Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Courchevel kondigt heropening gecrashte lift aan

WouterVdB op 31 januari 2024· 2 reacties

Ontwerp van de nieuwe cabines
Ontwerp van de nieuwe cabines

Na drie jaar van radiostilte is er eindelijk witte rook voor de Saulire gondel in Courchevel, één van de drie valleien in Les Trois Vallées. Ondanks eerdere geruchten van afbraak heeft de Sociète 3 Vallées, de liftmaatschappij, besloten om de beschadigde lift nieuw leven in te blazen. In december 2024 zal deze lift opnieuw operationeel zijn.

Ongeluk in 2021

Tijdens de zomer van 2021 ging het tijdens de jaarlijke inspectie van deze lift goed mis. Tijdens een test waarbij de installatie qua snelheid en remvermogen tot zijn limieten werd geduwd, crashten de twee gondels vol in het berg- en dalstation. De cabines met een capaciteit van 160 personen waren total loss, maar ook de installatie zelf was ernstig beschadigd. Sindsdien was de lift uit dienst, zonder zekerheden dat deze opnieuw zou openen, danwel zou afgebroken worden.

Ongeluk in 2021
Ongeluk in 2021

Heropening in december 2024

Recent kondigde de liftmaatschappij een nieuw cabineontwerp aan waarmee is besloten om de lift grondig te renoveren. Met het budget van 10 miljoen euro komen er twee nieuwe cabines, wordt de schade aan de stations hersteld en krijgt de lift qua techniek een volledige upgrade met nieuwe motoren en een verbeterd remsysteem. De nieuwe cabines bieden naast een mooier panorama ook een beter comfort dan hun gesloopte voorgangers. De heropening van de lift is voorzien voor volgend seizoen, waarschijnlijk in december 2024.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Goed zo.

Mooi. En hard nodig ook, want de parallel er aan lopende Vizelle-lift is een tamelijk oude eitjeslift die regelmatig storing heeft. Maar ook mooi dat hij gerepareerd kan worden, want lang was onzeker of dat wel kon, of dat er een heel nieuwe gebouwd moest worden.

*bericht bewerkt door FrankieGTH op 03 feb 2024 16:18

Plaats een reactie