten. Vandaag gaat in de boeken als een heerlijke skidag! En dat midden december!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Poh, die helling bij de 3-persoons stoeltjeslift op foto 6/7 ziet er lang niet gek uit!

Gang is alles

Poh, die helling bij de 3-persoons stoeltjeslift op foto 6/7 ziet er lang niet gek uit!

Jesper op 17 dec 2023 21:11

Dat klopt. Dat is de Fourclaz, die zit aan de kant van de kleine Sint Bernard pasweg. Ge-wel-dige rode piste, altijd mooie sneeuw, lekkere hellingshoek, breed, bijna 600 hoogtemeters.

The older I get, the better I was

Plaats een reactie