Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Inflatietips: in deze gebieden skiën senioren gratis

Henri op 19 september 2022· 11 reacties

null

De wintersport zal dit jaar door inflatie en de exploderende energiekosten helaas duurder worden. Maar er zijn altijd mogelijkheden om kosten te besparen. Ga je met een nog skiënde opa en oma op wintersport? Dan kun je eenvoudig honderden euro’s te besparen doordat sommige skigebieden goedkope en zelfs grátis skipassen geven aan senioren.

Verschillende leeftijdsgrenzen

Ieder skigebied hanteert eigen leeftijdsgrenzen voor kinder-, jeugd- en ook seniorenskipassen. Er is geen harde leeftijdsgrens die overal wordt gehanteerd. Sommige skigebieden zoals SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Ski amadé en het Zillertal hebben zelfs geen aparte seniorenpassen. Maar hebben ze die wel, dan is juist daarin heel veel voordeel te behalen.

Gratis skiën voor senioren in Frankrijk!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: senioren kunnen in Frankrijk geweldige deals vinden. In zowel Les Trois Vallées, Tignes-Val d’Isère als Les Sybelles krijgen 75-plussers een 6-daagse skipas helemaal gratis. in Les 2 Alpes geldt dit zelfs al voor 72-plussers. Ook Alpe d’Huez biedt 72-plussers bijna 70 procent korting. Meerdere skigebieden hebben overigens ook voor 65-plussers goedkopere skipassen maar deze kortingen liggen veelal rond de 10 procent.

Gratis/zeer goedkope skipas vanaf 72 jaar:

Gratis skipas vanaf 75 jaar:

null

Oostenrijk: lagere seniorenkortingen

In Oostenrijk zijn de kortingen voor senioren veel bescheidener. Enkele uitschieters zijn Ski Arlberg met 14% korting voor wintersporters geboren in de periode tussen 1949 en 1958, de Stubaier Gletscher met 20% korting op een weekpas voor 65-plussers, Werfenweng met 15% korting voor wintersporters vanaf 60 jaar oud en de Ski plus City skipas in Innsbruck met 15% voor 65+.

Voor hogere kortingen komen in Oostenrijk op veel plekken alleen 80-plussers in aanmerking, waarbij je je kunt afvragen hoeveel mensen dan nog skiën. In het Paznauntal betalen zij voor een Silvretta skipas 43% minder dan volwassenen. Ook de skipas voor de aparte skigebieden in het Paznauntal krijgen 80-plussers voor het kindertarief, wat een korting van 40% inhoudt. In Sölden krijgen 75-plussers een weekpas voor het kindertarief van 214,50 euro (stand: medio september), wat vergeleken met een volwassenenpas 45% goedkoper is. Door de skipas online te kopen kan het nog wat goedkoper.

Italië: vaak 10 procent seniorenkorting

In Italië zijn de meeste skigebieden voor het aankomende winterseizoen eensgezind over de seniorenkortingen. In vrijwel alle gebieden in en rondom de Dolomieten (bijv. Dolomiti Superski en het Südtiroler Wipptal) krijgen wintersporters die vóór eind november 1957 zijn geboren 10% korting op de skipas. In het noordwesten van Italië zijn de meeste skipasprijzen voor het aankomende winterseizoen nog niet bekend.

null

Zwitserland: nauwelijks seniorenkorting

In Zwitserland zijn er weinig dealtjes te vinden voor senioren. Hier kun je door het dynamische skipassysteem het meeste besparen door vroeg online je skipas te kopen. In Davos kunnen vrouwen van 64+ en mannen vanaf 65 jaar 10% korting krijgen op een skipas van 3 dagen of meer. Ook in Val d’Anniviers krijgen wintersporters vanaf 63 jaar 10% korting.

Bekijk hoeveel senioren in jouw skigebied betalen (A/ITA/F)

Let op andere kortingen

Naast de seniorenkortingen zijn er vaak andere kortingen die interessant kunnen zijn. We weten natuurlijk allemaal dat de duurste skipassen in het hoogseizoen worden verkocht en je flink kunt besparen door, indien mogelijk, niet met kerst of in februari te gaan. Check of er familiekortingen gelden of combideals zijn met accommodatie en skipas. Daarnaast zijn er soms goedkopere studentenskipassen beschikbaar.

En als de prijzen tegenvallen, kun je je eventueel oriënteren op een andere bestemming waar de kortingen wel gelden. In Tignes - Val d’Isère bijvoorbeeld, waar behalve 75-plussers ook kinderen tot 8 jaar een gratis skipas krijgen! Dus heb je een bestemming op het oog, kijk even naar de skipasprijzen op de website van het skigebied en check of je iets kunt verdienen.

Ken jij meer skigebieden waar je als senior heel goedkoop of gratis skipassen krijgt, laat het ons hieronder weten!

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

In Ischgl krijg je vanaf 63 10% korting

Ook in het skigebied Grand Massif (Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns and Sixt-Fer-à-Cheval) is een skipas vanaf 75 jaar gratis.

JanVer

In Ski Arlberg betaalt iemand die vóór 1949 is geboren slechts €186 euro voor een seizoenkaart. Dat is minder dan een volwassene voor 3 dagen betaalt.

senioren+ kunnen in Les arcs voor 10 euro een skipas verkrijgen.

senioren+ kunnen in Les arcs voor 10 euro een skipas verkrijgen.

JokeEssen op 20 sep 2022 10:10

Les Arcs hebben we ook bekeken, maar hier staan de oude prijzen nog genoemd https://www.lesarcs-peiseyvallandry.com/fr/forfaits_offre#pa…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Opgelet!

Als ik het goed gezien heb is de skipas in Les Trois Vallées niet (meer) gratis voor 75+ !!!

In Ischgl krijg je vanaf 63 10% korting

skibeest op 19 sep 2022 16:03

Ik denk ga gelijk kijken ,wordt 63 maar helaas volgens de site van Ischgl

Seniorenermäßigung (m/w):
ab dem vollendeten 65. Lebensjahr
ab dem vollendeten 80. Lebensjahr gilt der Kindertarif

*bericht bewerkt door ruudsan op 22 okt 2023 18:40

In februari gaan wij naar Valliore. Mijn vader is blij dat hij dan 75 is. Daar geldt namelijk ook een gratis skipas voor 75+.

Ook in het skigebied Grand Massif (Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns and Sixt-Fer-à-Cheval) is een skipas vanaf 75 jaar gratis.

JanVer

JanVer op 19 sep 2022 22:08

Klopt inderdaad.
En kinderen tot 8 jaar ook gratis.

Met ingang van komende winter is het regiem in L3V veranderd. In Les 3 Vallées krijgen senioren (die hier veteranen heten) vanaf 75 jaar 75% korting. Alleen in Courchevel skiën de 75+ nog gratis.

bon ski

Met ingang van komende winter is het regiem in L3V veranderd. In Les 3 Vallées krijgen senioren (die hier veteranen heten) vanaf 75 jaar 75% korting. Alleen in Courchevel skiën de 75+ nog gratis.

bon ski

Plaats een reactie