Het prepareren van pistes is een enorm karwei in de skigebieden, maar ook in de skihallen van Snowworld. Wij krijgen best regelamtig vragen van gebruikers hoe dit in zijn werk gaat. Daarom brengen deze reeds vaak bekeken video nog een keer onder de aandacht! Want wat een klus is het! Alleen maar respect voor het team dat ervoor zorgt dat wij lekker kunnen skiên en boarden.

Jaarlijks ontvangt SnowWorld Landgraaf honderdduizenden skiërs en snowboarders. Uiteraard verwacht iedereen die een bezoek brengt aan de grootste indoorpiste van Nederland uitstekende condities. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. René en ik liepen een nacht (jazeker, een nacht) mee met de technische ploeg van SnowWorld Landgraaf.

Wanneer de hal 's avonds laat sluit en de meesten van ons genieten van de nachtrust stappen deze gepassioneerde mannen in de Pistenbullys en zorgen ervoor dat de piste de dag erna er weer heel strak bij ligt. En passant kregen we ook een uitleg over de sneeuwkanonnen en legden we zelfs een wedstrijdpiste aan!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Super topic! THX.

Ik vind het trouwens fantastisch wat ze allemaal zomaar kunnen in die hal.
Zo was er enkele weken geleden een Para Snowboard IPC World Cup - Banked Slalom wedstrijd in Landgraaf en was piste 1 nauwelijks te herkennen door de aanwezigheid van hoge bochtkommen (te beschrijven als een single-track ski-cross piste zonder jumps).
De week erna was alles terug perfect vlak.

Ook kan je als team vragen om een rits Bückels aan te leggen en de volgende week ligt die dan klaar.

Glide on!

Lijkt mij super leuk om zo’n job uit te oefenen maar makkelijk lijkt het mij niet.

Lijkt me toch wel een heerlijke baan om te hebben, de tijden zijn niet gunstig maar de rust en de kou zijn gewoon perfect!

Jarred.

Had wel verwacht dat de bully’s elektrisch aangedreven zouden zijn, mede omdat ze in een gesloten hal hun werk doen. Wellicht zelfs mogelijk zonder accu’s en met een “verlengkabeltje” al zal dit laatste niet zo handig zijn.

I am a skiing dad, just like a normal dad. Except much cooler | retired :-(
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie