Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

'Wintersportboekingen gaan heel hard'

Rogier op 28 september 2021· 7 reacties

We hebben er weer zin in!
We hebben er weer zin in!

Zoals uit onze enquête is gebleken hebben we vertrouwen in de komende winter. Op het forum merken we dat het steeds drukker wordt en iedereen vooral heel veel zin heeft in de wintersport. Dat zien we niet alleen terug in de goed oplopende bezoekersaantallen, we horen dit ook van reisorganisaties. Hoewel er voor bijna elke periode nog wel reizen beschikbaar zijn, gaat het sinds een paar weken heel erg snel met het aantal boekingen.

Op het niveau van voor corona

Na een wintersportseizoen dat compleet in het water is gevallen, zien we de toenemende populariteit ook terug in de trending zoekopdrachten op Google. Alle wintersportgerelateerde zoekopdrachten zitten in de lift. Om een voorbeeld te noemen, de term “wintersport” liep tot nu toe behoorlijk achter op 2019 maar momenteel wordt er evenveel op gezocht als vóór corona!

Interesse zoekterm *wintersport*, vergelijk 2019 (rood) versus 2021 (blauw)
Interesse zoekterm wintersport, vergelijk 2019 (rood) versus 2021 (blauw)

Topdrukte bij de reisorganisaties

Robert Flik, oprichter en directeur van Summit Travel, is duidelijk: “Wij hebben momenteel heel veel aanvragen en er wordt volop geboekt. Met name in de vakantieweken, het echte hoogseizoen, gaat het erg vlot. Ook accommodaties voor groepen zijn zeer gevraagd.” Hij geeft aan dat er voor alle weken nog reizen beschikbaar zijn, maar dat je voor de drukste vakantieweken toch echt op moet schieten als je nog niet geboekt hebt. Vooral de week van 26 februari gaat echt heel snel.

Vanuit Frankrijkspecialist Sportiek horen we hetzelfde verhaal van directeur Maikel Van Rijswijk: “Er wordt heel veel geboekt, voor alle weken in het seizoen, maar het hoogseizoen gaat nu extra hard”. Het is volgens Van Rijswijk opvallend dat er veel interesse is voor de tweede week van de Kerstvakantie, maar dat is natuurlijk te verklaren door de geweldige deals die je in die week in Frankrijk kunt vinden.

Nog niet geboekt, schiet op

Wil je komende winter op wintersport en heb je je geplande trip(s) nog niet gereserveerd, dan zou ik zeker als je in het hoogseizoen wilt gaan skiën of boarden niet lang meer wachten. Maar ook in de andere weken kan het, als je zeker wilt zijn van een mooie accommodatie, zich lonen om op tijd te boeken.

Kijk hier voor onze eigen accommodatievergelijker;
Kijk hier waarom je in de Kerstvakantie voor een spotprijs in Frankrijk terecht kunt.

Actuele acties van touroperators:

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

ik begrijp dat Wintersporters geld moet verdienen. Dit soort artikelen zou echter best van een tag “advertorial” ofzo voorzien worden. Dat operatoren van reisbureau’s mensen willen stimuleren om sneller te boeken is begrijpelijk … Dit heeft echter weinig nieuwswaarde.

Ook dit jaar weer heb ik ervaren dat je op tijd moet boeken als je een leuke accomodatie wilt hebben. Veel (betaalbare) opties zijn al weg. Ook op sites als booking en Airbnb. Op tijd boeken heeft zeker nieuwswaarde. Een “Advertorial” bij de verwijzing naar de partners van Wintersport.nl is wel op zijn plaats.

Helaas nog steeds geen code voor korting bij Sunweb

Wij ook al heel vroeg geboekt. Een fijn huis via airbnb in de kerstvakantie en een hotel met goede reviews en ideaal gelegen in de krokusvakantie. Blij, want zie nu dat er amper meer wat beschikbaar is in de betreffende dorpjes in dezelfde weken.

Hoor ook veel mensen die, net als wij zelf, dit jaar twee keer gaan, waar dat voorheen 1x in het jaar was. We hebben wat in te halen 😀. Dat doet het aantal boekingen ook stijgen natuurlijk.

Veel zin in, we tellen hier thuis de dagen af.

❄️

Toch nog niet hard genoeg voor Sunweb, gezien deze advertentie.🤔

Born to run. B.S.

Voorjaarsvakantie gaat altijd hard. Normaal is er rond deze tijd nauwelijks nog iets vrij. Dat er nu gezegd wordt dat je op moet schieten betekent eigenlijk dat het nog niet zo goed gaat als voorheen.

Voorjaarsvakantie gaat altijd hard. Normaal is er rond deze tijd nauwelijks nog iets vrij. Dat er nu gezegd wordt dat je op moet schieten betekent eigenlijk dat het nog niet zo goed gaat als voorheen.

Hessel op 29 sep 2021 08:43

Ja eens. Als je in september nog niet geboekt hebt voor de drukste voorjaarsvakantie, ben je al rijkelijk laat.
Met schoolgaande kinderen gebonden aan de drukste vakantieweken boeken we altijd al jaar vooraf.

❄️

Plaats een reactie