Dag wintersportvrienden, even voorstellen

WouterVdB op 06 november 2020· 6 reacties

Flaine
Dit ben ik (Flaine 2019)

Dag (Belgische) wintersportvrienden! Mijn eerste woorden op deze blog voelen aan als het trekken van verse lijnen op een onverspoorde helling. Na Roel zijn weerberichten, Rogier zijn freeridefoto’s en het forum al meerdere jaren te volgen, vind ik het een prachtige opportuniteit om hier te kunnen schrijven over de passie die we allen delen. De belangrijkste bijzaak ter wereld: wintersport.

Waar het voor mij begon

Mijn eerste ploegbochtjes maakte ik als driejarige kleuter op de ter ziele gegane indoorpiste ‘Casablanca’ te 's-Gravenwezel. Datzelfde jaar namen mijn ouders me mee naar Flaine en Reutte; de voorliefde voor wintersport is er van kleins af met de paplepel ingegoten. 25 jaar later brandt mijn wintersporthartje als nooit tevoren. Zo heb ik meer ski’s dan huisdieren en een mooie collectie skipassen en pistekaartjes. Echter, die pistekaartjes heb ik nooit nodig gehad op de piste aangezien ik nog voor de start van het skiverlof het pisteplan al uit het hoofd had geleerd.

Hoe het verder ging

Naast vele skireizen met de familie ben ik in mijn studentenjaren begonnen met het organiseren van groepsreizen, zowel in bescheiden gezelschap als grote studentenreizen tijdens de lesvrije week in februari. Mijn studies liggen intussen achter mij, maar nog steeds ga ik elk seizoen een week mee als weekly guide ter ondersteuning. Het informeren van reisgangers, skisafari’s organiseren, activiteiten inrichten en reisverslagen maken vind ik enorm fijn. Over al deze zaken ga ik met volle goesting leuke blogs voor jullie schrijven.

Mayrhofen

Waarover het zal gaan

In mijn blogartikels zal ik enerzijds sprookjesachtig berichten over mijn ervaringen in de bergen, anderzijds over een waaier aan diverse onderwerpen. Vanuit mijn achtergrond als ingenieur ben ik uitermate geboeid door techniek, lees: skiliften, sneeuwkanonnen, pistenbully’s en zoveel meer. Hierover mogen jullie zeker een of meerdere boeiende artikels verwachten. Verder doe ik graag aan research, wat zal resulteren in een aantal diepgaande stukken over nieuwigheden in de skigebieden voor aankomend seizoen. Net zoals bij mijn collega Christophe kan een interesseveld niet breed genoeg zijn. Voel je vrij om me te bestoken met vragen of suggesties. Kom je me op de pistes tegen, of dichter bij huis: in Aspen, hou je dan zeker niet in om me aan te spreken voor een gezamenlijke afdaling, een pintje (of 2, 3, …) of nog beter: een Chartreuse.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie

Gillesski6 november 2020 · 12:57

Tof dat wintersport.be nu ook zijn eigen belgische bloggers heeft :)

FULL SEND
bartvwg6 november 2020 · 13:36

Amai, een Belgische invasie! 😎
Welkom VDB. 😁🍻

dan586 november 2020 · 15:02

Welkom ook.😷💪
Stilletjes aan voegen we zo "de Nederlanden " bij Vlaanderen. 😆

Born to run. B.S.
ChristopheJblogger6 november 2020 · 18:13

Welkom collega! Fijn om dezelfde passie te delen, en toch héél verschillend te zijn 😀

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
Kr1cke7 november 2020 · 09:48

Wat leuk geschreven!
Welkom Wouter

Fotsirk9 november 2020 · 13:15

Suuuper! Ik kijk alvast uit naar je schrijfsels!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.