Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Problemen met pylonen bij bouw Jandri-lift in Les 2 Alpes

WouterVdB op 28 februari 2024· geen reacties

Pyloon in aanbouw - Les 2 Alpes/SATA Group
Pyloon in aanbouw - Les 2 Alpes/SATA Group

Slecht nieuws bij de bouw van de nieuwe Jandri 3S-gondel in Les 2 Alpes. Bij een nacalculatie van de pylonen zijn er gebreken in de constructie opgedoken. Die zijn van dien aard dat de palen opnieuw opgebouwd moeten worden. Niet bekend is wat de impact is op de opleveringsdatum die voor eind dit jaar gepland staat.

Levensduur van +30j niet gegarandeerd

De defecten die aan het licht zijn gekomen maken dat de verwachte levensduur van 30-50 jaar niet gehaald zou worden. SATA Group en POMA, respectievelijk de uitbater en liftbouwer, hebben vanwege de veiligheid en duurzaamheid besloten de palen opnieuw te construeren. De metalen onderdelen van deze modulaire pylonen zullen vervangen worden. In tegenstelling tot een gewone stoeltjeslift of kleine gondel zijn dit geen palen uit één groot geheel, maar bestaan deze mastodonten uit verschillende kleine onderdelen die met bouten in elkaar worden gezet. Gezien de opleveringsdatum voor deze nieuwe lift die in december 2024 voorzien is, kan men geen tijd verliezen en is de aannemer onmiddelijk begonnen met de ontmanteling van de eerste pyloon. De rest volgt later.

Ontwerp nieuw dalstation
Ontwerp nieuw dalstation

Masterplan Les 2 Alpes

Dat de huidige Jandri-gondel aan vervanging toe is, kan elke bezoeker van Les 2 Alpes beamen. De vervanging van deze oudgediende lift uit 1985 is onderdeel van een groots masterplan dat dit skigebied infrastructureel naar de 21ste eeuw moet brengen. De werken, die al sinds de herfst van 2022 aan de gang zijn, kunnen gevolgd worden in een speciaal hieraan gewijde videoreeks op de website van de liftmaatschappij.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie