Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederland en België worden hoogrisicogebied voor Duitsland

Rogier op 19 november 2021· 5 reacties

null

De Duitse lijst van hoogrisicolanden wordt steeds langer. Sinds vandaag staan ook Nederland en België weer op deze lijst. Het wordt Duitsers afgeraden om naar deze landen te reizen. Ongevaccineerde Nederlanders en Belgen die naar Duitsland reizen moeten tien dagen in quarantaine, van corona herstelde personen zijn vrijgesteld van deze quarantaineplicht. Kinderen onder de twaalf moeten ook in quarantaine. Dat maakt het reizen met kinderen naar Duitsland erg ingewikkeld.

Quarantaineverplichting van 10 dagen voor ongevaccineerden

Voor reizigers uit Nederland en België geldt vanaf nu een quarantaineverplichting van tien dagen, waarna na vijf dagen gratis tests mogelijk zijn om uit de quarantaine te komen. Gevaccineerde en herstelde personen zijn vrijgesteld van deze verplichting. Kinderen onder de twaalf moeten echter ook 5 dagen in quarantaine (daarna hoeft er geen test gedaan te worden). Dit maakt het reizen naar bijvoorbeeld Winterberg of een ander Duits skigebied met kinderen erg lastig, zo niet onmogelijk. Als je minder dan 24 uur in Duitsland verblijft hoef je niet in quarantaine en gelden deze eisen niet.

Bron: Funke Mediengruppe

Houd hier de officiële inreisinformatie voor Duitsland in de gaten

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Dit had ik gemist… Was van plan een paar dagen met mijn zoontje naar winterberg te gaan. Ik ben wel gevaccineerd en dacht dat deze regels niet voor kinderen gelden. Maar wel dus… Helaas. Annuleren kan gelukkig nog.

Weer eentje om te schrappen. Op de Baraque de Fraiture in de Ardennen gaan ze een topseizoen beleven als dit nog even doorgaat 😳. Nederlanders welkom. Voorlopig toch …

https://www.ad.nl/binnenland/streep-door-je-skivakantie-door…

Iemand meer info over aparte regels in Nordrhein Westfalen?

Weer eentje om te schrappen. Op de Baraque de Fraiture in de Ardennen gaan ze een topseizoen beleven als dit nog even doorgaat 😳. Nederlanders welkom. Voorlopig toch …

Hupla op 02 dec 2021 21:43

In voorkomend geval zal de Belgische regering het niet nalaten opnieuw een verbod in te stellen op het skiën.

Gaat Sunweb nu roepen dat je alleen voor kinderen kostenloos mag annuleren, want de ouders kunnen gewoon op wintersport? Of zijn ze nu wel redelijk?

Plaats een reactie