Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Grote reddingsactie na boom op stoeltjeslift

ChristopheJ op 24 december 2023· 3 reacties

null

Dat het afgelopen dagen sterk stormde in de Alpen kon je hier al lezen. Op zaterdag kwam het door een omgevallen boom tot een grote evacuatie in Zuid-Tirol.

Boom valt op kabel stoeltjeslift

In het skigebied van Ratschings - Jaufen heeft de wind tot gevolg gehad dat een boom afbrak en terecht kwam op de kabel van de ‘Wasserfalleralm-stoeltjeslift’. Hierdoor brak een stoeltje los en kwam met grote kracht tegen het de voorliggende stoeltjes terecht. Gelukkig waren deze 3 stoeltjes allemaal leeg. De vierzitter is onmiddellijk stilgevallen en de hulpdiensten werden verwittigd.

Grote reddingsactie

In totaal raakten zeven mensen gewond bij het incident - één dame matig, zes anderen lichtgewond. Zij werden met de noodhelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van het voorval zater er 65 wintersporters in de lift. Bij een grote reddingsoperatie werden zij allemaal geleidelijk geëvacueerd. De harde wind bemoeilijkte het reddingswerk en tijdens de redding vielen er nog meer bomen op de kabels. Na ruim drie uur kwam er een einde aan de grootschalige operatie.

Bron: www.tt.at en www.stol.it

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Brrr je zal erin zitten doodeng.

Is er ook al ergens 1 boom op een lift gevallen daar…?
Als we over hetzelfde incident praten dan zijn het 5 bomen geweest gezien de beelden. 🤷‍♂️

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Is er ook al ergens 1 boom op een lift gevallen daar…?
Als we over hetzelfde incident praten dan zijn het 5 bomen geweest gezien de beelden. 🤷‍♂️

Snowball op 25 dec 2023 06:52

De eerste boom is de aanzet geweest voor de reddingsactie, en tijdens deze actie zijn er nog meerdere bomen omgewaaid inderdaad.

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie